Ziółko
Miałam napisać posta z rozliczeniem już dwa dni temu. Niestety nasz prywatny kot Tobiaszek zachorował - ma guza w brzuszku

i nie miałam do innych spraw głowy. Tak więc - przepraszam za opóźnienie.
W ostatnich tygodniach udało nam się wysterylizować bardzo wiele kotów.
2 koty z Bielska-Białej, pod opieką p. Grażyny
7 kotów z "Zakopanego", pod opieką Toszy
2 koty wolno żyjące z Krakowa, pod opieką Pauli_t + kocurka z niezamożnej rodziny, któremu Paula_T znalazła dom
8 kotek z Jeleśni, pod opieką Joli_k
i jeszcze dodatkowo zdecydowaliśmy o objęciu akcją 1 wolno żyjącego kocurka z centrum Bielska-Białej, pod opieką karmiciela, który już wcześniej łapał koty w ramach OZ (p. Andrzej)
A dzisiaj Batka złapała dwa wolno żyjące kocurki

- właśnie stachurka i luelka czuwają nad nimi, bo koty są już po zabiegu

To razem aż
23 koty!
Malwinka już po zabiegu, prawdopodobnie w najbliższym czasie pojedzie do swojego nowego domu!

Zdjęcia wtorkowych kotów z Jeleśni:
163. Nina, kotka bezdomna z Jeleśni (pod opieką Joli_k):

164. Nikita, kotka bezdomna z Jeleśni (pod opieką Joli_k):

165. Natasza, kotka bezdomna z Jeleśni (pod opieką Joli_k):

166. Nadia, kotka bezdomna z Jeleśni (pod opieką Joli_k):

Otrzymaliśmy olbrzymie wsparcie, dzięki któremu to wszystko było możliwe.
Z bielskich funduszy wykorzystaliśmy na wymienione wyżej koty około 1330 zł. (rozliczymy się ostatecznie z lecznicą w najbliższych dniach), 480 zł. wykorzystaliśmy na sterylizację kotów z "Zakopanego", 220 zł. wykorzystaliśmy na koty "z rur" pod opieką Pauli_T.
Chciałabym także od razu rozliczyć wpłaty na koty "zakopiańskie":
20 lancetów , 29.02.12. p. Bożena z Warszawy
10 lancetów, 20.02.12. Chiara
10 lancetów 20.02.12. Sylwka
9,5 lanceta 20.02.12. Grzanka.Ch
Łącznie 495 zł.

A więc zostało jeszcze 15 zł. "górki" z wpłat celowych na przyszłe działania Toszy - ludzie, jesteście kochani
passa pisze:Bardzo mi się podobają banerki oraz to,że fundacja przeznaczy 1% na OZ.
Bardzo nam zależy na każdym grosiku. Każdy zmniejszy ilość globalnego kociego cierpienia. Dlatego jeśli znacie kogoś, kto jeszcze nie wie, jak wykorzystać swój 1 %...

pamiętajcie proszę o Operacji Zabieg!