Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 23:49 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

No tak :) Napotkałam ostatnio kilka wątków prostujących :mrgreen: Prostowani i tak zostali potraktowani bardzo łagodnie

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob sty 14, 2012 18:29 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

odpukać, posypywać solą i pluć przez lewe ramię...

jest zainteresowanie Sucharkiem :oops:

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Sob sty 14, 2012 20:06 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

jasdor pisze:No tak :) Napotkałam ostatnio kilka wątków prostujących :mrgreen: Prostowani i tak zostali potraktowani bardzo łagodnie

Przepraszam, ale ja jestem przeciwna prostującym wątkom

często jest to obrażanie osób, które nieświadomie robią coś źle
zaś te, świadome i tak sobie zlewają prostowanie :twisted: bo przecież wiedzą lepiej.

czytałam takie wątki aż kapiące jadem ze strony miau i nie uważam ich za uczące świadomości - tylko za zrażające do tych po***ch kociarzy.

takie jest moje zdanie i niestety go nie zmienię - ja po prostu w pracy nie dyskutuję - bo po co ????
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob sty 14, 2012 20:24 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Ale super że Fidze się udało, na pewno będzie tam szczęśliwa.
Jednak każdy kociak znajdzie swój dom prędzej czy później. Masz dobrą rękę Jasdor do tych bidulek.
A co z tym maluszkiem, będziesz szukała mu domku?
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Sob sty 14, 2012 20:35 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

isabell36 - bo są różne kategorie prostowanych i popełnianych przez nich błędów. Są tacy, co zwyczajnie nie wiedzą , ale chętnie sie uczą . Takim warto wytłumaczyć. bo są otwarci. Sa jednak jednostki , do których nic nie dociera, a błędy popełniają ewidentne. Takie, że nawet dzieci z przedszkola wiedzą, że tak robić nie należy. Takich mi nie szkoda.

lula11 - Koko jest kocim szaleńcem :D ale i najsłodszym miziakiem . Domku szukamy

jasdor

Post » Sob sty 14, 2012 21:54 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Czekam na tekst ogłoszeniowy dla Koko :D Czy gdzieś był, a ja przegapiłam :?:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob sty 14, 2012 22:02 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Niczego nie przegapiłaś, coś wymyślę i podeślę.
Bardzo, bardzo dziękuję :1luvu:

Sam zainteresowany ma daleko gdzieś ogłoszenia i inne działania. Rozrabia na całego, wciągnął już do zabawy wszystkie ciocie 8)
Tyle, że tych cioć jest trochę za dużo i maluszka trzeba jak najszybciej umieścić w jakimś wspaniałym domku, najlepiej też z jakimś wujkiem :kotek:

jasdor

Post » Pon sty 16, 2012 15:09 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Czy domek Figi cos pisał lub dzwonił :?:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto sty 17, 2012 13:46 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

U Figi wszystko OK> Czuje się, jakby była w domku od zawsze. Nie było żadnych wpadek, je wszystko, uwielbia bawić się z dziećmi zabawkami. Jedyne, czego nie lubi to noszenia na rękach i przytulania, ale ona zbyt wylewna nigdy nie buła. Natomiast głaskać można do woli.
Pani przysłała zdjęcia, ale mi się nie otwierają :crying:

Czarna kotka ze szkoły dostała nową budkę z siankiem w środku, bo poprzednia była zniszczona i byle jaka. Wczoraj do miseczki wyszła właśnie z budki, widać jej tam dobrze i w miarę ciepło.

jasdor

Post » Wto sty 17, 2012 13:56 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Jasdorku, a kiedy ją weźmiecie na sterylkę?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sty 17, 2012 14:01 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Weźmiemy ją, weźmiemy. Ale wcześniej na konsultację, bo to niemłoda kotka i nie mam pojęcia, jak z nią postąpić. Swój wiek już ma i tak z marszu nie wiem, czy można. Napierw ją musi wet zobaczyć i zdecydować.

jasdor

Post » Wto sty 17, 2012 22:27 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

jasdor pisze:U Figi wszystko OK> Czuje się, jakby była w domku od zawsze. Nie było żadnych wpadek, je wszystko, uwielbia bawić się z dziećmi zabawkami. Jedyne, czego nie lubi to noszenia na rękach i przytulania, ale ona zbyt wylewna nigdy nie buła. Natomiast głaskać można do woli.
Pani przysłała zdjęcia, ale mi się nie otwierają :crying:

Czarna kotka ze szkoły dostała nową budkę z siankiem w środku, bo poprzednia była zniszczona i byle jaka. Wczoraj do miseczki wyszła właśnie z budki, widać jej tam dobrze i w miarę ciepło.

Jak chcesz, prześlij zdjęcia do mnie, może u mnie się otworzą :)

issey32

Post » Śro sty 18, 2012 12:55 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

no i gdzie te zdjecia? 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 18, 2012 13:14 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Patmol pisze:no i gdzie te zdjecia? 8)

Jasdor pewnie urwanie głowy w pracy ma, bo nic do mnie nie przyszło :roll:

issey32

Post » Śro sty 18, 2012 13:21 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Nie przyszło i nie przyjdzie " folder jest pusty" takie mi się wyświetla :evil:

A urwanie mam nawet nie tylko głowy :evil: :evil: :evil: Wszystko już w zasadzie powinnam mieć urwane :evil:

Nie możemy nijak zgarnąć szkolnej kotki. Teraz jest stosunkowo najedzona i trzyma sie na dystans. Nie chcemy jej na siłę za bardzo łapać, bo
po pierwsze - w terenie ma nad nami przewagę
po drugie - nie chcemy jej do siebie zrazić, bo nigdy nie zaufa

Kicia przesiaduje w budce wyłożonej siankiem. Jest myśl, żeby ją z całą budką zgarnąć, ale jak to zrobić, czym zatkać wyjście?

Zresztą i tak nie wiem, czy uda się do niej podejść żeby nie słyszała. Jak usłyszy kroki - zwieje z budki. Konsekwencje mogą być takie, że nie dość, że nie zostanie złapana, to jeszcze straci zaufanie do budki i nie będzie chciała w niej mieszkać.

Nie umiem łapać kotów sposobem :?

jasdor

[poprzednia][następna]