Szarusia, która została Miką, Kajtuś i Madzia w ds i inne...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 19:29 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

lula11 ja mam tak od roku bez wytchnienia, nie mam czasu na własne sprawy :mrgreen: choć sobie już tyle razy obiecywałam....
Do kociaków dodaj jeszcze Ptyśki, one też przecież są z Twojego ogródka, no - szczecińskie takie :mrgreen:
A ja to mam chyba dobrą rękę do szczecińskich kociaków, bo gdzie nie wdepnę, tam domek za mną jakiś niedługi idzie :ryk: :ryk: :ryk:
Szacuneczek dla was dziewczyny :piwa: I do następnego...... :kotek: kota :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob sty 07, 2012 19:43 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Dzięki jasdor , też uważam że przynosisz szczęście szczecińskim kociakom, mam nadzieję że jeszcze się spotkamy na forum. Też będę odwiedzać forum.

Życzę wszystkiego dobrego i Twoim kociakom też :1luvu:
Pozdrawiam
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Sob sty 07, 2012 20:15 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

To ja ściągnę ogłoszenie Szarusi z Tygrysów i niech jej się szczęści w nowym domku :ok: A jakbyś miała jakieś wiadomości od Kajtusia i od niej - pisz nam tutaj

jasdor

Post » Sob sty 07, 2012 21:50 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Oczywiście będę pisać.

Na razie Szarusia w nowym domku zabunkrowała się w łóżku i nie wychodzi. Trzeba trochę czasu na oswojenie się z nowymi zapachami. :)

Dzięki Jasdor i papa
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Sob sty 07, 2012 23:47 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

... :1luvu: no proszę , chwilkę mnie nie było - dzień minął a tu takie wieści :1luvu: .... to naprawdę cud nad cuda :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Rewelacja :ryk: Rozumiem, że Szarusia wyłapana ekspresem i umieszczona w nowym DT. A ten domek w Warszawie to na stałe?
...lula11 ledwie weszłaś na forum :ok: , a już grupka kociaków ma swój dom. Naprawdę w takim tempie to wszystkie bezdomne w Szczecinie w ciągu roku wyadoptowałabyś :ryk: Super :ok:

Ja też jestem ciekawa jak Szarusia odnajduje się w domowych realiach.
lula11 póki co odpoczywaj....to był naprawdę dla ciebie intensywny czas, no i jeszcze twoja koteczka potrzebowała pomocy :wink:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Sob sty 07, 2012 23:51 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Szczeciński domek jest na stałe, a ten w Warszawie miał być DT. Tylko boję się, jak kicia, która nigdy domu nie widziała zaadoptuje się do zupełnie dla niej nowych warunków.
Może być w stresie, nie chcieć jeść, podsikiwać gdzie nie trzeba. Warto by mieć kontakt z domkiem i w razie czego poradzić.
Mam nadzieję, że da radę, mocno zaciskam :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Sob sty 07, 2012 23:58 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

jasdor pisze:Szczeciński domek jest na stałe, a ten w Warszawie miał być DT. Tylko boję się, jak kicia, która nigdy domu nie widziała zaadoptuje się do zupełnie dla niej nowych warunków.
Może być w stresie, nie chcieć jeść, podsikiwać gdzie nie trzeba. Warto by mieć kontakt z domkiem i w razie czego poradzić.
Mam nadzieję, że da radę, mocno zaciskam :ok: :ok: :ok:

To fantastycznie, ale faktycznie z DS trzeba być w kontakcie, bo jak Szarusia trafiła do "nowych" to szał :oops:
Obrazek

animalon

Post » Nie sty 08, 2012 0:06 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Wszystko zależy od człowieka. Jak zechce to sobie poradzi .
Zawsze, jak kot idzie do nowego domu takie dylematy mam :roll:

jasdor

Post » Nie sty 08, 2012 10:13 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Witam,

W tym domu już jest jeden kot 2-letni kocur. Nowi właściciele Szarusi wiedzą że jest to kotka z ulicy i muszą uzbroić się w cierpliwość. Była trochę wystraszona, ale najbardziej to nie podobało jej się w lecznicy bo zaczęła atakować wet. W czasie podróży z lecznicy była spokojna, tylko trochę pomiaukiwała no i kontener też jej się nie podobał. Wystawiała łapkę jakby chciała wyjść.

Jestem w stałym kontakcie z domem, wieczorem dostałam sms , że kotka znalazła swój azyl w środku łóżka i na razie nie myśli wyjść. Mam nadzieję że będzie dobrze, tym bardziej , że oni najpierw chcieli wziąć kociaka ze schroniska, ale akurat nie było takich do wydania i wybrali Szarusię. Chyba wiedzą na co się decydują.
W każdym bądź razie kotka spodobała się domownikom, a to już jest jakiś plusiuk.

Będę Was informować co z "moimi" wyadoptowanymi kociakami.
Pozdrawiam :1luvu:
Kod:

lula11

Post » Nie sty 08, 2012 11:13 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Ło matko, straszliwie się cieszę...
Ja tyż coś kombinowałam z transportem... a ponieważ trudno zrobić kurs do Szczecina i z powrotem (1200km) wymyśłiliśmy taką kombinację alpejską, że jak Renifer będzie jechał w tym tygodniu do Kutna... jedyne co mi przyszo do głowy, to że z Kutna nadrobiłby jeszcze te 200 km do Poznania, a że pomiędzy Szczecinem a Poznaniem komunikacja dobra, to ktoś dowiózłby koteczkę do Poznania nawet pociągiem... a on samochodem dowiózłby do Wa-wy.

Ale dziś profilaktycznie sprawdzam jak tam koteczka, czy znalazła TDT w Szczecinie.
A tu taka niespodzianka.
Wszystkiego najlepszego koteńko w nowym domu :1luvu:
Dużo szczęścia.

Rozumiem, że na razie akcja odwołana.
Powodzenia dziewczyny w innnych kocioakcjach, bo wszystkim kociastym domek się należy :1luvu:

Cieszę się nadal i trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie sty 08, 2012 16:59 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Dziękuję meksykanka, starałam się wszystkich wczoraj poinformować i jeszcze do Ciebie zobacz nie napisałam. Dziękuję Ci bardzo, ja zanim ta akcja z adopcja się zaczęła, już kombinowałam transport do Poznania i prawie załatwiłam.

Telefon w sprawie adopcji kotki dostałam w momencie jak odbierałam kotkę z lecznicy do tdt. Jaka niespodzianka. Nie wiedząc o tym, jeszcze rano poprsiłam moją wet, żeby jej zrobiła testy i zaszczepiła. Kotka jest zdrowa , testy ujemne i szczepienie też zrobione.

Domek dostał kotkę zaopatrzoną jak się patrzy, nawet z porcją karmy i żwirku. Ja tak nie miałam ze swoją kotką.
Dzisiaj nie miałam żadnych wieści z domku, chyba się docierają :)

Animalon - widzisz nie było Cię jedną najważniejszą dla Szarusi, tak szybko potoczyło się wszystko, ilen napisałam info i na pw do różnych osób, o których nawet nie wiedziałam. Ale Jasdor czuwała przy mnie, kierowała do tych osób, pomagała na odległość jak było to możliwe.
I zobaczcie jednak lokalne i popularne portale ogłoszeniowe chyba najbardziej się sprawdzają. Kajtuś też został zauważony na stronie adopcyjnej TOZ.

Ale dzięki bardzo, wszystkim z tego forum którzy byli ze mną, wiedziałam że nie jestem sama z Szarusią, a nie mogłam jej tam zostawić ani jeden dzień dłużej już zawiozłam ją z lecznicy do znajomych syna , chociaż sami mają dwa koty na 34 m2 - to zgodzili się przetrzymać ją kilka dni. Była tam tylko 15 minut i pojechała do domku stałego.
Jednak cały czas o niej myślę - chyba będzie dobrze co?
Kod:

lula11

Post » Nie sty 08, 2012 21:44 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Naprawdę niesamowita akcja, niesłychany zbieg okoliczności. A masz wieści o Kajtusiu ? Gdzie on trafił? A o Madzi? :wink:
Obrazek

animalon

Post » Pon sty 09, 2012 8:43 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

nooo...sama nie mogę uwierzyć :)

Kajtuś trafił do teściów dziewczyny, która tez opiekuje się bezdomiaczkami w Szczecinie. Pojechał aż pod Czaplinek. Na razie się adaptuje, ale już ma cały dom do dyspozycji, apetyt ma, ładnie korzysta z kuwety i najchętniej przesiaduje pod choinką. Ale to są wieścisprzed tygodnia.

Natmiast Madzia wiem że juz jest wypuszczona na zewnątrz. Trzyma się blisko domu. Ale nie wiem jak teraz, gdyby było cos nie tak pewnie Jahoda by mi powiedziała.
Czyli Kajtuś i Madzia trafili na wieś, a Szarusia została w Szczecinie na Zawadzkiego.
Szarusia wczoraj już zwiedzała mieszkanie, ale jeszcze nieufna jest wobec swoich opiekunów. Najważniejsze, że wyszł z kryjówki. Codziennie chłopak, ktory ja odemnie odnierał przysyła mi sms o postępach Szarusi. Na razie nie nadali jeszcze jej imienia. Muszą zdobyć jej zaufanie i powinno być ok :)
Kod:

lula11

Post » Pon sty 09, 2012 10:55 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Wierzę , że Szarusia szybko przyzwyczai się do nowych Dużych. Kajtuś to też szczęściarz z Madzią - będą pod opieką kontrolowaną :1luvu: Fajnie, ale ulgę masz ....prawdą? Wiesz, że nie marzną, nie plątają się pod samochodami, pies je nie potarmosi .... :ok: Tez się ogromnie cieszę :1luvu: Pozdrawiam lula11 i szacunek za determinację. Jak to mówią : wiara czyni cuda :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pon sty 09, 2012 11:22 Re: Szarusia już w ds w Szczecinie:)

Tak jestem już spokojna o tę trójkę, ale dzisiaj przy karmniku zastałam kolejną kotkę niewysterylizowaną. Znowu akcja , ale to muszę omówic jeszcze z Jahodą.
Kajtuś jest na wsi, ale mieszka w domu będzie tylko kotem wychodzącym. Natomiast Madzia ze względu na - nie wiem jak to nazwać - niepełną? sterylizację będzie kotem przy domu, ale ma swoje ciepłe miejsce w pom. gospodarczych.

Niby faktycznie ulga, że są już bezpieczne - ale jakaś jeszcze niepokój we mnie jest... Nie wiem dlaczego... tyle tych kociaków spotykam na swojej drodze, przedtem ich nie widziałam czy co?

Dzisiaj robię budkę dla kotów spod mojego bloku, bo biedne nie chcą spać w tych drewnianych, a miały prowizoryczną z kartonu, ktoś im zrobił i niestety została wyrzucona. Śpią tylko na takim podkładzie z mebli, ale wiatr hula i kapie na głowę. :kotek:
Kod:

lula11

[poprzednia][następna]