PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 15:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

i jak pisałam - poczekałabym a nie anulowała....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon wrz 26, 2011 16:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

shira3 pisze:i jak pisałam - poczekałabym a nie anulowała....

Ja myślałam o całej sytuacji i o tym, jak jest niejasna. Ale podobno te osoby, które były u Unsa mówią, że wszystko jest ok, tylko nie można niczego powiedzieć publicznie.
Wyciągam wnioski (na ile słuszne, nie wiem), że Uns z naiwności wkopał się w nieczyste sytuacje, ale co do intencji jest w porządku.
Tymczasem cała ta afera nie zmniejszy ani ilości kotów, które ma pod opieką, ani wydatków na nie, za to zmniejszy pomoc finansową i tu będzie klops.

Może zrobić tak, jak proponowała chyba Siostra Prezes, by - jeśli oczywiście uzyska odpowiednia liczbę głosów - pomocy mu udzielić, lecz nie w gotówce.
Można np zrobić przelew na sterylki na konto konkretnego weta lub zamówić mu karmę i wysłać na jego adres.

Z pewnością nie będę zarzewiem nieporozumień, bo niekoniecznie w swoich poglądach muszę mieć rację. Dostosuję się do zdania większości. Natomiast mówię szczerze, że wciąż chciałabym mu pomóc.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon wrz 26, 2011 17:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Ja też nie mam siły przekopywać całego wątku Unsa.
Jakieś naświetlenie sytuacji chociaż na PW by się przydało.

Bo trochę wątpliwości jest, a z tego co zrozumiałam ( czytając ostatnie posty ) publiczne wyjaśnienie sytuacji bardziej może zaszkodzić ( kotom ) niż pomóc.
Chłopak młody i naiwny, ale - jak rozumiem - uczciwy. Pewnie o czymś nie pomyślał, czegoś nie przewidział lub dał się w coś wmanewrować.

Jeśli zdecydujemy, że pomoc ma do niego trafić, to też jestem za pomocą rzeczową lub opłaceniem rachunków.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon wrz 26, 2011 18:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Mulesia pisze:Ja też nie mam siły przekopywać całego wątku Unsa.

Bo trochę wątpliwości jest, a z tego co zrozumiałam ( czytając ostatnie posty ) publiczne wyjaśnienie sytuacji bardziej może zaszkodzić ( kotom ) niż pomóc.
Chłopak młody i naiwny, ale - jak rozumiem - uczciwy. Pewnie o czymś nie pomyślał, czegoś nie przewidział lub dał się w coś wmanewrować.

Jeśli zdecydujemy, że pomoc ma do ac sutniego trafić, to też jestem za pomocą rzeczową lub opłaceniem rachunków.

Zgadzam sie z Toba Mulesiu...
Ludzie potrafia byc perfidni, a jak widza nieletniego bez doswiadczenia, to tym bardziej im sie budzi instynkt wykorzystywacza.

Mnie dzis do szalu doprowadzila Nadwrazliwa Sasiadka. O 4.13 zadzwonila do mnie na komorke. Z pretensjami ze obudzilismy ja. TZ poszedl siku i trzasnely drzwi od lazienki... Nosz w morde jeza ja jej trzasne... Zeschizowalam sie totalnie, do siodmej nie moglam usnac, potem musialam juz wstac z oczami na zapalkach. Lezalam i pilnowalam koty zeby nie skakaly i nie tlukly sie... Ja normalnie zwariuje :evil: No czy ona nie jest nienormalna?

musialam sie wygadac... :evil:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon wrz 26, 2011 18:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Mulesia pisze: Jeśli zdecydujemy, że pomoc ma do niego trafić, to też jestem za pomocą rzeczową lub opłaceniem rachunków.

Też tak uważam. Tylko z tego co zrozumiałam to własnie o brak możliwosci uzyskania rachunków poszła cała afera...
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon wrz 26, 2011 18:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

solangelica pisze:
Mulesia pisze:Ja też nie mam siły przekopywać całego wątku Unsa.

Jeśli zdecydujemy, że pomoc ma do ac sutniego trafić, to też jestem za pomocą rzeczową lub opłaceniem rachunków.

Zgadzam sie z Toba Mulesiu...
Ludzie potrafia byc perfidni, a jak widza nieletniego bez doswiadczenia, to tym bardziej im sie budzi instynkt wykorzystywacza.

Mnie dzis do szalu doprowadzila Nadwrazliwa Sasiadka. O 4.13 zadzwonila do mnie na komorke. Z pretensjami ze obudzilismy ja. TZ poszedl siku i trzasnely drzwi od lazienki... Nosz w morde jeza ja jej trzasne... Zeschizowalam sie totalnie, do siodmej nie moglam usnac, potem musialam juz wstac z oczami na zapalkach. Lezalam i pilnowalam koty zeby nie skakaly i nie tlukly sie... Ja normalnie zwariuje :evil: No czy ona nie jest nienormalna?

musialam sie wygadac... :evil:

A po kiego grzyba dałaś jej swój numer 8O 8O 8O

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon wrz 26, 2011 18:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Ona moj numer miala od kilku lat. Wprowadzila sie pozniej niz TZ i potrzebny byl z nia kontakt kiedys (remontowala mieszkanie i trzeba bylo zeby ktos z nas byl jak beda wymieniac rury od wody zebysmy sprawdzili czy nas nie zalalo przy okazji bo bylo takie ryzyko). A potem dawala znac jak nam przychodzila jakas pilna korespondencja. Ale mam w telefonie opcje Czarna Lista, spoko luz :twisted:

Niemniej jednak wiecie co nie wpadlabym na to :roll: :twisted:

solangelica

Post » Pon wrz 26, 2011 19:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

shira3 pisze:
Mulesia pisze: Jeśli zdecydujemy, że pomoc ma do niego trafić, to też jestem za pomocą rzeczową lub opłaceniem rachunków.

Też tak uważam. Tylko z tego co zrozumiałam to własnie o brak możliwosci uzyskania rachunków poszła cała afera...

To, co się zdarzyło oddzieliłabym od tego, co się dzieje teraz.

Jak rozumiem, Marcin nadal ma pod opieką ca najmniej kilka kotów.
I tu potrzebna jest pomoc rzeczowa.

Co do rachunków , czy są czy ich nie ma, jeśli konkretna kwota idzie na konto weta lub kliniki to znaczy, że została wykorzystana na leczenie. Prawda?

A jeśli i tak się nie da, to trudno.
Zostanie tylko pomoc rzeczowa.

To też wsparcie.

Edytuję.
To nasze pieniądze i nikomu - poza nami - nic do tego jak je wykorzystamy.
Ostatnio edytowano Pon wrz 26, 2011 19:51 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mulesia

Post » Pon wrz 26, 2011 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Mulesia pisze: Co do rachunków , czy są czy ich nie ma, jeśli konkretna kwota idzie na konto weta lub kliniki to znaczy, że została wykorzystana na leczenie. Prawda?

A jeśli i tak się nie da, to trudno.
Zostanie tylko pomoc rzeczowa.

To też wsparcie.

Jeśli.
Dokładnie.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon wrz 26, 2011 19:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Zgadzam sie z przedpiszczyniami :)

solangelica

Post » Pon wrz 26, 2011 20:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

wracam do żywych, 2 dni leżenia..
temperatura, przeziębienie..
byłam przygnieciona 6 futrami.. Loluś też dzielnie grzał.

życzenia dla solenizantek, spóźnione ale szczere...

pozdrowienia dla Sióstr w potrzebie.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon wrz 26, 2011 21:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

dolabra pisze:wracam do żywych, 2 dni leżenia..
temperatura, przeziębienie..
byłam przygnieciona 6 futrami.. Loluś też dzielnie grzał.

życzenia dla solenizantek, spóźnione ale szczere...
pozdrowienia dla Sióstr w potrzebie.

Teraz to Ty jesteś siostrą w potrzebie.

Kciuki za szybkie przegnanie choróbska :ok: :ok:
Obrazek

Mulesia

Post » Pon wrz 26, 2011 21:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

tak tak, kciuki :ok: :ok:

I na mailu też - od jednego wielbiciela :1luvu:
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pon wrz 26, 2011 21:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Widzę, że ten Marcin został trochę pod ścianą postawiony.

Z jednej strony straszy się go ( i innych ) sądem, policją i prokuratorem, a z drugiej żąda szczerych wyjaśnień.
Część forumowiczów już przesądziła, że jest winny ( choć dla każdego z nich jest winny inaczej )
Teraz powinien "wydać" współwinnych.

Bo tam już czekają życzliwi inaczej ( namawiają, by złożył "wyjaśnienia" dla własnego dobra ), gotowi biec ze stosownymi donosami.

Nigdy nie zdobyłabym się na szczerą spowiedź na forum, gdyby to mogło - choćby tylko hipotetycznie - innym zaszkodzić czy też spowodować dla nich jakiekolwiek, nawet drobne, nieprzyjemności ( choćby zwykłą konieczność tłumaczenia, że się nie jest wielbłądem )
Obrazek

Mulesia

Post » Pon wrz 26, 2011 22:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

shira3 pisze:(...)

Wszystkie wiemy, że leczymy u tej osoby, do której mamy zaufanie. Jeśli Uns nie ma zaufania do wetów lokalnych, może zawieść kociaki do polecanej lecznicy, z pobliskiego, większego miasta. Myślę tu o sterylkach, bo jeśli chodzi o o bieżącą opiekę nad chorym kotem - to się zupełnie nie sprawdzi. Z fakturą nie będzie wtedy problemu - jak sądzę. I myślę, że pomoc rzeczowa jak najbardziej mu się przyda, wystarczy przejrzeć na zdjęcia kociaków....

Absolutnie nie namawiam do pomocy Unsowi. Wiadomo jak jest i każdy ma prawo do własnej oceny.

W wątku :wyjaśnieniowym" dziś pojawiła się informacja, że osoby wpłacające kasę powinny pilnować sposobów wydatkowania. Jak nie, w przypadku wątpliwości - mają zabrać do siebie, wspierane koty. Nie pomagam jakoś powalająco... a właściwie prawie wcale :oops: ale trochę mnie to przeraziło, bo nie mogę już mieć dodatkowych kotów. Więc sobie trochę wątków przejrzałam - niedużo co prawda... Skanów paragonów i faktur nie widziałam. Czasami były to listy wydatków, takie jak u Unsa, czasami szacunki, ile kurzych korpusów należy kupić, żeby koty były najedzone. Czasami pojawiała się kwota i informacja - rachunek, gdzieś mam ... Ja wiem, że wszystko jest bardzie skomplikowane, że za osobami stoją fundacje, które prowadzą księgowość i mają wszystko udokumentowane - ale jak człowiek pojawia się na forum, nie jest w stanie tego dostrzec. Widzi się tylko ludzi z pasją, robiących wszystko, żeby uratować zwierzaka. I chciałoby się robić tak samo. Trzeba trochę czasu, żeby zauważyć, jak to wszystko działa naprawdę... że prowadzi się zeszyty z zaleceniami, robi notatki, skanuje, przechowuje dowody nadania i takie tam ...

Bardzo szkoda mi dzieciaka ... i kotów... Życie w małej społeczności nie jest łatwe i rządzi się swoimi prawami, o których osoby pouczające nie mają najmniejszego pojęcia. Taki przynajmniej nasuwa mi się wniosek z lektury przedziwnego, "wyjaśniającego" wątku ...

No. To się wygadałam i mogę iść spać :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

[poprzednia][następna]