21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 22:14 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

ja wiem, że nie muszę mieć kota za ciężkie pieniądze, że chociażby tak jak tu - trafiają się moje wymarzeńce w potrzebie. z resztą biorąc pod uwagę, że hodowla i wystawy nie są dla mnie, a pseudo się brzydzę, to w grę wchodzi tylko taki potrzebaś ;) albo potrzebasia :P

tylko teraz ze względu na brak odpowiednich warunków i mieszkaniowych i finansowych - nie mogę sobie pozwolić na kolejnego kota. dlatego czekam na te miliony, co by dla całego stadka zrobić taki 'podsufitowy' wybieg, jaki kiedyś widziałam na animal planet [normalnie raj dla kotów, za wyjątkiem bri, persów i innych niskopiennych] i dopiero stadko będę dosztukowywać ;) co by miały na dzień dobry full wypas pełną opcję i nie czuły tego 'instynktu' parcia na dwór za furtkę i pod nogi pijaczyn. i taki najwypaśniejszy drapak będzie, nie pamiętam firmy, ale mama mi mówiła, że pieruńsko drogie. a że wymarzeńce pojawią się przy ciężkich milionach, to dostaną największy i najzaje z możliwych ;) z hamaczkiem dla każdego [bo z tego co zauważyłam, to MCO miłują się w takich wynalazkach].

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Pt wrz 30, 2011 6:05 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

dalia pisze:
novacianka pisze:
kotkins pisze:Śledzę ten wątek okiem potencjalnej zbieraczki.
Zawsze, zawsze jak czytam coś takiego to kombinuję jak namówić Małża na kolejnego kota... :cry:

o, to widzę, że nie jestem osamotniona. jeno nie małża, a babcię urabiam. obydwie [ja od lat, babcia od jakiegoś roku] ślinimy się do MCO. jednak ja chyba bardziej, bo szykuję się z oświadczeniem iż rzucam jedzenie bo jest przereklamowane, to pieniądz na utrzymanie trzeciego kota będzie :D
czcze marzenia, ale po coś one, te marzenia som. a MCO kiedyśśś, jak już będę zarabiała ciężkie miliony [czyli wcale nie za takie długo 8) przecież reklama z kilku postów wcześniej nie może kłamać ;)], mieć będę. nawet niejednego sztuka, o!

a za kiciaste kciukam, co by jak najszybciej doszły do siebie i co by wyrok jedyny słuszny był, howgh!

mco nie ma się posiadając ciężkie miliony
mco ma się kochając te właśnie koty i mając marzenia
i można mieć na przysłowiową złotówkę lub zero kasy ( moje parę sztuk tak właśnie mam)
nie dyskutuje tu o możliwości utrzymania kolejnego kota tylko o spełnianiu marzeń :mrgreen:

Moje marzenie o posiadaniu mco spełniło się niespodziewanie miesiąc temu.
Adoptowałam 3 letniego kocurka, a raczej tygrysa, jest boski :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt wrz 30, 2011 7:17 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

kotkins pisze:Tiaaa...jak mnie dobrze wkur...czaczyć to się zapowietrzę i mi TO uchodzi z takim ogłosem..o:
"-IIIIIIIIiiii..."
I wtedy piszę takie rzeczy.

A "mądrości" takie jak te wygłaszane przez koleżankę powyżej...zawsze mnie szokuje w tzw.narodzie to,że im kto większe androny sadzi ,tym czyni to pewniejszym głosem.Bez wiedzy o rasie, ot- sąsiadka i wujek mówili.
Że persy nie powinny,nie mogą wychodzić?BZDURA!
W Pl" kot se poradzi".
No znaczy : myszy nałapie.
I przeżyje.Więc go można bez stresu i żalu wypuścić koło śmietnika.
Szkoda czasu na tę Panią.

Nikt jej tu kota nie da.

Śledzę ten wątek okiem potencjalnej zbieraczki.
Zawsze, zawsze jak czytam coś takiego to kombinuję jak namówić Małża na kolejnego kota... :cry:

Niestety nie bylabym tego taka pewna.
Zawsze znajdzie się chętny, "zeby dać szansę" :evil:
Szkoda tylko, ze nie swoim własnym kosztem.

Panna od persa poza tym kłamie - pisze raz ze persa kupiła, durugi raz że nie... Nie chce mi sie grzebać w jej supermądrych postach. To co wyłapałam to zapodałam i to już samo w sobie jej wystarczające żeby ją wpisac na czarną listę.
Zaraz zresztą ją zgłoszę.
Szkoda tylko że ten watek (o nieodpowiednich domach) tak naprawdę nie dziala... :(

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt wrz 30, 2011 8:18 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

To takier symptomatyczne:ktoś rzuca CZYMŚ TAKIM i znika.
Do tego ta powalająca polszczyzna...
Oczywiście wiem,że forum nie jest tylko dla wykształconych i oczytanych....ale najsmutniejsze jest to,że takie osoby jak Pani o nicku":**" NICZEGO się tu nie nauczą, pójdą i będą nadal żyły w przekonaniu o swojej nieomylności i mądrości.
Mój Małż mówi,że odsetek idiotów jest mniej więcej taki sam w każdej nacji...a mnie się wydaje ,że w Polsce jakoś mamy najwięcej na Świeccie tychże.Do tego są NIEOMYLNI!

Proponuję żeby dać sobie spokój z Panią ":**" i zająć się kotami.
A zgłoszenie jako nieodopwiedzialny dom to doskonały pomysł (może poproszę o link do tego tematu...)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt wrz 30, 2011 12:03 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Ale sie zrobil OT :) szkoda, ze nie ma wiesci o dlugowlosych, szczegolnie tych "zaginionych".

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pt wrz 30, 2011 12:25 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

kotkins pisze:To takier symptomatyczne:ktoś rzuca CZYMŚ TAKIM i znika.

A co ma zrobić :lol: strach się przecież odezwać, jakakolwiek próba argumentacji nie ma sensu :ryk:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt wrz 30, 2011 12:39 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

CoToMa pisze:Moje marzenie o posiadaniu mco spełniło się niespodziewanie miesiąc temu.

gratuluję :wink:
to są naprawdę wyjątkowe koty ( jak każdy kot :wink: )
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt wrz 30, 2011 14:43 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

dalia pisze:
CoToMa pisze:Moje marzenie o posiadaniu mco spełniło się niespodziewanie miesiąc temu.

Dzięki, on jest taki inny od pozostałych moich kotów.
No i duży. Jak go biorę na ręce, to czuję że mam kota :lol:
...

CoToMa

Post » Pt wrz 30, 2011 17:43 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

sisay pisze:
kotkins pisze:To takier symptomatyczne:ktoś rzuca CZYMŚ TAKIM i znika.

A co ma zrobić :lol: strach się przecież odezwać, jakakolwiek próba argumentacji nie ma sensu :ryk:

A nauczyć się czegos i uznać rację mądrzejszych...starsznie dużo nauczyłam się na forum!!

kotkins

Post » Nie paź 02, 2011 11:39 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Witam wszystkich
coś wiadomo w sprawie "zaginionych" kociaków?
jeden szkrab dzięki wspaniałym Miaukotom trafił do mnie i dochodzi powoli do zdrowia
śledzę wątek w nadziei że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan jak to w naszym kraju bywa...
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Nie paź 02, 2011 11:45 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

CzArNaM pisze:Witam wszystkich
coś wiadomo w sprawie "zaginionych" kociaków?
jeden szkrab dzięki wspaniałym Miaukotom trafił do mnie i dochodzi powoli do zdrowia
śledzę wątek w nadziei że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan jak to w naszym kraju bywa...

I to jest dobra wiadomość!! :1luvu:

A jamniór cudo!!!
Miód i malina.Wiewiórka!(są:szorstki,gładki i wiewiórki:))

kotkins

Post » Nie paź 02, 2011 13:07 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

CoToMa pisze:
dalia pisze:

jak do miski wrzucasz to nie czujesz?
bo ja czuję
czy gdzieś zdjęcie kawalera można zobaczyć? ( ja beznadziejnie w rasie zakochana jestem a ponieważ wszystkich mieć ni mogę to choć popatrzę)
Obrazek

dalia

Post » Nie paź 02, 2011 13:15 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

dalia pisze:
CoToMa pisze:
dalia pisze:

jak do miski wrzucasz to nie czujesz?
bo ja czuję
czy gdzieś zdjęcie kawalera można zobaczyć? ( ja beznadziejnie w rasie zakochana jestem a ponieważ wszystkich mieć ni mogę to choć popatrzę)

A to też czuję, ale ostatnio zaczął juz korzystać z ogólnych misek, więc tak jakby ilość rozkłada się na wszystkie :mrgreen:

A fotek, na razie tylko kilka, wkleiłam tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=124077&start=300
...

CoToMa

Post » Nie paź 02, 2011 13:36 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

to Kuna?
z mordki mi pasi
i kolor najcudowniejszy wiec dodatkowo pasuje

moje chłopaki mco to po 400 gr potrafią wrąbać puszeczki albo mięska
dziewczyny delikatniejsze są 100 gr wystarczy :wink:
tak czy siak cudowne koty
tą pseudo chętnie bym się zajęła na sposób bratnich narodów - wyrafinowanie torturując

czy cos wiadomo o tych 10 zaginionych?

edit
dojrzałam Futrzaka i zgłupiałam
który to Futrzak czy Kuna?
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]