PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 20, 2011 6:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Sol ja też chętnie pomogę Etiopii - może zrobimy tzw. ściepkę? Jeśli oczywiście inne Siostry zechcą partycypować :mrgreen:

Zresztą - chciała bym usłyszeć zdanie innych Sióstr i bardzo bym chciała, żeby zostało doprecyzowane w regulaminie; kto może być kandydatem do głosowania, jak często może otrzymać pomoc, bo takie niejasności faktycznie są, a uważam, że tam gdzie są pieniądze, tam można być posądzonym o różne niefajne rzeczy, warto więc uściślić zasady i się ich kurczowo trzymać. Nawet jeśli uznacie, że w tym miesiącu jest za późno na podejmowanie takich decyzji, to warto zastanowić się nad tym na przyszłość.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lip 20, 2011 7:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ja uważam, że skłądki powinny iść na koty bezdomne, tzn. DT, kociarnie, pomoc karmicielkom czy fundacjom itp. A na pomoc doraźną dla rezydentów (w razie potrzeby) można wykorzystać fundusz specjalny Paktu, w końcu po coś go mamy, prawda?

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro lip 20, 2011 7:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

jozefina1970 pisze:
villemo5 pisze:akieś zdjęcie dostaniemy?

To na zachętę:
Ciocia Józefina i mała siostrzenica - czarownica :1luvu:
Obrazek

Za parę dni skasuję :twisted:

Mała jest cuudna :1luvu:
O Dużej tak powiedzieć nie wypada, więc powiem tylko, że niezła laska :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 20, 2011 8:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Mulesia pisze:Mała jest cuudna :1luvu:

Troszeczkę już podrosła :-)
Mulesia pisze:O Dużej tak powiedzieć nie wypada, więc powiem tylko, że niezła laska :ok:

:oops:
Nie wiem, nie wiem co z głosowaniem... Serce mnie ciągnie do Etiopii ale i na Matahari chciałabym głosować... :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lip 20, 2011 8:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Dziękuję za gratulacje! Nawet nie wiecie jak mi ulżyło...

Co do zasad - z tego, co pamiętam już kiedyś pomagałyśmy Czarownicom w potrzebie. Wydaje mi się, że pomoc szła właśnie na leczenie rezydentów :roll: Mogę się mylić... Jestem za doprecyzowaniem zasad, żeby nie było wątpliwości w przyszłości, ale moim zdaniem nie w porządku wobec Etiopii byłoby usuwać Ją z głosowania teraz.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro lip 20, 2011 8:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Kotko Doroty - nie daj się!!! Katar nasz wróg!!! :twisted:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro lip 20, 2011 8:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

pomponmama pisze:Sol ja też chętnie pomogę Etiopii - może zrobimy tzw. ściepkę? Jeśli oczywiście inne Siostry zechcą partycypować :mrgreen:

Zresztą - chciała bym usłyszeć zdanie innych Sióstr i bardzo bym chciała, żeby zostało doprecyzowane w regulaminie; kto może być kandydatem do głosowania, jak często może otrzymać pomoc, bo takie niejasności faktycznie są, a uważam, że tam gdzie są pieniądze, tam można być posądzonym o różne niefajne rzeczy, warto więc uściślić zasady i się ich kurczowo trzymać. Nawet jeśli uznacie, że w tym miesiącu jest za późno na podejmowanie takich decyzji, to warto zastanowić się nad tym na przyszłość.

Jestem za. DOprecyzowanie zasad mysle jest potrzebne i podstawowe. Etiopie wespre z wielka checia .Zgadzam sie z pomponmama ze tam gdzie sprawy ocieraja sie o finanse, trzeba jasnych zasad.
Czasami chec pomocy to za malo, zeby pomoc madrze i dobrze trzeba jasnych zasad.

A ja jestem w KRakowie i wlasnie jade wyrwac zeba. Trzymajcie kciuki.. popoludniu mam dentyste jeszcze, piekny poczatek urlopu :twisted:

mmk gratuluje, trzymajcie sie!

kotko doroty, katarowi mowimy nie! sie nie daj.

Felek mnie nie lubi :(
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lip 20, 2011 8:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Obydwie kandydatury są bliskie mojemu sercu..

Nie można teraz nikogo usuwać, nie idźmy za daleko..
Czy pomaganie 1 kotu ciężkiej sytuacji czy kilkunastu kotom - to zawsze jest ta sama pomoc..
Proponuję żeby każda z nas zagłosowała wg własnego uznania.
Zasady paktu - czy zmieniać? zawsze można zgłosić osoby czy dt czy fundacje,
a każda z Czarownic zagłosuje na tego którego uzna za najbardziej potrzebującego pomocy.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lip 20, 2011 8:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

No to jeszcze raz
pomponmama pisze: Nawet jeśli uznacie, że w tym miesiącu jest za późno na podejmowanie takich decyzji, to warto zastanowić się nad tym na przyszłość.

Nie mówię, że mamy wykluczyć Etiopię z głosowania w tym miesiącu - mówię, że na przyszłość warto doprecyzować (nie zmienić) zasady. Ale oczywiście zrobimy jak zechce większość.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lip 20, 2011 9:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

pomponmama pisze:No to jeszcze raz
pomponmama pisze: Nawet jeśli uznacie, że w tym miesiącu jest za późno na podejmowanie takich decyzji, to warto zastanowić się nad tym na przyszłość.

Nie mówię, że mamy wykluczyć Etiopię z głosowania w tym miesiącu - mówię, że na przyszłość warto doprecyzować (nie zmienić) zasady. Ale oczywiście zrobimy jak zechce większość.

Też tak myślę.

No to jak? Głosujemy?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 20, 2011 9:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

doprecyzowanie wprowadzi ograniczenia,
nie lepiej pozostawić to do indywidualnego rozważenia zgłaszanych kandydatur przez każdą z Czarownic?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lip 20, 2011 9:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Kot w potrzebie to kot w potrzebie ... nie każdą sytuację, jako DS, jesteśmy w stanie przewidzieć i nie, naprawdę nie, każdej sprostać ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lip 20, 2011 9:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Mulesia pisze:
pomponmama pisze:No to jeszcze raz

Też tak myślę.

No to jak? Głosujemy?

I ja :ok:
A głosowanie chyba czas zacząć a siostry liczmanki ni ma 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lip 20, 2011 9:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

A ja to się chyba wymigam od tego głosowania. Dlaczego te wybory sa takie trudne?

Rozumiem Etipię, że walczy z całych sił o swoje zwierzaki. Tak samo walczyłam o Guziczka i poświęciłabym dla niego wszystko , jakby był choc cień nadziei na życie. Właściwie to poświęciłam, bo wpakowałam dość dużo kasy, którą mogłam przeznaczyć na potrzeby mojego dziecka. O Wani nie wspomnę ile włożyła w tego kociaka, bo też walczyła ze wszystkich sił. W takim wypadku pieniądze nie mają żadnego znaczenia, ale jednak trzeba je mieć.

Rozumiem i podziwiam Matahari, wiem, co to brak czasu, bo wymaga tego opieka nad kociakami, brak czasu na internet, a tym samym przestajemy być zauważalne, jako osoby w potrzebie. Czasowo też nie wyrabiam, dlatego m.in. internet poszedł w odstawkę i nie mogę ogarnąć piętnastki kotów, w miarę zdrowych, nie wymagających poświęcania im czasu codziennie, a co dopiero 30 ? Dla mnie niewyobrażalne. Coś za coś.

Wiem też, jak działa na mnie psychicznie opieka nad tymi kotami i innymi dochodzącymi. Żyjącymi i tymi, które umierają. Czuję, że mnie to zabija i nie wiem, jak długo będę jeszcze mogła to ciągnąć.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 20, 2011 9:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

jasdor pisze:A ja to się chyba wymigam od tego głosowania.

O tym samym myślałam :oops: . Choć jednak postaram się dokonać jakiegoś wyboru...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

[poprzednia][następna]