Halinka, Henio i Oti w DS :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 16:05 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

jesli na jednego kota do domu, to chce sie miziaka, ale jesli to kolejny kot, to niekoniecznie

nawet raz pomagalam jednemu malzenstwu znalezc kotke, ktora nie jest miziakiem - taki byl warunek, bo ich poprzednia kicia miala taki charakter, a oni byli ambitni i chcieli sami podbic serce kota, a nie na łatwizne pojsc :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon paź 03, 2011 7:35 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

playbunny71 pisze:[quote="Magdalena424
nie mogę zaprzeczyć :oops:
tylko ciągle jeszcze nie do końca przekonana do "ludzia" :( jest postęp, ale miziakiem to ona raczej nie będzie :(

to powiedz ze kazdy kotecek ma swoj charakterek... jeden lubi sie przytulac a drugi jak ma na to ochote... wiem co mowie bo Plamka ma 16 lat i nigdy nie lubiala jak bieze sie ja na rece ale czasmi przychodzi sie pomiziac, za to Pepe jest tak wylewny ze swoimi uczuciami ze nie da mi w spokoju wypic herbaty... ostatnio prawie wylalam goraca herbate na sibie i na niego... ale widze ze zaczyna juz troche mezniec... juz taki dorosly sie robi :D[/quote]

:)
tak będę robiła, tylko na razie nikt nie dzwoni w sprawie adopcji :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon paź 03, 2011 14:26 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

nie kazdy tez lubi nosic koty na rekach... kiedy zapytalam hodowce mojej ragdollki czy lubi byc na raczkach, to zrobil wielkie oczy i powiedzial: "ale po co nosic kota na rekach??" :wink:

tillibulek

Post » Pon paź 03, 2011 15:05 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Pchełinka to przez to, że ucieka od nas jeszcze bardziej jest nam bliska :oops:
na poczatku oboje z TZ myśleliśmy, że ona jest lekko upośledzona i to pęknięcie to nie od urazu tylko rozszczep podniebbienia, bo taka była nieporadna, patrzyła tymi wielkimi oczami i tak ogólnie była "inna" :oops: :oops:

ale szybko okazało się, że Heniek który na poczatku był takim co to wszędzie go pełno i zawsze pierwszy do wszytskiego :D to taka mała niezdara jest :ryk: :ryk:
i w konfrontacji z Pchełiną nie ma szans :)

muszę powiedzieć ze ona jest strasznie inteligentnym kotem ( no możecie mówić że przesadzam :D), zawsze znajdzie wyjście z sytuacji jakiej jej stworzę :D
np nie chce zeby wchodziła na parapet i "przesadzała" mi kwiatki, wiec zasłonię jej zasłonę i nie może już bezpośrednio wskoczyc, to to małe usiadzie na przeciwko parapetu na podłodze porozgląda się dokoło, pokombinuje i zauważy niedaleko stojące krzesło, "poskarży się przy tym" :D albo jak mówi mój TZ rozmaiwa z kimś " mądrym" czyli sama ze sobą :D wejdzie na nie i tak się kręci aż znajdzie wejście dołem od zasłony ( mam takie do parapetu nie do ziemi) na parapet i takich sytuacji jest milion...
już czasami mi pomysłów brakuje jak tu utrudniać jej życie :D :D a ta i tak znajdzie inne wejście w to miejsce co chce :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Wto paź 04, 2011 15:19 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

jest domek chętny na Henia :)
poszedłby na dokocenie do rocznego kocurka, Pani ma się ze mną skontaktować i dać znać kiedy przyjedzie zobaczyć mojego pisklaka :) i wtedy się okaże czy ją chwyci za serce.....

Magdalena424

Post » Wto paź 04, 2011 17:55 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

to trzymam kciuki:
- żeby Pani przybyla na wizyte
- żeby z miejsca sie zakochala w Heniu
- żeby okazala sie super domkiem
- żeby wszyscy zyli dlugo i szczesliwie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Wto paź 04, 2011 19:51 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

tillibulek pisze:to trzymam kciuki:
- żeby Pani przybyla na wizyte
- żeby z miejsca sie zakochala w Heniu
- żeby okazala sie super domkiem
- żeby wszyscy zyli dlugo i szczesliwie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

- żeby zakochala sie i w Pchełce
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Śro paź 05, 2011 6:55 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Czekamy na relację z wizyty Pani i trzymamy :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro paź 05, 2011 7:27 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Henio już w DS :D
dziękujemy za :ok: napewno pomogły :D
będzie mieszkał z 9-cio miesięcznym kocurkiem, więc idealnie bo ma kompana do zabaw :D
Młodzi ludzie, mieszkają w domku i kocury mają całe piętro do swojej dyspozycji a ważne to, że blisko mnie wiec możemy go odwiedzać.

Niby się cieszę, ale tak jakoś..... tęsknię trochę :(

Magdalena424

Post » Śro paź 05, 2011 7:48 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Ooo, ale niespodzianka, super wieści :ok:
A jak się zaaklimatyzował w nowym domu? Je? Był w kuwecie?
Płacze?
Trzymaj się :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Śro paź 05, 2011 7:51 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

rozumiem Twoja tesknote... ale jak dobry domek to trzeba sie cieszyc :1luvu:

tillibulek

Post » Śro paź 05, 2011 9:02 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

gabi.cezar pisze:Ooo, ale niespodzianka, super wieści :ok:
A jak się zaaklimatyzował w nowym domu? Je? Był w kuwecie?
Płacze?
Trzymaj się :ok:

jeszcze nie mam wieści...
ale cały czas myśle o nim :(

Magdalena424

Post » Śro paź 05, 2011 14:32 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

wieści z nowego domku:)
Heniutek się zaklimatyzował, po pierwszym prychaniu już ponoć z kumplem są na etapie lizania się :D
je, bawi sie czyli chyba wszytsko w porządku....

Małpiszon nawet ani troche nie tęskni :wink: :wink:

Magdalena424

Post » Śro paź 05, 2011 19:39 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

Dożo szczęścia Heniutku w nowym domku ! :)
Obrazek

eski

Od: Sob lip 25, 2009 13:29

Post » Czw paź 06, 2011 7:03 Re: [WRO] Pchła i Henio :)

:kotek: :ok:
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

[poprzednia][następna]