@Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 7:21 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

:( ... ojoj ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw paź 13, 2011 8:10 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

co za poranek, totalnie skończył mi się żwirek - zamówiłam już nową partię, ale jeszcze jedzie - jak dzisiaj nie dotrze to będę kuwety gazetami wykładać.... ech

czeka mnie jeszcze wyprawa do marketu po puszki (wyjeżdżam jutro do niedzieli i moja mamusia z footrami zostaje) - muszę zrobić jej zapas i jakieś smakołyki bo "one są głodne" :wink:

Moja mama bardzo kocha zwierzęta i potrafi dwa razy dziennie przyjechać z Piaseczna na Kabaty, żeby je nakarmić, ale totalnie przy tym daje sobie wejść na głowę :mrgreen: . Jednak 8 kotów kłębiących się w kuchni do michy robi monstrualne wrażenie :twisted:

Co więcej - będzie musiała w sobotę Milce dać lekarstwa (dwie połówki proszka) - dla kogoś obytego z podawaniem leków to pestka, a moja mam jest bardzo wrażliwa na wszelki miauki niezadowolenia czy nawet skrzywione miny kotów, a co dopiero kociaka :D

Na pewno sobie świetnie poradzi, ale spędzi pół dnia na rozdrabnianiu micro-proszeczków i podawaniu jej wymieszanych np. z jakimś smakołykiem :mrgreen:

Najbardziej jednak martwi mnie, że Maczek nie trafia do kuwety z numerem 1 i 2, reszta przy tym to pikuś. Wolałabym jej oszczędzić sprzątania po nim.... w przyszłości zainwestuję w klatkę, taką porządną, żeby była i na kociaki, i na takie "przypadki trudne"....
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Czw paź 13, 2011 8:13 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

A jak Marcyś :lol: ?

alix76

Post » Czw paź 13, 2011 8:32 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

alix76 pisze:A jak Marcyś :lol: ?

Bosko, przecudownie, prze.... marudzący :evil: Nauczył się chodzić po domu i jęczeć, jak stara baba w kościele - chodzi i zawodzi, typowo polski charakter kota hahaha

.... i tu odkryłam swój błąd całkiem przypadkiem - poszłam do Empiku (kocham księgarnie! a, że mam pod nosem outlet Empik'u to jestem w siódmym niebie - książki i albumy są czasem przeceniane do 90%, ale nie o tym) i była tam książka o kotach ala poradnik - pac - jednym ruchem otworzyłam na rozdziale o "zawodzeniu" Marcysia, co się okazało - często jak wchodziła do kuchni i on jęczał, myślałam sobie "głodny" i dostawał :oops: i teraz mam,bo on wymusza w ten sposób wszystko czego chce, czy na ręce, czy kawałek mojej kanapki, czy chociażby zainteresowanie.

Jak to człowiek się uczy na błędach.... ale nie mam do niego pretensji bo sama go tego nauczyłam.

Oprócz tego jest strasznie łakomy, wszystko-żerny i przecudownie kochany.

Milka zresztą też, ona mało kota przypomina już teraz. Ma kształt uszu - niedźwiadka ;) do tego strasznie zadziorna baba, przegania 10 razy cięższego od siebie rudego Mariana, a ten się zawija na zakrętach jak na kreskówce.
Mazurek jest bardzo grzeczny i raczej filozof kontemplujący.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pt paź 14, 2011 7:00 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Pan od żwirku bardzo mnie w tym miesiącu zawiódł - moje 60l jedzie już trzeci dzień kurierem a ja właśnie po porannej kawie lecę do Tesco w celu zakupienia żwirku na weekend.... nie zostawię mojej mamy z 8 kotami i pustymi kuwetami. To zrobiłam interes....

Jestem pod wrażeniem słowności dostawcy.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Czw lis 03, 2011 8:57 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Nie było mnie tu 100 lat świetlnych, sprawy osobiste.

Chciałam coś o kociakach...

Kolendra, Marcyś i Mazurek czekają na Dr Maćka na zabiegi strylizacyjno-kastracyjne. Milka, a w zasadzie "po domowemu" - Hopinka wciąż walczy z zapaleniem jelit, już tyle miesięcy.

Maczek zużył już kilka moich polarowych rękawów (dosłownie, bo tnę je i mu zakładam w formie sweterka, żeby nie lizał rany na plecach. Świetnie się sprawdzają - rana się goi, a on ma ogromną swobodę ruchu.

:evil: a ja zaczęłam marznąć, bo jak co roku późna jesień a potem zima są moimi najnieulubieńszymi porami roku! Kocham się trząść i wycierać nos co 2 min, ubóstwiam kiedy kolana mi dygoczą i wprost obsesyjnie marzy mi się lodowate siodło w stajni, a potem skrobanie szyby auta, Yuuuuupiiiii!

Miłego dnia wszystkim.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Czw lis 03, 2011 10:52 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 23, 2012 18:16 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Edytowany i wykasowany, już nie będę pisać, "że u mnie wszystko zdrowe" - to przynosi pecha.

Proszę o kciuki dla Milki.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Wto mar 27, 2012 8:35 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Odkryłam Wasz wątek :wink: Trzymam bardzo mocne kciuki dla Milki :ok:
Gdzie można zobaczyć na zdjęciach wszystkie Twoje kotki?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto mar 27, 2012 8:47 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Milka :ok: :ok: :ok: :ok:

alix76

Post » Wto mar 27, 2012 8:53 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

kussad pisze:Odkryłam Wasz wątek :wink: Trzymam bardzo mocne kciuki dla Milki :ok:
Gdzie można zobaczyć na zdjęciach wszystkie Twoje kotki?

hmmm, dobre pytanie :)muszę uaktualnić wątek, choć przynosi pecha. Dam znać jak wymyślę coś mądrego :)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Wto mar 27, 2012 9:56 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

e tam, pecha to Ci przynosiło zbyt okazjonalne wpisywanie informacji o kotach. 8)

Trzymajcie się! Będzie dobrze. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto mar 27, 2012 13:17 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Milka wreszcie troszkę zjadła (jeszcze ostrożnie z uśmieszkami i wykrzyknikami .... ) tfu tfu tfu

Poleciałam jej kupić chudziutką wołowinę (TŻ kasą sypnął dla maleńkiej), będę często ją karmić małymi porcjami. TŻ zamówił też Calopet na Allegro (mega różnica w cenie, ta sama objętość).

Nadal kciuki potrzebne :ok:
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro mar 28, 2012 7:14 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Dzień dobry :)
dziś pogoda podła i zimno w eterze, a my z Milką i resztą ferajny grzejemy tyłki w domowych pieleszach.

Mała zjadła na śniadanie 20 gr mięsa, teraz śpi na fotelu przy biurku w sąsiedztwie kaloryfera, a ja się grzecznie z kompem przeniosłam na kanapę.... szczęśliwa, że nie musi być kroplówkowana.

sama jej kciuka zapodam ;) :ok:

miłego dnia :)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro mar 28, 2012 8:19 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM.pl

Dołączam kciuki za Malutką :ok: :ok: :ok:

Teraz jeśli zgodzi się mpd możesz sobie u Was zacytować albo wkleić bez cytowania w zależności od wersji, którą ustalicie Wasze prześliczne zdjęcia z Jarmarku - na ogólnym wątku szybko nie będzie ich już widać i będzie je trudniej znaleźć niż tutaj :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]