Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 18:04 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

JaEwka pisze:O matko biedactwo :( Jakoś się nie zorientowałam, że też może nie słyszeć :(
Ale dobrze że trafił do takich wspaniałych ludzi :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo miło było mi Was poznać :P (hmm chyba zacznę planować wizytę poadopcyjną :twisted: )

hahahaha zapraszamy :1luvu: Albo my dowieziemy jakiegoś kota - pamiętaj co mówiłam o Wrocławiu ;)
Ostatnio edytowano Nie maja 08, 2011 18:11 przez Catnaperka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie maja 08, 2011 18:11 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Ale muszę Wam powiedzieć, że to niezły łobuziak. Dzisiaj jak przyszliśmy do domu to wszystko było pozrzucane z półki w łazience (pewnie nawet nie usłyszał łomotu) a tam naprawdę trzeba się natrudzić żeby wejść (znaczy nie próbowałam ale podejrzewam, że dla niewidomego kota to mógł być problem - jak widać dla Midnighta nie ;) ) Sam Midnight przedarł się jakimś cudem przez szparę pod wanną, którą wczoraj skrzętnie zakleiłam taśmą, żeby tam nie wchodził. Szpara naprawdę baaaardzo mała i też się musiał natrudzić ;) Poza tym zeżarł mojego ulubionego, odchuchanego kwiatka - znaczy się pogryzł dokładnie wszystkie liście. Drugiego spróbował ale mu nie podpasował ;)
Poza tym dzisiaj leżał na słoneczku, tulił się, miział, mruczał i przebierał łapkami :) Jutro postaram się wrzucić zdjęcia :) Musimy się dokładnie poznać nawzajem.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie maja 08, 2011 18:29 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

No to ładny łobuz z niego :mrgreen: Widzę, że rozrywek wam przy nim nie będzie brakować 8)

A do Wrocławia zawsze zapraszam :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie maja 08, 2011 19:46 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Jaki kochany łobuziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto maja 10, 2011 9:52 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Catnaperko :1luvu: :1luvu: :1luvu: za to, co zrobiłaś dla tego kocurka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto maja 10, 2011 14:19 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

I co tam słychać na froncie przyjażni kocio-ludzkiej :?: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto maja 10, 2011 18:58 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

halinka1403 pisze:I co tam słychać na froncie przyjażni kocio-ludzkiej :?: :1luvu:

Co raz lepiej :) Opracowaliśmy niesamowity sposób komunikacji. Byliśmy w pokoju, stojąc z przodu dotknęłam go w prawy boczek - odwrócił się i poszedł w tym kierunku, dotknęłam w lewy - poszedł w lewo itd aż w końcu doszliśmy do kuchni. Potem to już trzymałam na nim ręce z boku i tak szliśmy - ja z przodu on za mną. To było coś naprawdę niesamowitego.
Poza tym jest trochę w swoim świecie ale bardzo szuka kontaktu. Czuje ruch i w tym kierunku mniej więcej idzie. Jak na nas wpadnie (albo my podejdziemy bliziutko i go dotkniemy) to zaraz strzela baranki (dzisiaj takim jednym dostałam między żebra ;) ). Jak już dosyć miziaków to zamierza się z łapy ;)
Pięknie kuwetkuje, co raz lepiej pamięta rozstaw ścian i przedmiotów, ładnie je i pije :) W zasadzie mamy dla niego dwa imiona - myślę, że jemu jest absolutnie wszystko jedno ale ja mówię na niego Elmo a mój TŻ Czesław/ Cześ. Nie mogliśmy się porozumieć w tej kwestii ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto maja 10, 2011 20:44 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Aż łza się kręci w oku... super wiadomości. Myślę, że będziecie razem szczęśliwi, a ten kot jest na pewno niezwykły :)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Wto maja 10, 2011 20:52 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Catnaperko "obawiam się" ;) że TŻta pomysł się szybciej przyjmie i kocio będzie reagował na imię "Cześ", bo jest jednosylabowe, a takie koty szybciej "rozpoznają".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 10, 2011 20:59 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Gibutkowa pisze:Catnaperko "obawiam się" ;) że TŻta pomysł się szybciej przyjmie i kocio będzie reagował na imię "Cześ", bo jest jednosylabowe, a takie koty szybciej "rozpoznają".

Hehe Gibutkowo myślę, że mu to zupełnie obojętne bo i tak nie usłyszy ;) Znaczy się jak tylko kocio trochę okrzepnie zaraz zabieramy go do weta i będziemy szukać przyczyny nie słyszenia. I nie widzenia.
A jak już coś usłyszy to zareaguje na Elma bo już to do niego wrzeszczę (pewnie ku zgrozie sąsiadów a jesteśmy tu nowi ;) ). Dzisiaj trochę zareagował na klaskanie tuż przy uchu więc może jest szansa :ok: Tak sobie myślę, że może to nie widzenie i nie słyszenie to następstwo jakiegoś hmm mechanicznego urazu...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto maja 10, 2011 21:13 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Catnaperka pisze:
Gibutkowa pisze:Catnaperko "obawiam się" ;) że TŻta pomysł się szybciej przyjmie i kocio będzie reagował na imię "Cześ", bo jest jednosylabowe, a takie koty szybciej "rozpoznają".

Hehe Gibutkowo myślę, że mu to zupełnie obojętne bo i tak nie usłyszy ;) Znaczy się jak tylko kocio trochę okrzepnie zaraz zabieramy go do weta i będziemy szukać przyczyny nie słyszenia. I nie widzenia.
A jak już coś usłyszy to zareaguje na Elma bo już to do niego wrzeszczę (pewnie ku zgrozie sąsiadów a jesteśmy tu nowi ;) ). Dzisiaj trochę zareagował na klaskanie tuż przy uchu więc może jest szansa :ok: Tak sobie myślę, że może to nie widzenie i nie słyszenie to następstwo jakiegoś hmm mechanicznego urazu...

Tsaaaa... a Gibutkowa ma demencję :oops: Weźmiesz mnie też na DT? :roll: Proooszęęę :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto maja 10, 2011 23:15 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Gibutkowa pisze:Tsaaaa... a Gibutkowa ma demencję :oops: Weźmiesz mnie też na DT? :roll: Proooszęęę :mrgreen:

No pewnie, że wezmę! Tylko będziesz musiała poradzić sobie ze świadomością, że zabierasz miejsce jakiejś innej bidzie ;P :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto maja 10, 2011 23:34 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Catnaperka pisze:
Gibutkowa pisze:Tsaaaa... a Gibutkowa ma demencję :oops: Weźmiesz mnie też na DT? :roll: Proooszęęę :mrgreen:

No pewnie, że wezmę!

Ale ja nie sikam do kuwety tylko po ścianach :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 11, 2011 8:24 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

A jak reafguje na zapach Chanell ? (czy może kicia już ma inne imię i może przy okazji napisz jak się czuje)
No do kuwetki to on u mnie tez bezbłędnie trafiła i byłam w szoku że niewidomu kot tak pieknie kuwetkuje :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro maja 11, 2011 8:43 Re: Niewidomy Midnight ma DS :):):)

Chanel już ma inne imię ale jeszcze do końca nie wiemy jakie :roll: Jakoś jeszcze sobie nie przyniosła TEGO imienia :kotek:
Dzięki Bogu czuje się lepiej - cały czas na kroplówkach i antybiotyku - już ma tego serdecznie dosyć ale dzięki temu jest poprawa. Elmo jeszcze nie spotkał się z Malutką, ale na pewno już czuł jej zapach. Pierwszy raz prychnął ale teraz w ogóle już na to nie reaguje także mam nadzieję, że się dogadają. Będzie im ciężko. Elmuś nie widzi i nie słyszy a Malutka widzi tylko cienie, też bardzo słabo słyszy, w dodatku ma kiepski węch. Raz stały 30 cm od siebie i nie wiedziały o swojej obecności ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]