Persica - MA DOM :) :) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2011 0:51 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

zaznaczam i liczę na jakieś zdjęcia koteczki - śliczna jest! :1luvu:

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Pt maja 06, 2011 7:38 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

juz się zaczynamy czesać :)
i to uwielbiamy :)

Obrazek
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt maja 06, 2011 8:04 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Jaka śliczność!!
Kurcze,jakby miała anielski charakter mojej Fifuni to bym dziewczynkę wzięła...taka z niej piękność!
Ale panna ma już domek (a napisz nam coś o domku, proszę!)

Gdybym wzięłą drugą persicę mój brytek pewnie by oszalał i własnołapnie wykopał sobie grób w ogrodzie. Zazdrośnik przestał jeść żeby zwrócić na siebie uwagę po przyjęciu pod nasz dach Fionki persianki:((

Powodzenia koci życzymy obie : ja i moja persiczka
Brytek groźnie mruczy z kąta:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt maja 06, 2011 8:28 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Domek w Chorzowie :)
Starsi Państwo mieszkający w bloku na 8 piętrze, wiec domek nie wychodzący.
Zabezpieczony balkon i okna.
Państwo mięli persicę, która niestety odeszła…
Miała na imię Kajunia i była ich oczkiem w głowie z tego co wywnioskowałam z rozmów i z tego jak Pani o niej mówiła…
Pani spodobała mi się od pierwszej rozmowy tylko niestety już wcześniej z kimś się umówiłam, że zarezerwuję kocice – domek we Wrocławiu więc dla mnie lepiej… niestety a może i stety nie wypalił
Więc od razu zadzwoniłam do Pani i w rozmowie Pani mi powiedziała ” proszę mnie źle nie zrozumieć ale cieszę się, że Cofty nie znalazła domu… bo my ją chcemy na 150%”
Wypytałam ją o wszytsko a ona mnie o to co Coffy lubi, czym ją karmie, czym przemywam oczka i ogólnie milion innych rzeczy :)
Ma do mnie przyjechać w niedzielę rano i cały dzień z nami spędzić, żeby Coffinka się do niej przyzwyczaiła i ja zobaczę jaka będzie reakcji koty na tych Państwa :)
A poza tym nie chcę tak w 5 minut oddać jej koci i tyle :) Pani powiedział, że to rozumie….
Obiecała mi że będę miała stały kontakt w nią i Coffy, będzie mi odsyłać zdjęcia, filmiki i zawsze mogę ich odwiedzić.

No to tak na szybko tyle o domku :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Sob maja 07, 2011 9:22 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Napisz nam jak było!:)

kotkins

Post » Wto maja 10, 2011 7:18 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Państwo okazali sie jeszcze fajniejsi niż przez telefon :D
Coffy jakoś od razu do nich podeszła i oczywiscie o głaski prosiła :)
Pani od razu :1luvu: :D

posiedzieli troszeczke u nas i ok. 18:00 Coffinka pojechała do DS :D :D :D
podróz Wrocław- Chorzów zniosła nad wyraz dobrze- miauknęła kilka razy i to wszytsko :)

nowy domek juz zwiedziła ponoć cały, nie chowa sie po kątach tylko jak dama się przechadza :D
pierwsza noc minęła spokojnie ale nie spała jeszcze w łóżku tylko w salonie - nie przyszła do Państwa.... co pewnikiem sie zmieni :D bo z nami spała w łóżku :D

to na tyle narazie, jak dostanę nowe zdjęcia Coffinki to wkleję :D

dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków za DS :)

Magdalena424

Post » Wto maja 10, 2011 7:36 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Magdalena424 pisze:Państwo okazali sie jeszcze fajniejsi niż przez telefon :D
Coffy jakoś od razu do nich podeszła i oczywiscie o głaski prosiła :)
Pani od razu :1luvu: :D

posiedzieli troszeczke u nas i ok. 18:00 Coffinka pojechała do DS :D :D :D
podróz Wrocław- Chorzów zniosła nad wyraz dobrze- miauknęła kilka razy i to wszytsko :)

nowy domek juz zwiedziła ponoć cały, nie chowa sie po kątach tylko jak dama się przechadza :D
pierwsza noc minęła spokojnie ale nie spała jeszcze w łóżku tylko w salonie - nie przyszła do Państwa.... co pewnikiem sie zmieni :D bo z nami spała w łóżku :D

to na tyle narazie, jak dostanę nowe zdjęcia Coffinki to wkleję :D

dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków za DS :)

Cudne wieści z rańca :1luvu:
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: za koteczkę i Dobrych Dużych dla następnych kotków która szukają swojego miejsca na ziemi.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto maja 10, 2011 21:30 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Fajnie ,ze ds sie z kotka odnalazl :P :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 10, 2011 9:17 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

trochę nowych wiadomości mam o kocince:
Coffinka czuje sie rewelacyjnie, w nowym domku już zupełnie zadomowiona :)
sierść powolutku ładnie odrasta i nabieramy wagi, że ho ho ho
jako, że uwielbiała pić wodę z kranu poradziłam nowemu domkowi fontannę dla kotów i oczywiscie została zakupiona :1luvu: i oczywiscie kocinka pije wodę z niej non stop :)

ostatnio tylko coś zaczęła posikiwać poza kuwetą, ale miała zrobione wszytskie badania i wyszły OK wiec wet podejrzewa, że znaczy teren 8O bo to dzieje się w miejscu gdzie stoją buty, więc zapach obcy....

domek Coffinka znalazła REWELACYJNY !!!! żeby więcej takich się trafiało.... byłoby cudownie
trochę nowych zdjęć :)
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 10, 2011 10:05 przez Magdalena424, łącznie edytowano 1 raz

Magdalena424

Post » Pt cze 10, 2011 9:22 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Futerko odrasta, sadełko odrasta :ok:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Śro lip 20, 2011 13:46 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

dostałam troche nowych fotek Coffinki :)

patrzcie jak sie zmieniła :1luvu:
przytyło sie dziewczynie :) waga ok. 4,9 kg :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 13:54 przez Magdalena424, łącznie edytowano 1 raz

Magdalena424

Post » Śro lip 20, 2011 13:53 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Cudna, jak dobrze że jest szczęśliwa :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lip 20, 2011 13:56 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

ewan pisze:Cudna, jak dobrze że jest szczęśliwa :lol:

a z nią i ja :D
po tym co przeszła zasługuej na wspaniały domek :) i taki właśnie znalazła
jest oczkiem w głowie p. Beatki :ryk: :ryk:

Magdalena424

Post » Śro lip 20, 2011 14:49 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Magdalena424 pisze:
ewan pisze:Cudna, jak dobrze że jest szczęśliwa :lol:

a z nią i ja :D
po tym co przeszła zasługuej na wspaniały domek :) i taki właśnie znalazła
jest oczkiem w głowie p. Beatki :ryk: :ryk:

:ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lip 20, 2011 16:39 Re: Persica - MA DOM :) :) :)

Śliczna jest!!
Co za uroda!
Normalnie kocia Jennifer Lopez! :D

kotkins

[poprzednia]