Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 14:11 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

wiora pisze:Witam się wiosennie :mrgreen:

Bez prowokacji proszę ... :twisted:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto mar 01, 2011 14:37 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Willow_ pisze:

No dobra.Rano było minus jeden :ryk:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto mar 01, 2011 14:44 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

DZIEWCZYNY
Chora żem dzisiaj :roll: jak mi bazarek spadnie na samo dno-to podnieście :ok: .Idę spać. :(

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto mar 01, 2011 15:01 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

welina pisze:DZIEWCZYNY
Chora żem dzisiaj :roll: jak mi bazarek spadnie na samo dno-to podnieście :ok: .Idę spać. :(

:ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto mar 01, 2011 23:17 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Coooooooooo TaaaaaaaaaaaKA cisza ,jak na moim bazarku :(
Co u skarbonki,jest jakaś poprawa :? Dużo kciuków za szybki powrót do zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Moje maskotko-skarbonki Kotki : Zuzia i Zolinka też smutne-nikt ich nie chce (biedne sierotki) :evil: Nie zwracajcie uwagi na to co piszę,nadal źle się czuję-to trochę bredzę :oops:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto mar 01, 2011 23:54 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ja tez kiepsko sie czuję ostatnio, dlatego mniej pisze. :| Wracam wykończona, sprzątam a pożniej....to już nawet nie ma siły ruszyć ręką ani nogą. :|

Przed chwilka dałam kotom wyjątkowo kolację.Trochę smakołyków, bo dość grzeczne dzisiaj były i ładnie mi zjadły mięso z preparatem odrobaczającym. Drugi dzień juz lecimy. Nie chce im dawać obfitych kolacji, bo musze je troche przegłodzic przez te kilka dni. Wtedy mam większa pewność, ze zjedza lek w całości i będa jakieś efekty. No nic musza jeszcze trzy dni wytrzymać. Rozłożyłam to odrobaczanie na 5 dni. Moze jeszcze zaryzykuję podanie dnia szóstego. Preparatu mam wystarczajaca ilość.
Obserwuję teraz co jest w kuwecie. Akcja rozpoczęła sie nagle, bo wczoraj rano jak sprzatałam znalazłam, na posłaniu jaja pasożytów. :| Postanowiłam działac szybko. Zwykle często sprawdzam dokladnie posłania.Ta droga jak i poprzez kuwetę, koty zarazaja sie najczęściej. W kuwetach jednak nic niepokojacego nie odkryłam. Dopiero dzisiaj znalazłam jedną kupkę z martwymi robalami. Przy duzej ilosci trudno rozróżnić, kto jest nosicielem. Na tym posłaniu akurat spało kilka kotów. Oczywiście jest rotacja. Bo koty lubia zmieniać miejsce. Jutro dzień trzeci. Jak skończymy to zobacze jakie efekty. Mam nadzieję ze beda dobre. Jeśli nie ,poprawię i zrobie akcje raz jeszcze lub postaram się dodatkowo o Pratel.
Po skończeniu tej akcji palnuję małą przerwę a potem walke z uszkami.W miedzy czasie oczywiście kastracje i sterylki. Myślę tez o zaszczepieniu kilku młodych kotów z Teczy.
Chciałabym w tym roku dużo uwagi poświęcić kotom w domu.I samemu domowi. Poprawić ich standart życia jak i warunki. Proszę o kciuki, żeby nam sie to udało.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro mar 02, 2011 0:04 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Megana pisze:
iza71koty pisze:Megana przyszła karma. :D Dziękujemy Ci Kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu: ta druga karma oprócz Ariona ,co to za karma? Nie znam jej.

Ja też nie, ale cenę ma przystępną. Kupiłam też dwa worki dla naszego stadka wydziałowego. Teraz, w czasie mrozów, dużo suchego wychodzi. Mam nadzieję, że nie będą grymasić, bo na większe luksusy nas nie stać... :|

Megana koty jedzą karmę.Nie tak chętnie jak ta która lubią, ale jedzą. :D Dzisiaj próbowaliśmy. :D Dwa razy dostaliśmy karmę, której koty niestety nie chciały ruszyć. Bazujemy głównie na Purinie i Kitekacie. Szczerze to wolę jak Ktoś kupi nawet mniejsza ilość ,ale karmy którą koty chętnie jedzą. Mam potem problem ze sprzątaniem. Dość duży, kiedy popada deszcz. Nie trudno sobie wyobrazić jak to wygląda.Puchnie i wygląda poprostu paskudnie. :|

iza71koty

Post » Śro mar 02, 2011 0:07 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Willow_ pisze:

Dobre Willow_ :lol: A właściwie to czemu??? Niech prowokuje, może coś z tego wyjdzie. :D

iza71koty

Post » Śro mar 02, 2011 0:15 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Kochani. Dostałam cynk od Iwonki, że być może w maju trafi do nas porcja karmy. :D Wszystkie Osoby, chętne do Pomocy zapraszam Serdecznie. Zbiórka jak zwykle na koncie Iwetki. :D Przypomnę tylko. Zbieramy na rewelacyjna karmę Rc. :D Smak, zapach powala. Koty jedzą aż trzeszczy. Co chwilke zerkaja i uwierzyć nie mogą w te smakowitości.Chrupią aż miło patrzeć i słuchać.Zapraszam Gorąco. :D

iza71koty

Post » Śro mar 02, 2011 0:23 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Mam jeszcze kilka spraw, ale to już zostawię na potem. Dobranoc . :wink: Dziękuję Wam ze JESTEŚCIE. :1luvu: :D :1luvu:

iza71koty

Post » Śro mar 02, 2011 6:37 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Mam bardzo Dobrą Wiadomość. :D

Napisała do mnie wczoraj Osoba z Forum, która zaproponowała Pomoc w kastracji uratowanych z Tęczy kocurków. :D Ta Osoba to Sunicram. Dzisiaj na konto wpłynęła kwota Wow!!!! 8O 150 zł. :D Dziękujemy Ci Marcinie z Całego Serca. :D :1luvu: :D :1luvu: :D

Przepraszam, ze tak pozno odpisuje. Nie dziekuj mi prosze, to tylko pieniadze i to na najlepszy mozliwy cel :) Chociaz czasem moga sie przydac na cos naprawde dobrego. Takze cala przyjemnosc po mojej stronie naprawde.

Witam wszystkich serdecznie, bo dopiero do Was dolaczylem. Mam na imie Marcin, jestem z Wroclawia, na razie mamy z zona jednego cudownego kota, ktorego traktujemy jak synka, a moze nawet lepiej ;) Przyszedl do nas 6 grudnia 2009 czyli w Mikolaja :) Siedzial biedny pod autem przed blokiem, a byl taki zimny i deszczowy dzien. Znalezli go nasi sasiedzi i wiedzac, ze myslimy nad kotem wzieli go do klatki schodowej i nakarmili. Nas nie bylo wtedy w domu. On natomiast polozyl sie od razu na... naszej wycieraczce przed drzwiami do mieszkania. A jak przyszla moja zona i otworzyla mu drzwi, od razu wlecial do srodka i schowal sie pod meble - no to juz bylo wiadomo, ze bedzie tu mieszkal :) To byl po prostu prezent od losu. On dla nas, my dla niego - mam nadzieje tez ;) Mial 3 m-ce i byl bardzo zaniedbany, chudy, z postrzepiona sierscia, zakatarzony i prawie bez wasow (poprzypalane). Na szczescie nie byl na nic powaznie chory i dosc szybko stal sie kanapowym krolewiczem ;) Myslimy teraz o drugim, mamy juz nawet jednego na oku, oczywiscie tez bezdomnego, a moze wezmiemy ze schroniska/dt. To tyle o mnie, zeby nie przynudzac.

Mam nadzieje, ze spotkamy sie jeszcze przy niejednej okazji na tym forum. Chce tez powiedziec, ze bardzo podziwiam Was za to co robicie dla kotkow. Jest to wzruszajace. I strasznie mnie to cieszy, ze sa tacy ludzie i jest ich calkiem niemalo jak widac :)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro mar 02, 2011 7:14 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witaj Marcin i dziekujemy, ze dołączyłes do nas :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro mar 02, 2011 7:53 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witaj Marcin, miło Cię widzieć na forum!

..no i normalnie wejście smoka miałeś :mrgreen: super!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro mar 02, 2011 7:54 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Jak miło powitać nowego gościa w tym wątku:-). Podoba mi się określenie kanapowy królewicz. U mnie takich 5 królewiczów i jedna królewna. :kotek:

O piątej rano było u nas -15. Wiosna?
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Śro mar 02, 2011 8:21 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witaj Marcinie :D Dokocenie fajna sprawa - kotom zwykle raźniej we dwa, więc trzymam kciuki :ok:

6:15 -8C ... wiosna 8O

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

[poprzednia][następna]