Koty w stodole - ok.Pszczyny, whiskasowy Szaruś szuka domu!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 14:01 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Czekam na następne bazarki, książkowe i nie tylko :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 18, 2011 14:56 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Troszkę lepiej... podobno wylegiwała się na słońcu dzisiaj :). I je...

Gorzej z młodymi. Nie dość, że trudno je złapać - nie wchodzą nawet do klatki łapki, to jeszcze nie mają apetytu... O dziwo, chętniej jedzą suche...
Jadę tam w czwartek. Jeśli się jakieś złapią wezmę do lecznicy... (o ile się zgodzi lekarka, bo jeszcze nie rozmawiałam), a jeśli się nie złapią, to zostawię leki...(beta-glukan, środek na odrobaczenia na skórę, witaminy)... I chyba nic więcej na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie....

Dziękuję ślicznie wszystkim, którzy odezwali się w wątkach stodołowych i na pw do mnie. Każdej rady słucham z uszami otwartymi szeroko :D...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto sty 18, 2011 15:33 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Przelalam dzis 50pln od Cookie za ksiazke.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto sty 18, 2011 16:02 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Dzięki... :). Przynajmniej dług maleje... (na razie, bo w planie pomoc tym kotkom chorym...).

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sty 19, 2011 8:58 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Wielki, srebrny kocur, też coś chory... Więc go zabieram razem z młodymi dzisiaj do lecznicy...
Mam nadzieję, że w Jego przypadku to nic poważnego i da sobie radę.
Trzymajcie kciuki proszę...!

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sty 19, 2011 12:42 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro sty 19, 2011 14:02 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

RudyiSrebrnyKot pisze:Wielki, srebrny kocur, też coś chory... Więc go zabieram razem z młodymi dzisiaj do lecznicy...
Mam nadzieję, że w Jego przypadku to nic poważnego i da sobie radę.
Trzymajcie kciuki proszę...!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam nadzieję, że wystarczy :roll:

Cookie1706

Post » Śro sty 19, 2011 14:04 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

skwareek pisze:Przelalam dzis 50pln od Cookie za ksiazke.

:dance: :dance2:

Cookie1706

Post » Śro sty 19, 2011 15:46 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

:)
Dzięki.

Udało się złapać tylko jednego z młodych...
i Szarusia na szczęście.
Po objawach, a w zasadzie szybkości umierania tych kotów: "dwa dni są takie, że można je głaskać, a potem umierają" i rozprzestrzeniania się choroby, można sądzić, że to PP... Nie wiem, czy mają charakterystyczne dla PP wymioty i biegunki. Tego opiekunka nie zauważyła (ale ona do nich dwa razy dziennie wychodzi).
Koci Katar mają na 100%, ale oprócz tego coś jeszcze.

Jutro mogę rano zadzwonić do lecznicy i będę coś więcej może wiedziała...

Mam nadzieję, że opiekunka złapie dwa pozostałe. Bo zostały już tylko 2 plus ten w lecznicy.
Nazwałam go Łatek. Nie jest bardzo dziki. Nie drapie, ani nie gryzie, chociaż gdy nie jest w koszyku to ucieka przed człowiekiem...

Bardzo proszę o pomoc i poszukanie Domów Tymczasowych/Stałych, które mogłyby (w przyszłości) przyjąć koty po PP.

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sty 19, 2011 16:04 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Temperatura Szarusia 40,1. Temperatura Łatka 40,3.

Jutro będę znała wyniki morfologii. Kotki mają podawane kroplówki z lekami, witaminami, antybiotykiem i surowicą na PP.

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sty 19, 2011 16:16 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

:strach: Oby im sie udalo... :ok:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro sty 19, 2011 16:22 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Dobrze, że chociaż jeden z maleństw dał się złapać... :roll:

a za dalsze powodzenie akcji 3mam nadal kciuki :ok:

BARDZO mi żal takich kociaków... :cry:

To cudownie, że im pomagasz :1luvu:

Czekam na dalsze info o stodolakach :kotek:

Nie poddawaj się :!:

Cookie1706

Post » Śro sty 19, 2011 18:08 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Dzięki, dzięki :)...

I dzięki za wpłatę! Już na koncie :). Mogłam zmniejszyć dług :D...

Bardzo się martwię o te dwa co zostały... :(...

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw sty 20, 2011 9:31 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Trzeba je złapać...

Co łatwe z tego co mówisz nie będzie... :roll:

Cookie1706

Post » Czw sty 20, 2011 9:34 Re: Koty w stodole - ok.Pszczyny, POMOCY dla młodych z KK!

Będę dziś dzwoniła: najpierw do lecznicy, a później do opiekunki. Przypomnę jej o tym by próbowała do skutku...

A później będę się martwiła o transport...

RudyiSrebrnyKot

[poprzednia][następna]