Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 11, 2010 20:52 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Iweta pisze:
terenia1 pisze:

Te nogi w rękawiczkach 8) wyglądaja mi na nogi....Ewy :P

Iweta - zgadłaś i w nagrodę dostajesz kota :kotek:

musiałam jakoś sobie pomóc bo guma na podeszwach butów przyklejała mi się do gazet :evil: na podłodze

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob wrz 11, 2010 21:05 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

terenia1 pisze:Chyba stary kocurek lub kotka nie wiemy siedział dziś znów w tym pierdolniku :evil: klatce dosłownie 40 na 40 cm, za kuwetę miał malusieńką miseczkę, klatkę Ewa zabrała i ją wywali żeby już więcej kociaków do neij nie wkładali
Dziwne kotek jest czarny natomiast od połowy sierść jest przebarwina na brązowo - czytałąm gdzieś że to objaw jakiejś choroby ale nie kojarzę może sobie ktoś coś przypomina co to może być
Obrazek

Czarne koty jak są chore, to maja czekoladowe przebarwienia. Poli był cały czekoladowy i mia powiększone węzly chłonne pod szcęką. Teraz jest śliczny cały czarny, choć bardziej mi sie podobal jak był czekoladowy:) Właściwie nie był leczony tylko dostał dobre jedzenie i troche witamin.
A Szeryf jak tylko mu sie pogarsza zaczyna mieć brązowe boki. Przechodzi ale po dość długim czasie. Już teraz mnie to nie stresuje, bo wiem o co chodzi.
Ale u nieznajomego kota to chyba trzeba być ostrożniejszym.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob wrz 11, 2010 21:33 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

No właśnie Lidziu ten kociak ma dokłądnie tak jak to określiłaś czekoladowy kolor sierści i to dosłownie tak jakby go się na pół przecięło od głowy do połowy jest czarny, a reszta czekoladowa :( na razie będziemy go dokarmiały czymś lepszym - w tej chwili na diagnostykę i inne rzeczy po prostu nie ma czasu, ale mam nadzieję że powolutku będzie lepiej :) no cóż wszystkiego na raz nie da się zrobić :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob wrz 11, 2010 21:40 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Kolejny kot nie wiemy czy kocuerek czy kotka - prześliczny biało-rudy po prostu cudo 8O kociak spokojny, łagodny na szczęście je i pije i nie ma widocznych objawów chorobowych.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 21:47 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Następna kotka chyba - jak przyszłyśmy to siedziała w tym miejscu gdzie jej zrobiłam zdjęcia, i niemiłosiernie płakała :cry: potem schowała się w budce na zewnątrz nie wchodzi do kociarni :cry: kociak przepiękny o niebywale nietypowym umaszczeniu widziałam bardzo dużo kotów ale takiego kota po raz pierwszy w życiu, niestety zdjęcia nie oddają urody kociaka - kociak musi być domowy bo jest łagodna daje się miziać bez problemu, ale biedna płacze niemiłosiernie :cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 21:53 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Kot dorosły czarny typowy domowniak przepiękny 8O spokojny i dostojny z pomarańczowo-żółtymi oczami prawdopodobnie kotka
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 23:15 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Następny kociak, no dorosły kot też nie wiem kotka czy kocurek ale chyba kotka - kotka o niesamowitym umaszczeniu normalnie szczęka opada 8) niestety kicia coś ma na uchu guzek ranę nie wiem co to jest - w każdym bądź razie otwarta krwawa rana :cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 23:30 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

I na koniec Czitka kotka 6 letnia domowa oddana do schronu z powodu alergii :twisted: kota jest niesamowita o niezwykłym charakterze normalnie na nogi mnie powaliła jej postawa z jaką godnością znosi tą sytuację, po prostu jej zachowanie jest tak wzruszające że :twisted: normalnie nie mogę - tylko ten jej wzrok pytający dlaczego się tu znalazłam co zrobiłam, a jej właścicieli niech szlag trafi że po 6 latach tak po prostu jak śmiecia kotkę wywalili do schronu nic nie robiąc żeby jej choć domu poszukać - normalne skur...yny :evil: zrobiłam jej dużo zdjęć bo jak to mówią jej historia powaliła mnie na nogi - przy tym kotka super łagodna, miziasta, spokojna... normalnie szlag mnie trafia i jakoś zapadła mi w serce wyjątkowo :cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Nie wrz 12, 2010 8:53 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Biało rudy w klatce i biało bury w klatce- dorosłe- to faceci :wink:
A szylkretka w klatce to kotka chyba? :oops:
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Nie wrz 12, 2010 9:10 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Dziewczyny, mam dwa elektryczne grzejniki, takie do montowania na ścianę. Są zakurzone, ale działają, przynajmniej rok temu działały. Chętnie oddam, jeśli chcecie, tylko jakoś transport trzeba będzie zorganizować.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie wrz 12, 2010 9:26 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

lutra pisze:Dziewczyny, mam dwa elektryczne grzejniki, takie do montowania na ścianę. Są zakurzone, ale działają, przynajmniej rok temu działały. Chętnie oddam, jeśli chcecie, tylko jakoś transport trzeba będzie zorganizować.

dokladnie chodzi o takie na ścianę - napisz mi proszę pw nr telefonu, zadzwonię i się umówimy :)

Filomen

Post » Nie wrz 12, 2010 9:28 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Rybka_39 pisze:Biało rudy w klatce i biało bury w klatce- dorosłe- to faceci :wink:
A szylkretka w klatce to kotka chyba? :oops:

jak na razie to tylko biało rudy facet z dorosłych a podrostki i maluszki musimy pooglądać. Koniecznie trzeba wyczyscić kotom uszy, muszę jakoś to zorganizować tylko kiedy :roll:

Filomen

Post » Nie wrz 12, 2010 18:57 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Piotrek był w schronie caly dzień :roll:
obdarł do reszty z folii i pomalował 3/4 pierwszego pomieszczenia. Potrzebna nam pomoc do malowania żeby dokończyć przed sobotą - magazynek i reszte pomieszczenia pierwszego. Trochę źle sie maluje bo farba jest super na metal goły i rdzę natomiast na nieruszonych rdzą panelach troche się robią smugi. Ale pomalował. :ok:
doszła nowa domowa tricolorka właściciele oddali ją razem z kocykiem w serduszka - co za sk...syny.
a tri była w dużej klacie dla psów bez kuwety od wczoraj :evil:
i czarny maluszek - zdrowy na oko. Niestety nie było malucha gdzie dolożyć i Piotrek dopakował go do burasków maluchów. Na szczęście dwóch bo ktoś jednego wczoraj wziął. Maluch też byl w klatce od wczoraj bez kuwety.
Janka zadzwonię i poproszę Cię o interwencję u kierownika - to karygodne, jak można nie dać kotu kuwety, gdyby nie Piotrek to dopiero w poniedziałek pewnie ktoś by się nad nimi zlitował :evil: :evil: :evil:
Tereniu - czarny staruszek ze zbrazawiałą sierścią uciekł z tej pseudo klaty i siedzi sobie na regale.
Tragicznie brakuje nam miejsca - musimy skonczyć remont i się przeprowadzić w nadchodzący weekend - potrzebujemy pomocy!!!
Ostatnio edytowano Nie wrz 12, 2010 20:32 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Nie wrz 12, 2010 20:00 Re: Schronisko Sosnowiec - może ktoś ma panel grzewczy zbędny?

Jak obstawiamy w schronie przyszły tydzień - kto kiedy może być?

Filomen

Post » Nie wrz 12, 2010 20:14 Re: Schronisko Sosnowiec - zatrzęsienie domowych tricolorek :-(

z dobrych wieści - Brusia w nowym domku oraz dwa buraski od Mary :ok:

Filomen

[poprzednia][następna]