DT "NA WCZORAJ" dla 3 dzieci JEST :) JUŻ W SWOICH DOMKACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 30, 2010 9:31 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

powiem Ci po drodze, to się wspólnie zastanowimy ;)
(bo mogą wziąć teraz, ale nie wiadomo co z ewentualną alergią, bo wyniki dopiero za miesiąc)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon sie 30, 2010 9:52 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

przy kociaku najszybciej się przekonają czy alergia jest czy nie ma..
bo mi jutro przyjeżdzają dwa kociaki co prawda tylko na kilka dni ale jeden z nich nie szczepiony
tak myślę może niech go wezmą na kilka dni na próbę-jak się okaże że alergia jest to mi zwrócą -może się zazębi i nie zwrócą przed 7-mym.
i myślę że tak czy inaczej lepiej wiedzieć teraz czy alergia jest bo to bez sensu aby kociak czekał miesiąc i wpędzał się 'w lata"-teraz jest najlepszy czas aby poszedł do domku i jeśli alergia jest to trzeba mu szukać innego domu na już a nie na za miesiąc-mogli to powiedzieć wcześniej-przecież, że wyniki będą za miesiąc to na pewno nie dowiedzieli się dziś ani wczoraj tylko w zeszłym tygodniu.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 30, 2010 18:40 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

kici we własnych domkach,mam nadzieję że będzie im dobrze bo to raczej domki kociarzy są.
chłopaczek został sam w domu i troszkę popłakuje. :cry: :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro wrz 01, 2010 14:58 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

"anika" dzisiaj Ania miała się odezwać czy bierze czarnulka-jak dotąd cisza..
możesz sprawdzić jaka sytuacja?
czy kicio idzie czy trzeba mu szukać innego DS?

smarti

Post » Śro wrz 01, 2010 15:21 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 01, 2010 18:37 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

Wygląda na to, że dla czarnulka trzeba poszukać domu. Moja koleżanka jednak nie może go wziąć.

Przed chwilą dzwoniłam do domków pozostałej dwójki kociaków:
Pingwinka trochę się na początku bała, schowała się w kąt i nie chciała jeść. Pani urządziła jej przytulne spanko w koszyku wiklinowym. Ale wczoraj jak już rzuciła się na jedzenie, tak do tej pory co chwilę podjada. Zaliczyła już kontrolną wizytę u weterynarza (podobno pazurki były jednak za długie ;) ). Pani twierdzi także że koteczka jest chudziutka, więc będą ją podtuczać 8) Przesłałam właśnie pani listę wszystkich najlepszych karm jakie powinno się dawać kotom. Mleczka Klara na razie nie chciała. Nadal jest troszkę wystraszona, ale już mniej niż w poniedziałek. Myślę, że idzie ku dobremu :) Oczywiście państwo będą pilnować, żeby kotki nie wypuszczać na taras w najbliższym czasie. Z resztą teraz i tak nie ma potrzeby otwierania tarasu, bo pogoda nie sprzyja ;)

Dymna koteczka już przychodzi na kolana. Też była tuż po przeprowadzce troszkę wystraszona. Je normalnie i załatwia się do kuwety. Z drugim kotem, bo jest też tam czarno-biały kocur (?), także nie będzie większych problemów, bo na razie to właśnie ten duży strachulec boi się dymniaczki :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 01, 2010 20:23 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć (te, które smarti zamieściła na fotosiku)
:arrow: http://picasaweb.google.pl/nie.boj.sie. ... aki201008#
dziewięć ostatnich :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 01, 2010 21:59 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

czyli to oznacza że szukamy domku dla ślicznego czarnego koteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
-bardzo grzecznego przystojniaczka,który uwielbia być mizianym po brzusiu kołami do góry i buczeć jak traktorek.. :kotek:

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 12:15 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

"anika" może na początek zmodyfikuj trochę tytuł wątku-coś że uroczy czarnulek szuka DS-str.12.

bo ja nie mogę się doprosić mojego TZ-ta o wrzucenie nowych zdjęć a czas leci i mały rośnie-jest już naprawdę dużym zdrowiutkim i ślicznym kiciem i bardzo spragnionym swojego ludzia.
Uwielbia się tulić, kocha mizianie po brzuszku i ogólnie jest małym traktorkiem.

My mu oczywiście szukamy domu na własną rękę wśród znajomych ale to za mało.

Ciebie zdaje się ,tak pochłonęła nauka że zapomniałaś o swoim podopiecznym

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 12:27 Re: Potrzebny Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków [Wawa]

Agneska pisze:Smarti, super wiadomość.że je bierzesz na DT :ok:
Pierwsze tymczasy to przeżycie szalone, zwłaszcza takie maluszki. :D
:!: :!: Na pewno Anika nie zostawi Cię samej i zajmie się ogłoszeniami. :!: :!: :ok:

dziś mija dokładnie miesiąc jak mały jest u mnie..

a miało być tak pięknie... :mrgreen:

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 12:44 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

Smarti, ja bym radziła założyć maluchowi nowy, oddzielny wątek - łatwiej będzie kociaka tam wypatrzyć, no i bedziesz miała pełną kontrolę nad wątkiem, bedziesz mogła zmieniac tytuł w razie potrzeby itd :wink: I kurcze szkoda, że wczesniej nie pomyslalam :? Maluch jest czarny, tak? A ja miałam niedawno sporo telefonów zainteresowanych moim Czarnulkiem, ktory jednak na wsi zostaje - tępota ze mnie :roll: Jak ktoś jeszcze zadzwoni to podam namiary na ciebie

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Czw wrz 09, 2010 12:48 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

Smarti, przykro mi, że zbyt optymistycznie patrzyłam na sprawę. :oops:
Ja nie mam możliwości zrobienia ogłoszeń, sama zawsze korzystam z pomocy innych jeśli chodzi o moje tymczasy. :oops:

Jest na Pchlim Targu wątek, w którym sebriel oferuje zamieszczanie ogłoszeń:
viewtopic.php?f=27&t=115324
Smarti, ja pokryję koszty, dobrze? Tylko skontaktuj się z sebriel. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw wrz 09, 2010 12:50 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

oj to koniecznie :!: :ok:

ok spróbuję założyć mu oddzielny wątek-to to chyba mi się uda :mrgreen: :mrgreen:

dzięki Agneska,ja tak pół żartem pół serio te wymówki..
chodzi tylko o to że nikt nie zagląda na wątek a mały rośnie jak na drożdżach..szkoda go po prostu :kotek:

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 12:57 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

już napisałam do sebriel-dzięki bardzo jhet i Agneska za chęć pomocy :) :)

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 16:03 Re: Dom Tymczasowy "NA WCZORAJ" dla 3 maluszków JUŻ JEST! [Wawa]

toż ja czekam cały czas na te zdjęcia i opis
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]