PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 9:06 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Kirke - dzielna kobieto, bardzo się cieszę !!! :ok: :ok: :ok: ONeczko, samych dobrych wiatrów :ok:

Bolkowo, jak kołdry z pradziwego puchu to jakos kiepsko widzę pranie, psikanie i te sprawy :roll: . Ja wszelkich prawdziwych poduszek i kołder pozbyłam się bez żalu lata temu na korzyść leciutkich z IKEA, można prać wirować no i nie masz wrażenia, że 100 kg na Tobie leży :mrgreen: Dla mnie prawdziwe kołdry i poduchy z puchu kaczego to była zmora lat dziecięcych kiedy spędzałam na wsi każdy wolny cudowny czas :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 04, 2010 10:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Kirke, moje gratulacje :) Strasznie sie ciesze! :)
Dalsze kciuki za Lili, dajcie znac co z nia...

Dola podlapalam. Ale zaraz z niego wyjde, bo musze psa odsikac, ogarnac maly pokoj i przygotowac sie do wyjazdu do ciotki. Slowo honoru jeszcze piec minut w nim posiedze i gramole sie na gore. Jak zwykle finanse, praca i chleba naszego powszedniego. Zaś VAT idzie w gore, szlag mnie trafi zaraz - ciekawe ile za prąd przyjdzie nam zaplacic w tym roku po zimie.... ale poki co jest lato, martwic sie na zapas nie bede. Powiedzialam. Howgh :)

Jesli chodzi o puchowe koldry to u nas TZ ma alergie na piora wiec musialam wyzbyc sie super cieplej, porzadnej i niesamowicie ciezkiej pierzyny ktora ratowala nam w domu zycie przez lat wiele. Ale kazdy zywot sie kiedys konczy, wiec w tym roku padlo na nia. Mam koldre ze sztucznym wypelnieniem, duuuza (220x160) wiec jedyny klopot w razie zesikania to jak ja upchnac w pralce zeby rowno sie wirowala a drugi - gdzie ja suszyc jak pada. Na szczescie udalo mi sie ja wysuszyc przed wczorajsza ulewa. Gorzej bedzie zima i jesienia.

Moja mama chyba coraz bardziej lubi koty choc do tego sie nie przyznaje :) Wczoraj z taka czuloscia wyganiala Felka z kuchni, ze nie podejrzewalam jej o to 8O a jak przylapalam kota w malym pokoju gdzie jest strefa "zadnegokota!" to mama wzruszyla ramionami i stwierdzila ze przeciez i tak tam wejda wiec co ona sie bedzie denerwowac..... :ok: :ryk: :mrgreen:

Wczoraj rodzice obchodzili 30rocznice slubu. Byl tort czekoladowy, ciastka i cala rodzina do kupy. Pierwszy raz widzialam swojego cudnego siostrzenca Adaska, ktory kotow sie nie bal, psa tez nie, zmacal Felka po siersci, po ogonie i oplul go na grzbiecie. Kot o dziwo bardzo spokojnie reagowal, powachal raczke Adaska i nawet go polizal 8O Pies z rezygnacja pozwolil zbadac strukture ogona i zadu, po czym grzecznie wyemigrowal do innego pokoju. Adasiek cudny, 9 kg radosci :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 04, 2010 10:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

solangelica pisze:Wczoraj rodzice obchodzili 30rocznice slubu. Byl tort czekoladowy, ciastka i cala rodzina do kupy. Pierwszy raz widzialam swojego cudnego siostrzenca Adaska, ktory kotow sie nie bal, psa tez nie, zmacal Felka po siersci, po ogonie i oplul go na grzbiecie. Kot o dziwo bardzo spokojnie reagowal, powachal raczke Adaska i nawet go polizal 8O Pies z rezygnacja pozwolil zbadac strukture ogona i zadu, po czym grzecznie wyemigrowal do innego pokoju. Adasiek cudny, 9 kg radosci :)

:ryk: :ryk: och te barwne opisy rzeczywistości :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sie 04, 2010 11:00 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Zwierza we wspaniały sposób reagują na dzieci. Jedna moja, nieodłącznie towarzyszy we wszystkich zabawach podłogowych i stołowych dzieci. Włazi w każde pudełko po klockach, puzlach itd. A im mniejsze tym większe poczucie dumy na pysiu 8O :mrgreen:
Ale nie byłabym sobą jakbym tu nie napisała, że nie ma opcji zostawiania dwóch (dziecię + zwierz lub ich zwielokrotnienia) powyższych sobie samemu razem :mrgreen: Duzy czuwac musi :ok:
Obrazek

psiama

Post » Śro sie 04, 2010 11:08 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Pilnowac trzeba bez dwoch zdan. Niemniej jednak bylam bardzo zaskoczona reakcja Felka - toto jest znane wszem i wobec ze swoich kocich fochow, potrafi sie odgryzc bardzo brzydko ja mu ktos glaskanie zapoda w niewlasciwym momencie a tu prosze - Adasiek pomymlal go po siersci, oplul soczyscie a ten nic! to dobrze rokuje na przyszlosc jakby co ;)

Glus przyszedl do mnie i wywaliwszy swoje kocie cielsko zwisnął głową w doł. I spi jak zabity, jak on to robi?

No nic to ide sprzatac pokoj, trzeba TZa z psem na pole wyslac z misja specjalna, zaslonki powiesic i przygotowac sie do wyjscia. Dobrego dnia :)

solangelica

Post » Śro sie 04, 2010 20:20 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Witam wszystkie !
Kirke - gratulacje, super, że ONusia już w domku :ok:

Sol - twoje psisko ujęło mnie od pierwszego wejrzenia, z wzajemnością zreszta pewnie :mrgreen: bo jak ciasteczko dostał to mnie od razu polubił. Dzieciątka to na razie cudze sobie kochaj, bo na własne masz jeszcze czas, nic to przyjemnego. Mam to za sobą to wiem.

Psiamo - pudełeczka to jest to, co Koska lubi najbardziej. Wsadziła dupsko nawet do pudełka po 6 jajach. A przeszła samą siebie, jak gramoliła się do pudełeczka po nowo zakupionej komórce :ryk: do dziś żałuję, że nie pstryknęłam foty.

A co z Lili ? wie ktoś coś? Trzymam mocno z całych sił :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sie 04, 2010 20:23 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Jasdor, a latorośl już szczęśliwie wróciła?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sie 04, 2010 20:27 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Oj TAK , wróciła 8) Żywa i zadowolona . A ja jako matka urosłam w jej oczach, czuje to. Chyba trzeba czasem dzieckom zaufać. Zdjęcia nawet mi pokazała. No nie wiem, czy wszystkie, czy tylko te przeznaczone dla rodziców, ale z tego co widać - było OK.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sie 05, 2010 9:49 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Jasdor, zdałaś kolejny egzamin :ok: Ale wyobrażam sobie Twoje obawy ... :roll: Dałas radę !
O to to - ładowanie się w najmniejsze pudełko z możliwych i mina pt. "No czemu ja tu wejść nie mogę" ? :mrgreen:
A moja, ta pudełkowa lubi pudełka z grami mojego dziecięcia, bo sa takie akurat na jej wymiar i przybiera w nich wtedy taka postawe żółwika, wszystkie kończyny podwinięte głowa schylona, ogon schowany :mrgreen: Coś a la Gerfield :wink:
Obrazek

psiama

Post » Czw sie 05, 2010 10:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Jasdor, moje gratulacje! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 05, 2010 10:27 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Nie mam kompa w domu i jakoś żyję 8O
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw sie 05, 2010 10:28 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Acha...

W lipcu wygrała kasia86, prawda?
Niech mnie ktoś poprawi, jesli się mylę.

Trzeba dać cynk do Siostry Skarbniczki.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw sie 05, 2010 10:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Vil, jak to nie masz kompa? Padl Ci?
Da sie zyc bez kompa choc troche... jakby nudniej ;)

Jasdor, ja sie nie nastawiam na dziecko bo na razie cudze mnie ciesza umiarkowanie a do swojego nie spieszy mi sie. Gratuluje relacji z corka :) to zaprocentuje jeszcze wiele razy...

solangelica

Post » Czw sie 05, 2010 10:50 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Nie mam kompa, bo Tż wyjechał na tydzien i go zabrał. :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw sie 05, 2010 11:07 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

villemo5 pisze:Nie mam kompa, bo Tż wyjechał na tydzien i go zabrał. :evil:

aha, rozumiem - no to przynajmniej odpoczniesz przez ten tydzien :)

solangelica

[poprzednia][następna]