PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 13:21 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

straszna jestem, przepraszam, że znów zawracam Wam głowę - ale sprawa BARDZO PILNA :( wytłuszczenie moje...

Witam! 4 śliczne kotki typu "dachowce" szukają domu. Dwa są pasiasto-szaro-białe, jeden jest rudo-pasiasto-biały (prawie jak Garfield) i ciemno-brązowo-biały. Kocurki są odrobaczone. Pilnie szukają domu, właściciel jest ubogim człowiekiem, w dodatku ich matka znów jest w ciąży. Mieszkamy w Kokotowie, przystanek Czarnochowice 6 z dworca w Płaszowie, linia 243.

Tel 251-10-82

potrzebna pomoc w kastracji :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sie 25, 2010 17:21 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Xagax :). Starchurka zadzwoni pod wskazany numer :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro sie 25, 2010 19:05 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Z Panią z Kokotowa, która jest tu "prowadzącym sprawę", umówiłam się na piątek na 15.00. Kocięta mają około 3 miesięcy, więc kotka pewnie już rzeczywiście zaciążyła.
Po raz pierwszy spotkałam się z tak pozytywną reakcją na propozycję pomocy - ponoć dom opiekuna kotów to rudera, pieniędzy nie ma w ogóle.

Jeżeli by ktoś miał na zbyciu nieco kocięcej karmy (bądź jakiejkolwiek lepszej) byłoby to z korzyścią dla kociąt, które teraz jedzą wiktuały marki tesco, podobnie jak i ich mama...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro sie 25, 2010 19:06 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

XAgaX pisze:straszna jestem, przepraszam, że znów zawracam Wam głowę - ale sprawa BARDZO PILNA :( wytłuszczenie moje...

:ryk: Wiesz, to życie zawraca nam ciągle głowę. Przestańmy się z nim przyjaźnić :ryk: :ryk:

starchurka

Post » Śro sie 25, 2010 21:08 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

starchurka pisze:Z Panią z Kokotowa, która jest tu "prowadzącym sprawę", umówiłam się na piątek na 15.00. Kocięta mają około 3 miesięcy, więc kotka pewnie już rzeczywiście zaciążyła.
Po raz pierwszy spotkałam się z tak pozytywną reakcją na propozycję pomocy - ponoć dom opiekuna kotów to rudera, pieniędzy nie ma w ogóle.

Jeżeli by ktoś miał na zbyciu nieco kocięcej karmy (bądź jakiejkolwiek lepszej) byłoby to z korzyścią dla kociąt, które teraz jedzą wiktuały marki tesco, podobnie jak i ich mama...

zauważyłam z tego i poprzednich ogłoszeń, że opiekuna nie stać na zapewnienie kotom właściwych warunków, dlatego uznałam, że należy mu pomóc, a nie go ścigać :)

karmy nie mam, ale chętnie się dorzucę do jej zakupu bądź przeszukam bazarki na ten cel :)

dziękuję za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt sie 27, 2010 10:26 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Ania jest umówiona dzisiaj o 15. Trzymajmy mocno zaciśnięte kciuki, żeby wszystko poszło dobrze! :ok: :ok: :ok:

luelka

Post » Pt sie 27, 2010 15:20 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Kota siedzi w mojej łazience i czekamy na znak od Pani Doktor, kiedy stawić się na zabieg.
To, co dziś zobaczyłam u jej opiekuna, przeszło moje wyobrażenia na temat ruiny.
Kicia co prawda nie chciała pozować do zdjęć (tym bardziej, że mam nędzny aparat), jednak kociaki chętnie dały się złapać w kadrze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jedyne zdjęcie ich mamusi, które wyszło:

Obrazek

Jest piękną tricolorką...
Na szczęście pan, który się nią zajmuje cierpi tylko na niedostatek pieniędzy, a nie serca, więc kot jest wygłaskany - czuć to, gdy się ją głaszcze, jest bardzo mięciutka :)

starchurka

Post » Pt sie 27, 2010 15:21 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

No a kociaki, zapomniałam dodać, oczywiście czekają na dom...

starchurka

Post » Pt sie 27, 2010 20:59 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Kicia - pseudonim operacyjny Beta (zwana już przez Anię Betką lub Becią), jest już po zabiegu i dochodzi do siebie pod czujnym okiem Stachurki. Kicia, jak to Tri, źle się czuje po narkozie, więc Ania pewnie będzie z nią siedzieć do rana, na wypadek, gdyby się coś działo. Gdy wymiotowała po narkozie, było widać żywe dowody na to, jak bardzo jest zarobaczona... Przy zabiegu została też odpchlona - defilowały po niej czarne armie pcheł :(.

Ten kłopot ma już z głowy, natomiast pod koniec rekonwalescencji po zabiegu z całą pewnością musi zostać odrobaczona, a przy okazji postaramy się pomóc odpchleniem i odrobaczeniem także jej maluszkom.

Przykro na to patrzeć, gdy wiadomo, że opiekun kocha zwierzaka, ale nie ma absolutnie możliwości zapewnić mu leczenia i w sumie bardzo podstawowej opieki.

Jeszcze dzisiaj Ania przekazała w imieniu Fundacji dla maluszków trochę karmy, postaramy się przekazać jej jeszcze trochę, żeby zapewnić im jaki taki start w życiu. Szkoda, że nie mamy możliwości wziąć ich do siebie, ale przy tej ilości kotów, które mamy w swoich domach, nie jest to teraz możliwe. Zrobimy jednak co w naszej mocy.

luelka

Post » Nie sie 29, 2010 3:36 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

dziękuję za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

mam jeszcze (kolejną :oops:) prośbę - nie ukrywam, że zaniepokoiło mnie to ogłoszenie, szczególnie to, co zdecydowałam się wytłuścić :( pisałam do dziewczyny, ale mam prośbę, żeby ktoś z Was jeszcze podrążył temat :

Młodsze (szaro-bure) mają ok 1 miesiąca, starsze (rudy i czarny) ok 2mies. Kotki są dachowcami, więc lepiej im będzie jak trafią do jakiegoś gospodarstwa. Najchętniej w tereny popowodziowe, gdzie jak słyszałam kotów brakuje, a myszy jest pełno. Zainteresowanych proszę o kontakt przez formularz gumtree. Chętnie udzielę więcej informacji.
Kasia

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z226340989

z góry dziękuję :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie sie 29, 2010 19:56 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Doniesienia z frontu.
Melduję, że jutro w ramach Operacji Zabieg kolejna kicia dostanie szansę na lepsze życie. :) Przed chwilą dała się złapać.
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon sie 30, 2010 8:45 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Wczorajsza potyczka trwała długo. Starchurka i Grrr spędziły całe godziny w okolicach bramy do Huty w wyniku informacji bojowej otrzymanej od osoby, z którą rozmawialiśmy o sterylizacji kotów mieszkających w pobliskim zakładzie pracy.

Chodziło o koteczkę z dwoma - jak zarzekały się osoby dokarmiające - kociętami. Zwierzakom odcięto dostęp do piwnicy, w której mieszkały, zostawiając tylko wąską i ciasną wnękę. Stamtąd Ania wyciągnęła... cztery kociaki, były też szczątki piątego malucha. Kotka długo nie chciała się złapać, ale cierpliwość i poświęcony czas zaowocowały - w końcu i kocia mama wylądowała w samochodzie.

Maluszki miały kompletnie zaklejone ropą ślepka, były drobniutkie - zamieszkały u Starchurki w łazience. Koteczka jeszcze dzisiaj będzie sterylizowana.

Ufff... Wszyscy są w każdym razie bezpieczni, kociaki będzie można dzisiaj obejrzeć na naszym wątku Fundacyjnym. Rozkoszne z nich maluszki.

Kotka jest kompletnie dzika - po wysterylizowaniu zostanie wypuszczona na swój teren, gdzie jest dokarmiana.

Podsumowując: Bezdomność choć trochę dostała po nosie :wink: :1luvu: .

luelka

Post » Pon sie 30, 2010 9:56 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Gamma, zgodnie z aktualnym rozkazem dziennym, zaraz jedzie na zabieg :ok:

Zdjęcia z frontu po południu.

starchurka

Post » Pon sie 30, 2010 14:49 Re: PJD - Operacja ZABIEG! znów w natarciu!;) (10)

Trzymam kciuki żeby Gamma szybciutko się wybudziła :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon sie 30, 2010 14:58 Re: PJD - Operacja ZABIEG! znów w natarciu!;) (10)

Objęliśmy Operacją Zabieg kolejne koty z "radlinieckiego wątku".
Zostały one złapane przez zerduszko, bluerat i Izę Henning :1luvu: :1luvu: :1luvu: i wykastrowane przez bluerat :king:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]