Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 04, 2010 14:29 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

magaaaa pisze:Zastanawia mnie instytucja "kotow przewlekle chorych" na Paluchu.
Moja Szarotka zostala stamtad zabrana z bardzo nieciekawym wypisem i z bateria zapodanych antybiotykow. WYgladala jak nieszczescie.
Obecnie jest sliczna i zdrowa, a cale jej leczenie polegalo na... odstawieniu wszystkich lekow i podawaniu tylko (a i to niezbyt dlugo) immunostymulatorow. Kotka rzucala sie lapczywie na jogurt (po takiej przewleklej antybiotykoterapii to chyba normalne), poza tym nie zdradzala jakich dziwnych sklonnosci. Po ustabilizowaniu sie pracy zoladka i po (dosc przewleklym) leczeniu oczu (tylko krople i masc, czyli dzialanie miejscowe) jest wszystko dobrze.
Te koty potrzebuja troski i opieki.

Zaraz Cię ktoś ochrzani :wink: Nie wiesz, że na tym wątku obowiązuje "poprawność polityczna"?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie lip 04, 2010 14:31 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Dziewczyny, super! ogłoszenia to podstawa. Dziękuję!
A naszej alareipan udało się załatwić domek dla dwóch dziczek - w tym dla kotki najdłużej przebywającej na Paluchu! :D W związku z powyższym proponuję, zeby alareipan awansować na generalissimo :twisted: Ktoś przeciw? 8)

A na stronie kwarantanny znowu maluchy.... :(
magaaa, koty 'przewlekle chore to koty, ktorym pakuje się antybiotyk za antybiotykiem, tak jak Przytulance. Twoja kotka chyba nie dostąpiła jednak 'zaszczytu' dołączenia do celi nr 9 - po prostu przechodziła standardową 'procedurę' leczenia.... :roll:
Ja uwazam, ze głąb, ktory szpikuje kota przez pól roku antybiotykami, powinie sam poodać się takiej kuracji :evil: Jelsi przeżyje, jest szansa, ze zmądrzeje :?

p.s Zosia, wcale nie :twisted: mozna coś powiedzieć, byle nie przeslaniało to meritum. Więc jak się robią duże pyskówki, to już nie tu :wink: A jak tam Bibi? 8)

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie lip 04, 2010 14:59 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Obrazek
O - tak mniej więcej :wink: Ponury wyraz pyszczka to jej stała cecha. Glut chwilowo mniejszy i bez ropnego zabarwienia. Upał ją tylko chyba męczy, ale to jak wszystkich :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie lip 04, 2010 17:25 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Moja Szarotka zostala stamtad zabrana z bardzo nieciekawym wypisem i z bateria zapodanych antybiotykow. WYgladala jak nieszczescie.
Obecnie jest sliczna i zdrowa, a cale jej leczenie polegalo na... odstawieniu wszystkich lekow i podawaniu tylko (a i to niezbyt dlugo) immunostymulatorow. Kotka rzucala sie lapczywie na jogurt (po takiej przewleklej antybiotykoterapii to chyba normalne), poza tym nie zdradzala jakich dziwnych sklonnosci. Po ustabilizowaniu sie pracy zoladka i po (dosc przewleklym) leczeniu oczu (tylko krople i masc, czyli dzialanie miejscowe) jest wszystko dobrze.

to cenna informacja, magaaaa :1luvu:
no przyznaje, ze Szarotka u Ciebie odżyla, a moglo byc nieciekawie....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie lip 04, 2010 17:29 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

dla Alareipan oczywiscie ukłony w pas.... brawo, to sie nazywa sila przekonywania :D :1luvu: :D :1luvu:

tillibulek

Post » Nie lip 04, 2010 19:11 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Zofia&Sasza pisze:

Zaraz Cię ktoś ochrzani :wink: Nie wiesz, że na tym wątku obowiązuje "poprawność polityczna"?

Jezu, Zofio, ale osochozi??? 8O

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon lip 05, 2010 18:04 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon lip 05, 2010 18:26 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Mógłby ktoś zobaczyć przy okazji czy te kociaki (sztuk dwa) trafiły dziś (rano prawdopodobnie) na paluch?
:arrow: Link
Wysłałam przed chwilą do założyciela aukcji smsa (z pytaniem, czy ma świadomość że odwożąc je tam skazuje je na pewną śmierć).
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lip 05, 2010 18:40 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

na dole aukcji jest adnotacja:
"Dodano 2010-07-04 13:18
UWAGA!! Kotki oddane w dobre ręce - aukcja nie ważna."
więc może jednak koty nie trafiły do schronu

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon lip 05, 2010 20:44 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Uff, nie zauważyłam tej dopiski :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lip 05, 2010 21:32 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

przygarnęliśmy ją z racji naszego wrodzonego altruizmu

to jest dobre
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Wto lip 06, 2010 8:18 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

mpogorzelski pisze:
przygarnęliśmy ją z racji naszego wrodzonego altruizmu

to jest dobre

na jakis pomnik sie kwalifikuje :mrgreen:

tillibulek

Post » Wto lip 06, 2010 9:15 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Never pisze:Podrzucę kotki z Palucha i Przytulankowe siostry - pilnie potrzebują domku!

czy ktos moglby wrzucic "siostry" Przytulanki na NK?? tam duzo osob zaglada

tillibulek

[poprzednia][następna]