DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 13:09 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

maluchy czekają ,naprawdę potrzebują pilnie pomocy ,jeszcze żyją ,jeszcze są zdrowe :!:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 05, 2010 8:00 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

hop

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Nie cze 06, 2010 17:21 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

do kociaków nie można się dostać ,trzeba czekać na właściciela domku :?
czy one tam jeszcze żyją?
A TU MÓWIĄ ZE NASTĘPNA FALA IDZIE :cry:

KOLEJNE KOCIAKI SZUKAJĄ DT DZIŚ MAMY JE ŁAPAĆ RAZEM Z KOTKĄ KOCIĘTA ZNAJDUJĄ SIĘ PRZY CMENTARZU WE WŁOCHACH

MOŻE KTOŚ WZIĄŁ BY JE NA DT :?: :?: :?: :?:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 06, 2010 20:48 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Ile ich jest?
Zdrowe, chore?

Ja do weekendu mam w domu remont z wywalaniem gruzu, ale skontaktuję się z fundacją dla kotów i się wywiem czy mogliby przyjąć. Jutro tam zadzwonię i dam znać.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie cze 06, 2010 21:00 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Poza tym byłam wczoraj na działkach z p. Izą, kociaków nie wiadomo nawet czy jest 7. Nie wchodziłyśmy do nich, zrozumiałam, że nie jest z nimi chyba tak dramatycznie.
Będziemy tam jutro i we wtorek, zobaczymy co jest.
Jakby trzeba je było ratować przed utopieniem to oczywiście zabieram do siebie mimo gruzu.

Carmen201

Post » Nie cze 06, 2010 21:03 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Carmen201 pisze:Poza tym byłam wczoraj na działkach z p. Izą, kociaków nie wiadomo nawet czy jest 7. Nie wchodziłyśmy do nich, zrozumiałam, że nie jest z nimi chyba tak dramatycznie.
Będziemy tam jutro i we wtorek, zobaczymy co jest.
Jakby trzeba je było ratować przed utopieniem to oczywiście zabieram do siebie mimo gruzu.

pomyliłam kociaki ,7 jest przy cmentarzu :oops: i niestety kotka kocięta wyniosła do kamieniarza między płyty granitowe i nic nie mamy :cry:

Carmen201 dziękuje .
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 06, 2010 21:58 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Ale rozumiem, że monitorujecie sytuację?
Karmicie?

Może by kotkę złapać za niedługo na sterylkę?
Jakby coś to pożyczę klatkę łapkę, dajcie znać.

Jest jeszcze jedna czarna do złapania, koło magazynu (nie sklepu) Ikei na Targówku.
Przychodzi do strażników na karmienie ale ma małe w okolicy (tam jest chyba w ogóle meksyk z kotami, same magazyny i hale).
Czy ktoś coś wie o sterylizacji tam?

Carmen201

Post » Nie cze 06, 2010 22:04 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Acha, i chciałam jeszcze tutaj podrzucić apel z innego wątku.

W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy o POMOC! 8 kociąt szuka DT!

Z tego co wiem, to dwa już znalazły DT, jeszcze jest 6, pomoc BARDZO POTRZEBNA!!!
jeśli ktoś może - chociaż jednego, ja kontaktuję się z fundacją.
Jeśli nie będzie kotów powodziowych, to też wezmę.

Carmen201

Post » Pon cze 07, 2010 9:01 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Carmen201 pisze:Ale rozumiem, że monitorujecie sytuację?
Karmicie?

Może by kotkę złapać za niedługo na sterylkę?
Jakby coś to pożyczę klatkę łapkę, dajcie znać.

Jest jeszcze jedna czarna do złapania, koło magazynu (nie sklepu) Ikei na Targówku.
Przychodzi do strażników na karmienie ale ma małe w okolicy (tam jest chyba w ogóle meksyk z kotami, same magazyny i hale).
Czy ktoś coś wie o sterylizacji tam?

Carmen 201 my wszystko mamy tz. Iza ,klatki łapki ,transportery ,koty są karmione ,zadbane ,setrylizowane ,kastrowane ,moja rola w tym niewielka ,tyle ze pomogę przy kociakach
mają super budki
kotka cmentarzowa do piątku była w tej budce ,ale zabrała kociaki spózniłyśmy się dwa dni .. :cry:
niestety problem tkwi w braku miejsc do przetrzymania .

Kotkę z kociakami którą Iza zabrała z Jagielońskiej już wysterylizowała ,kociaki trafiły do mnie i do sheriny ale co z kotką ? kotka okazała się oswojona ,miła ,ma ją wyrzucić :? nikt jej nie chce ,więc trzyma u siebie ,tak ma już połowę Jagielońskiej :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto cze 08, 2010 10:20 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

takiego e maila dostałam :cry:

Witam,

Siadłam i piszę Dorciu do Ciebie co się dzieje na działkach ( w poniedziałek robiłam sprawozdania za sprawozdaniami – bo wybory wkrótce – więc każda oddana w terminie inwestycja mile przez miasto i Panią Prezydent widziana nie miałam więc kompletnie czasu) .

Ostatnio Byłam w sobotę 5.06 i przyjechało do nas dwoje młodych ludzi (sympatyczne małżeństwo), żeby zobaczyć co i jak tam wygląda na działkach.

Rozpoczęłam karmienie od bramy – kotusy czekały. Idąc w stronę Zofii widać ,że zakupione pompy i agregat bardzo pomogły. Woda od 4 dni i nocy (ciągle) jest wypompowywana do Wisły. Widać już dno i ziemię ale w niższych zakątkach bez długich kaloszy nadal nie przejdziesz ( a było tam prawie do pupy). Na działce, gdzie jest kotka z kociakami można otworzyć drzwi ,ale było cicho - woda tam do kolan suchy grunt tylko przy ogrodzeniu – nie widać było kotki ale jedzenie wyjedzone – zostało trochę suchego. Oczywiście zostawiłam świeże.

Doszliśmy do działki P. Zofii - - była. Pierwszy raz od 20 dni. Syf straszy – jak otworzyła domek - to odur okropny – pozbierałam stare jedzenie i miseczki .Koty były przymulone – smutne – obawiam się , że mogly się podtruć tą zasyfiałą wodą – chociaż ja w miskach zostawiała codziennie świeżą - ale chodziły po tym syfie i może myły futerko – w każdym razie nie wyglada to najlepiej .Nawet jedną burą koteczkę chciałyśmy z P.Olą złapać ale się schowała i nie udało się.

P. Ola zostawiła domek futrzany i duży koc dla kotów Zofii - ja nakarmiłam koty- nasypałam dużo puriny w trzech miejscach a w dwóch nałożyłam puszkę .P. Zofia miała załatwić kogoś do sprzątania ale – nic mi nie umiała odpowiedzieć co , kto i kiedy, Na ławce leżały nadal odchody … co będę dalej pisać – nawet nie usłyszałam slowa dziękuję . Zniknęły 3 puszki jedzenia , które zostawiła młoda osoba na początku fali . Zapytałam Zofii ,gdzie jest to jedzenie – to usłyszałam, że każdy mógł zabrać bo działka nie była zamykana na kłódkę ( stały tam przez 2tyg. i nikt nie zabrał). Wyszliśmy. Zofia myślała, że się nie wrócę , ale po przejściu jej działki zobaczyłam, że ktoś wrzucił domek, który zostawiłam przy MPWik, żeby koty miały schowane jedzenie – bo wtedy mogą jeść spokojnie i nie wydziobują go sroki i wrony. Niestety łobuz zniszczył go, połamał styropian , porwał folie – do wyrzucenia – mam nadzieję ta osoba co go zniszczyła - zdechnie z głodu albo będzie patrzyła jak woda niszczy jej działkę. Wróciłam więc do Zofii na działkę zabrać ten domek. Zajrzałam do jej domku i o zgrozo zobaczyłam…….!, że moja purina, którą nałożyłam zniknęła w to miejsce wypała Zofia swoją karmę – dużo gorszą – a moją przygotowała na małej miseczce - resztę zabrała – zapytałam co zrobiła a moją karmą – zaczęła krzyczeć – zrobiło mi się bardzo przykro ,bo widać nie zależy jej Na tych kotach tylko zabiera lepszą karmę dla tych co ma w domu ( 9 sztuk) a tu idzie na moją litość i kombinuje co jeszcze wyłudzić .Odechciało mi się tych działek i tego karmienia - tylko kotusów szkoda – co one winne.

Dokończyłam karmienie i załamana wróciłam do domu.

Wczoraj nie pojechałam bo miałam dużą temperaturę i bolała mnie głowa i gardło ,a dziś już od nocy mam telefony, że woda znów się podnosi i jej poziom bardzo wzrasta. Już bez kaloszy nie da się wejść, więc wraca nowa fala powodziowa i znów meksyk – ile z tych kotów to przetrzyma.

Nie ma Jacka - ale ma ja będę dziś na działkach i przyjedzie P.Ola z mężem. Zawsze raźniej.

Pozdrawiam Iza
Obrazek

dorcia44

Post » Wto cze 08, 2010 10:59 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

smutne to,że p.Zofia żeruje na bezdomniakach.Ani krzty wyrzutów sumienia o podzięce nie wspominając.
Oby fala nie była duża. Kiedy to sie skończy wreszcie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto cze 08, 2010 11:26 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

ASK@ pisze:smutne to,że p.Zofia żeruje na bezdomniakach.Ani krzty wyrzutów sumienia o podzięce nie wspominając.
Oby fala nie była duża. Kiedy to sie skończy wreszcie.

No właśnie, a p. Zofia przoduje wśród kandydatów czerwcowych do konkursu Krakvetu 8O
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto cze 08, 2010 11:29 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

może podrzucić ten wątek tam, albo osoby bezpośrednio z nią stykające sie, zainteresowane napisałyby coś.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 08, 2010 11:30 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

Imię się zgadza , ale w ankiecie p.Zofia jest z Wrocławia.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Wto cze 08, 2010 11:32 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

kotydwa12 pisze:Imię się zgadza , ale w ankiecie p.Zofia jest z Wrocławia.

w tym samym celu zajrzałam, by wpisać.Tam Wrocław a tu Warszawa!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]