Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze:KM nie tylko nie funduje renty dożywotniej, to zdarzyło się, że "zwróciła" na podwórko miot kilkutygodniowych kociąt, bo okazało się, że mają grzyba. Nie kwalifikowały się.
Femka pisze:KM nie tylko nie funduje renty dożywotniej, to zdarzyło się, że "zwróciła" na podwórko miot kilkutygodniowych kociąt, bo okazało się, że mają grzyba. Nie kwalifikowały się.
KM-Lodz pisze:Do CoolCaty:
(...)
P.S. nadal uważam,że Kociarz Roku nie powinien nawoływać do usypiania zdrowych kotów. Nie bawmy się w Pana Boga:)
Iza Milińska
KM-Lodz pisze:(...) Nie szczepię małych kotów z prostej przyczyny: nowi opiekunowie muszą też mieć jakąś odpowiedzialność za kota, może jeszcze rentę dożywotnią mam dać kotu?? (...)
KM-Lodz pisze:Co do kotów z grzybicą, które podobno wypuściły wolontariuszki KM, to kolejne kłamstwo bez pokrycia.
pozdrawiam Iza Milińska
KM-Lodz pisze:Do opinii Pani Ani Skrzyckiej z For Animals i Olgi Pysklak z Łódzkiego Oddziału Polskiego TOZ odniosę się osobiście na czwartkowym spotkaniu w UM.
KM-Lodz pisze:właśnie Ci ludzie, biorący od nas koty są najlepszą naszą pomocą przy kolejnych adopcjach. To dzięki nim właśnie mamy takie wyniki.
Po prostu polecają nas dalej..
KM-Lodz pisze: CIACH!
1. Czy Kocia Mama celowo nie dopuszcza do sterylizacji aborcyjnej kotki w wysokiej ciąży i pozwala na narodziny kociąt?
Tak, ale tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach, które wyjątkowymi określa lekarz weterynarii, a nie wolontariusz, ani nawet fundatorka czy zarząd.
2. Czy Kocia Mama usypia ślepie mioty?
Nie. Jeśli pod opieką fundacji znajdują się ślepe mioty, które są zdrowe, a których stan zdrowia ocenił lekarz weterynarii, to kocięta nie są usypiane. KM usypia tylko chore ślepe mioty.
3. Czy Kocia Mama szczepi wszystkie koty, które są pod jej opieką?
Nie, szczepiona jest tylko cześć zwierząt. Do zaszczepienia zwierzęcia jest natomiast zobowiązywany przyszły jego właściciel.
Problemy chorób zakaźnych są natomiast w fundacji dodatkowo eliminowane z wykorzystaniem lamp bakteriobójczych. Do nowych domów wydawane są tylko zdrowe koty.CIACH
KM-Lodz pisze:odpowiadam
odnośnie badań z powodu nadmiernego picia wody przez kotkę;
Nie było żadnych konkretów ze strony prowadzącej ją wetki. Gadanie w stylu pije za dużo wody!! a ile to jest to za dużo?? Po za tym gdyby miała poprzednie doświadczenia takie, które powodowałyby, że bez wahania przyjmuję za pewnik słowa Pani Mrozek, może zareagowałabym inaczej a tak zastanawiałam się, czy to jest tak faktycznie.
KM-Lodz pisze:Co do Kotyliona, to przypomnę Georg-inia to poznałyśmy się kiedyś, przy okazji wyłapywania kotów z hotelu Eskuplap, zabrałam wtedy maluchy, które tam Wy złapałyście::) Miło wspominam to spotkanie i mam nadzieję, że dojedziemy wreszcie do porozumienia i zamiast się sprawdzać z dokonań, zaczniemy razem pracować:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, CatnipAnia, Google [Bot] i 53 gości