Karotka - nowy domek z Piratem :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 8:32 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

Georg-inia pisze:wyczesywanie pomoże - kupcie furminator - tak to sie chyba nazywa? podobno jest rewelacyjny, wyczesuje 2-3 razy więcej martwej sierści niż normalne szczotkowanie. Z drugiej strony każda gęsta sierść działa jak termos - w obie strony - chroni przed zimnem, ale także przed wysoką temperaturą.
Do innego klimatu się zwierzaki przyzwyczają, bez obaw, to nie rybki słodkowodne, które mają nagle zamieszkać w morzu...

Georg-nia - a czy nie jest tak, że martwe futro utrudnia oddawanie ciepła przez skórę? Pytam, bo tak to sobie w mojej główce wykoncypowałam :oops:, może błędnie? Że nagrzane ciałko nie oddycha...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro lip 21, 2010 8:36 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

rybcie pisze:
Georg-inia pisze:wyczesywanie pomoże - kupcie furminator - tak to sie chyba nazywa? podobno jest rewelacyjny, wyczesuje 2-3 razy więcej martwej sierści niż normalne szczotkowanie. Z drugiej strony każda gęsta sierść działa jak termos - w obie strony - chroni przed zimnem, ale także przed wysoką temperaturą.
Do innego klimatu się zwierzaki przyzwyczają, bez obaw, to nie rybki słodkowodne, które mają nagle zamieszkać w morzu...

Georg-nia - a czy nie jest tak, że martwe futro utrudnia oddawanie ciepła przez skórę? Pytam, bo tak to sobie w mojej główce wykoncypowałam :oops:, może błędnie? Że nagrzane ciałko nie oddycha...

no oczywiście, dlatego napisałam jak wyżej :D chodziło mi raczej o to, żeby nie golić tych kotów może ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 21, 2010 8:36 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

:ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto maja 17, 2011 19:28 Re: Karotka - nowy domek z Piratem :)

witamy Was po baaardzo dlugiej przerwie.Pisze zeby wszystkich uspokoic,nie oddalismy naszych dzieciakow poniewaz nie moglismy ich zabrac ze soba w trase to siedza z moja mama u nas w domu.Mozecie wiec byc spokojni o ich los.Sa zdrowe i zadowolone.Rzadko je widujemy bo w polsce jestesmy raz na kilka mieisecy ale wygladaja super i musze przyznac ze rady ktore dawaliscie podzialaly,koty kochaja sie bardzo i nie wyobrazam sobie zeby moglo juz byc inaczej.Pozdrawiamy goraco wszystkich.

pirat i karotka

Od: Pon lut 08, 2010 21:47

[poprzednia]