DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 08, 2010 22:19 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

myslalam o burasi, kiedy jechalismy z naszą niunią na sygnale, bo tez cos sie dzialo niedobrego (miala dreszcze dzien po sterylce) - za dobre usg i niech problemy juz sie skonczą... :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lut 08, 2010 22:25 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

No to teraz lepsze wieści: biało-bura panienka bardzo dobrze, jutro chyba ostatni raz zastrzyki. Jest przekochana. Także powoli można już się na casting na DS zapisywać :mrgreen:
Ale żeby nie było za dobrze, to mój rezydent mimo izolacji podłapał od niej katar i się bardzo źle czuje :(
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto lut 09, 2010 9:07 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

biedny kocurek... ja sobie myślę, że teraz te katary niezależnie czy to koci katar czy zwykły są jakieś bardziej paskudne niż kiedyś. Nie wiem czy to cholerstwo się też mutuje? :(

kciuki za rezydenta bardzo mocne!!! :ok:

U naszej burasi w końcu lepiej :D dziś rano to był "nowy" kot!!! Kryzys chyba mamy za sobą... w każdym razie z zachowania - kicia jest jak nowonarodzona. Leki w końcu zaczęły chyba działać...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto lut 09, 2010 11:04 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

dziękujemy za kciuki
super że burasia lepiej :D
Obrazek

monika794

Post » Wto lut 09, 2010 12:52 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Kciuki za chorowitki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lut 09, 2010 13:21 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

genowefa pisze:No nie wiem. Dzicze się po prostu wypuszcza, ale u tych, które były u mnie na DT wet zawsze wyciągał nici za węzełek, który zostawia się w tym celu.

kurcze... to może nas to w czwartek czeka na kontroli... 8O na razie wet nie ruszała szwów, nie mówiła nic o ich usuwaniu. Węzełek widziałam, ale jak usłyszałam o niciach rozpuszczalnych, to nawet nie zapytałam o ten supełek i czy nie można by było wyciągnąć od razu. Może wet nie chciała ruszać z jakiegoś powodu? Może dlatego, że na drugiej kontroli w jednym miejscu rany zgrubienie zmalało i liczyła, że reszta stopniowo ustąpi? Albo nie była przekonana że powodem są nici? U małej na serio obstawiany był FIP i ropień wewnątrz brzusia... Mi się wydaje, że ponieważ u Burasi nie było reakcji na leki i stan się pogarszał, to wet uznała, że przyczyna może być poważniejsza niż same nici. Ale to tylko moje przypuszczenie. Ja się jedynie cieszę, że niedzielny i poniedziałkowy kryzys już minął. Temperatura nie podskoczyła dzisiaj po raz pierwszy od tygodnia. Cokolwiek wet wypatrzyła u Burasi i cokolwiek jej podała (piszę tak, bo dziś popołudniu dopiero spiszę, co panna dostała - wszystko zostało w książeczce zdrowia) - dziś w końcu zadziałało. Dziś kicia dostała zmieniony antybiotyk, ale zmiana na lepsze była jeszcze przed jego podaniem. Cokolwiek się zadziało - zadziało się w nocy. Może po prostu minął jej jakiś kryzys i kroplówki w końcu zaskoczyły?

Nie mam pojęcia :oops:

Nadal kicha i ma zatkany nosek, ale z tym to już na serio będzie "z górki".
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Wto lut 09, 2010 18:08 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

ojej to super, duzo, duzo zdrowka, kociaki :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto lut 09, 2010 20:26 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

ufff - dziś ostatni raz zastrzyki - malutka zdrowa :D :piwa: :D
Jeszcze trochę panienkę podtuczemy, piękne zdjęcia porobimy i super DS znajdziemy
ale żeby nie było zbyt różowo, teraz na zastrzyki chodzę z rezydentem :evil:
Obrazek

monika794

Post » Wto lut 09, 2010 22:45 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Monika, a może byś tak sama nauczyła się robić zastrzyki? Podskórne, to naprawdę żadna filozofia. Mniej stresu dla kota i ulga dla kieszeni...
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lut 09, 2010 23:03 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

:ryk:
zakroplić mu oczu nie mogę, bo tak się wyrywa - natomiast u wetki dostaje paraliżu i ani drgnie - wszystko można z nim zrobić
Obrazek

monika794

Post » Wto lut 09, 2010 23:16 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Jak chcesz. Nas robienia zastrzyków nauczył Twój znajomy z podstawówki :twisted: Opierał się, bo Pani Agnieszka go za to zabije (jasne, kasy nie weźmie za zastrzyk :evil: ). Ale się uparłam, bo chodziło o Rózię...
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lut 09, 2010 23:25 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

no przy Rózi to też bym się nauczyła ...
Niuniuś w domu walczy jak lew, od razu zdrowieje jak tylko jakieś leki zobaczy :twisted:
Obrazek

monika794

Post » Śro lut 10, 2010 9:23 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

U nas już jest ok :D
Panna ma stabilną temperaturkę, je, kuwetkuje, i łazikuje :D Myślę, że najgorsze już za nami i teraz tylko nabierzemy ciałka, wyleczymy katarek i będziemy sobie szukać stałego domku :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 10, 2010 21:12 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

:D
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lut 10, 2010 21:43 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

kurcze nie mam weny na imię dla biało-burej - kołacze mi się Fela, ale nikomu się nie podoba :evil:
jakieś propozycje?
Obrazek

monika794

[poprzednia][następna]