Prezes Miko znalazl dom! :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 26, 2009 11:11 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Małgorzata, avild - bardzo dziękuję :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 26, 2009 14:31 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Tweety podziękowania i wielkie ukłony należą się wam za to co robicie :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw lis 26, 2009 20:39 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Agulas74 pisze: Mnie tam nie zależy, żeby jej się stała krzywda, ja się wkurzam, że nie można jej obciążyć rachunkiem za leczenie :evil:

hmmm, zdecydowanie prawnik potrzebny
może tak ogłosić na forum? napewno jakiś by się znalazł
i może udałoby się nawet zasądzić "alimenty"
w końcu jeżeli karze się za znęcanie się to można by to jakoś podciągnąć, a takie porady przydałyby sie wielu kociarzom

trzymam kciuki za Miko :ok: :ok: :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw lis 26, 2009 21:04 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Fakt, to strasznie irytujące..
Babka nie dopilnowała kota, a potem pozbyła się kłopotu jak starą, niepotrzebną rzecz.. :evil: Powinna bulić kasę za swoją głupotę aż miło. :twisted: Powinna też być wpisana na czarną listę nieodpowiedzialnych ludzi, którym przenigdy więcej nikt nie odda żadnego zwierzęcia.:? Swoją drogą, taka lista bardzo by się przydała. Ale mam nierealne marzenia, co? :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Pt lis 27, 2009 8:36 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

W szczecińskim wątku pewnej kotki, jedna z dziewczyn "mamucik" zaproponowała coś co można uznać za poradę prawną. Zresztą jak przeczytacie choć kawałek to okaże się, że nie tylko jedna.

viewtopic.php?f=1&t=104031&start=45

PS.
Babsztyl powinien zapłacić za leczenie. Choć jak znam życie to ona zamiast płacić wolałaby zabić kota.
Obrazek

Lojka

Od: Czw sie 06, 2009 12:59

Post » Pt lis 27, 2009 13:27 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Tweety pisze:
elza8989 pisze:Po cichutku sekunduję Miko i trzymam kciuki za powrót do zdrowia. :ok: :ok:
Po wypłacie wpłacę jakiś grosik na jego leczenie.

bardzo dziękuje :1luvu:

Rozmawiałam z dr Niedzielskim, tak jak myślałam dzienny koszt rehabilitacji i pobytu to ok. 40-50 zł :( Żeby tę babę, przez którą wypadł przez okno, szlag, kur.., trafił na schodach albo ją węglarz z warszawskiej Pragi prze .. tentegował :evil:

:ok:

może warto by było umiescic dane tej baby w czarnych kwiatkach, aby nikt nie wydał jej do adopcji żadnego kotka?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 27, 2009 15:25 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Dokładnie. Ale tez warto by było pomyśleć o takiej liście, gdzie po sądzie byłby na takiej liście i za co. Jak sobie tak pomyślę, to nie chciałabym, aby dzieci były uczone czy pod opieką kogoś, kto maltretował zwierzę. Tylko u nas jest problem nawet ze sprawdzaniem, czy nauczyciel nie był pedofilem.. :roll: No nic, musimy edukować ludzi, pomagać zwierzaczkom, wyczulać ludzi na problemy. Może z czasem będzie i lista krajowa osób znęcających się nad zwierzętami.
Obrazek Obrazek

yohanna_8

Od: Pt paź 23, 2009 20:20

Post » Pt lis 27, 2009 16:48 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

yohanna_8 taka lista jest , zajrzyj na strone fundacji zmieńmy swiat, tylko na razie w ten sposób poprzez fundację i ich działania mozna oztrzegać przed zwyrodnialcami zapomnijmy o prokuraturze i sądach(troche coś o tym wiem :evil: ), te instytucje i prokuratorzy wciaz są w średniowieczu, a wieki ciemne nie sprzyjały rozwojowi szarych komórek i empatii :roll:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 27, 2009 17:15 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

a jak nóżynki Mikiego
lepiej i lepiej? :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lis 27, 2009 17:36 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Bardzo sie ciesze ze Miko ma tylu przyjaciol :1luvu: jestescie kochani, wy, ktorzy piszecie i wy ktorzy tylko czytacie ale trzymacie kciuki - bardzo bardzo Wam dziekuje.

Ja sie niestety rzadko teraz odzywam, ze wzgledu na moje oko, ale pozniej bede czesciej :)

Jesli chodzi o prawo... dzien przed wyjazdem na operacje oka mojego psa (w kagancu i szelkach) na spacerze napadly dwa duze psy bez kagancow. Dobrze ze zlapalam jednego z agresorow za pysk i wsadzilam mu reke zeby odciagnac go od szyi, bo pewnie by Kalifa zagryzly...
Policjant nawet nie chcial przyjac zgloszenia i traktowal mnie jakbym z kosmosu spadla :evil:
A to Polska wlasnie....
zglosilam sprawe na komisariat, gdzie dowiedzialam sie ze wszelkie psy bez kagancow biegajace luzem, duze, trzeba od razu zglaszac bo JEST TO WYKROCZENIE.
Wlasciciele tych psow, dwojka gowniarzy miejscowych, nie oddadza kasy za weta - raptem 79 zl, ale dla mnie to kwota maksymalna zwlaszcza ze musialam zabrac z oszczednosci na szpital i wydatki poszpitalne.
I jeszcze sie dowiedzialam ze ja psa nie umiem wychowac bo go ze smyczy nie spuszczam :evil: powiedzialam gowniarze, ze jestem odpowiedzialna za swojego psa,w iem ze lubi uciekac wiec ma smycz 7 metrowa (lonza dla konia) zeby sobie mogl swobodnie i pod moja kontrola spacerowac.

Gnojek dalej puszcza tego psa bez kaganca luzem, to jest wilczur niemiecki. Drugi pies mieszanka jakiegos rotweilera z czyms tam. Bydle ok. 40 kg kazde. Moj pies - 22 kg. Jakies pytania?
Niedawna sprawa z suczka zaglodzona na smierc znaleziona przez Fundacje Emir- ogladalam wczoraj w nocy i an internecie tez. MASAKRA. I to jeszcze nauczycielka?
Dokad idzie ten swiat? Ja nie wiem ale nie ide razem z nim, ide swoja droga. Moze ciut niewygodna ale pelna wrazliwosci, spokoju i empatii. I milosci dla "braci naszych mniejszych".
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lis 27, 2009 20:03 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Mam pytanko-chciałabym wpłacić pieniążki na leczenie Miko i nie wiem, czy lepiej wpłacić na konto fundacji, czy na konto osoby opiekującej się kociakiem? :roll:
Jakby co, proszę o dane na PW.:)
ObrazekObrazek
Obrazek

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Pt lis 27, 2009 21:21 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

W Krakowie ma powstać w 2010 Sekcja dla Zwierząt w Straży Miejskiej przy współpracy Krakowskiego TOZu i Straży Miejskiej. Może dzięki temu łatwiej będzie o interwencję w nagłych przypadkach. Z tego co wiem, to w Warszawie już działa EKOPolicja. Może to sygnał, że jednak zaczyna dziać się lepiej w kierunku ochrony zwierząt. Zobaczymy. My musimy wyczulać ludzi na krzywdę ludzi i zwierząt. Nie ustawajmy w pomocy zwierzaczkom i kroczeniu własną drogą, jak nasi mruczący milusińscy ^^

A za Mikusia, jego szybką i pomyślną rehabilitację to tutaj się trzyma kciuki i ogonki naprężone :ok: Piszcie, jak będzie wiadomo, co z naszym małym rudzielcem.
Ostatnio edytowano Pt lis 27, 2009 21:35 przez yohanna_8, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

yohanna_8

Od: Pt paź 23, 2009 20:20

Post » Pt lis 27, 2009 21:35 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

yohanna_8 pisze:A za Mikusia, jego szybką i pomyślną rehabilitację to tutaj się trzyma kciuki i ogonki naprężone :ok: Piszcie, jak będzie wiadomo, co z naszym małym rudzielcem.

Mikuś nawet nie wie ilu ludzi go pokochało :1luvu:
:ok: :ok: :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob lis 28, 2009 0:12 Re: POŁAMAŃCE AFN KRK - MIKO PO OPERACJI - POTRZEBNE PIENIADZE..

Tweety, odbierz PW :)
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

[poprzednia][następna]