CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2010 10:31 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Efcia1 pisze:
mimbla64 pisze:No i po krótkim poście Tymek je, co trzeba. Gotowanego kurczaka, intestinala i miamora kittena. Chrupek mu na razie nie daje, bo ma troche rozwolnienia. Chyba bedzie smecta potrzebna.
Nie wiem, co z jego życiem wewnętrznym. Miał robale, ale odrobaczany był juz dwa razy. Chciałam kupę złapać do badania. Na razie nie daje rady. Po pierwsze rzadkawa. Po drugie tajna. Albo jej w kuwecie nie ma, albo już jest ze żwirkiem pomieszana.

A mnie się wydaje, że sraczkę to on właśnie po mokrym może mieć a nie po chrupkach. Często słyszę, że kociaki mogą mieć rozwolnienie przy zmianie karmy. Chrupki mu z pewnością nie zaszkodzą. A smecta też nie :D

Efciu, pewno masz racje, po chrupkach kupa gęściejsza. Chodzi mi o to, ze to zmiana chrupek, bo u pani Ryszardy były inne. Póki co wczoraj Tymek zrobił wzorcowego kupala. Apetyt mu dopisuje i wszystko, co mu dam zjada. Dzisiaj dałam mu trochę mojego suchego i zacznę powoli dawać coraz wiecej.
Właściwie to nie wiem, dlaczego to rozwolnienie było. Próbowałam mu karmę stopniowo zmieniać.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sty 25, 2010 10:40 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu myślę nad nagrodą.
Mokry całusek od Tymka?

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 25, 2010 10:41 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:Marylu myślę nad nagrodą.
Mokry całusek od Tymka?

Obrazek

ok :lol:

Obrazek
i w druga strone
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 25, 2010 20:29 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Oj wycałowałam go po przyjściu z pracy. Pierwszy raz przyszedł do mnie na przywitanie do drzwi, kiedy wróciłam. I taki był cieplutki. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 25, 2010 21:38 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Pozdrowienia i Obrazek z banerkowa :mrgreen: :

Obrazek

Kod do skopiowania w podpis
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_chom1][img]http://tnij.org/_chom1b[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pon lut 08, 2010 15:41 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon sty 25, 2010 22:01 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

I jeszcze jeden :wink: :lol:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hm5zw][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/895684406b.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sty 26, 2010 6:39 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Ale piękne banerki. I co mam zrobić teraz. Bedę co dzień banerek zmieniać. :D

A Tymkowi dałam wczoraj pyrantelum, bo się doczytałam, że tylko raz był odrobaczany. Ponadto, to jego kichanie seryjne, to chyba kaszel jest. Wczoraj wieczorem szczególnie to było widać. bo Tymek tak charakterystycznie do przodu główkę wyciagnął. Jeśli to kaszel od robaków, to ok. A jesli nie? Chyba się z nim dzisiaj po pracy przejdę do lekarza. Ale raczaj u siebie, bo mam blisko, 5 minut na piechotę. W kazdym razie apetyt ma. Kupa jest ok. Chęć do zabawy jest.
A w kupie rano była martwa glista, więc robaki też są.
Obrazek

mimbla64

Post » Wto sty 26, 2010 8:52 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

dzieki za banerki - ja tez wkleje

Tamara jeszcze przez 3 dni dostanie Ceporex, bo jest zasmarkana
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto sty 26, 2010 9:01 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylu, a ten ceporex to antybiotyk?
Obrazek

mimbla64

Post » Wto sty 26, 2010 9:33 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:Marylu, a ten ceporex to antybiotyk?

tak, bo miala tez szmery w oskrzelach i zapaprane oczy
ale nic poza tym jej nie jest, goraczki nie miala a anergia i apetyt w gornych granicach
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto sty 26, 2010 17:55 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Chyba się jednak z Tymkiem na razie do weta nie wybiorę. Za zimno. Szkoda mi go. Mam nadzieję, że się nie mylę z tym kaszlem i ze to od robaków.
Po południu Tymek zrobił jeszcze jedną kupę i tym razem martwych glist jeszcze więcej. Błeee.

A poza tym to Tymek, Fiolka i Tamarka wciąż domów szukają.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro sty 27, 2010 10:54 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Tymek jest przeuroczym kociakiem i bardzo kontaktowym. Wystarczy na niego popatrzeć, żeby biegł do człowieka. To naprawdę szczęście, że go p.Ryszarda z tego bazarku zabrała.
A swoją drogą ciekawią mnie jego losy. Ma w sobie sporo płochliwości jak kotki wolnożyjące, a jednocześnie jest tak łagodny, czuły, widać, że lubi kontakt z człowiekiem.

Obrazek
Dzisiejsze poranne zdjęcie Tymka. Widać na nim, jak pieknie jest umaszczony. Nosek ma koloru ceglastego w ciemnej obwódce. Na czółko litera M. Na szyi czarna obręcz. Boki cętkowane. A stopy i poduszeczki łapek czarne. Umaszczenie czarne cętkowane tabby. :wink:
Obrazek

mimbla64

Post » Śro sty 27, 2010 11:11 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Po porannych szaleństwach Tymek do mnie na kolana spać przyszedł. Ciiii
A ja do pracy muszę. :(
Obrazek

mimbla64

Post » Śro sty 27, 2010 11:27 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

on ma moje ulubione kolory :lol:

a dzikadzika Tamarka ktorej dorwac nie sposob bylo teraz celowo chodzi ocierajac sie o moje nogi, nawet myszki przyciaga mordujac je na moich nogach :twisted: swoimi pazurkami of kors
ale z raczkami trzeba uwazac, wszelkie ruchy ja plosza
siedziec i pozwolic sie domolowac, ot co :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro sty 27, 2010 11:48 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Tamarko, pazurki się do zabawy z dużą chowa. Tymuś oburzony.

Marylu, a Fiolka to jaki ma charakter?
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]