Maciuś już bezpieczny! W swoim domku.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 06, 2010 14:00 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

No i dowiaduję się,że już nie jest to DS z zupełnie przypadkowego postu na innym wątku.Całe szczęście,że czytam mnóstwo wątków i na taki wpis trafiłam.Gdyby nie to,dalej miałabym mglę na oczach, a serce przepełnione uwielbieniem dla msb.Ale wszystko się zawsze wyda,wcześniej,czy później.Na szczęście dla Maćka zdążyłam,tak myślę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 06, 2010 15:29 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

A oto pora posiłku.Nie ma tylko Meli,widocznie nie lubi się pchać :lol: Od lewej:Maciuś,Sonia,Gucia.
ObrazekObrazek
A tu Maciuś w koszyczku.Ten koszyczek jest całkiem spory.I Maciuś też.
Obrazek

ewar

Post » Sob mar 06, 2010 17:39 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

ewar, a może by założyć jakiś watek ostrzegający przed takimi osobami, ja byłam zamieszana w sprawę Glutka i nie wiedziałam o tej sytuacji , jestem nieco zaniepokojona :?
powiem więcej: moja tymczaska wróciła z TDT (gdzie miała być do czasu szczepienia) w ciąży, zabrałam ją siłą bo TDT deklarował bycie DS :evil:
nie sprawdzamy DT, tak jak DS, bo jak ktoś z forum to uczciwy- a guzik prawda :(
AnielkaG

Post » Sob mar 06, 2010 18:05 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

Anielka, nie wiem.Nie sprawdzałam domu, bo sytuacja była alarmowa,a msb miała forumowego kota,myślałam więc,że jest OK.Maciuś mógłby umrzeć,a ja nie miałbym nawet cienia podejrzenia,że coś jest nie tak.Miał to być jego DS i gdyby nie jeden post biedne kocie cierpiałoby.O Glutka się boję, piszę otwarcie.Wiem,że nie ma dokąd go zabrać,no to niech tam siedzi.Jolabuk5 też nie ma co zrobić ze Srebrną.Problem rozwiązuje się sam.
A tak niejako w temacie ostrzeżeń- ostatnio kilka razy zawiodłam się na forumowiczach.

ewar

Post » Sob mar 06, 2010 23:43 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

Tak się zastanawiam i dochodzę do wniosku,że pewno coś jest ze mną nie tak.Bo jak to możliwe,że trafiają mi się same idealne koty? Maciuś niewątpliwie do tego grona należy.Dorodny, zdrowy, w typie ocicata,ma piękne, zielone oczy.Boi się wyłącznie odkurzacza, ludzi ,kotów,psów w ogóle,Wręcz przeciwnie,jest szczęśliwy,kiedy pojawia się w domu ktoś obcy,albo inny kot.Jest zawsze szczęśliwy,zawsze gotowy do zabawy i fajnie jak ma towarzysza zabaw.Jeśli nie,trudno,sam też potrafi.Wie,gdzie jest pudełko z zabawkami i zawsze sobie coś wybierze.Już nie łobuzuje,zachowuje się wzorowo.Komuś może nie podobać się,że myje ze mną naczynia.Po prostu leży na szafce obok zlewu i gapi się jak woda leci do odpływu.Ja to lubię.
Maciuś pozwala sobie obcinać pazurki,chociaż tego aż tak bardzo nie lubi.Pozwala sobie zapuszczać maść do uszu i ani drgnie,kiedy to robię.Sama nie mogę w to uwierzyć,ale to prawda.Przybiega na zawołanie, nigdy mnie nie budzi.O takich rzeczach jak wzorowe korzystanie z kuwetki nawet nie wspomnę.Maciuś budzi respekt,bo jest duży,energiczny,ale on NIGDY nie syczy,nie warczy.Mogę być pewna,że nie potrafi ugryźć ani drapnąć.Mógłby mieszkać nawet z małym dzieckiem.Dlaczego nikt nie chce takiego kota?

ewar

Post » Nie mar 07, 2010 0:05 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

o kurka wodna...dopiero dziś przeczytałam cały wątek...masakra
mnie już nic nie źdźiwi.

persymona

Od: Wto sty 05, 2010 23:11

Post » Nie mar 07, 2010 0:12 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

Wczoraj dziewczyna po 8 mies oddała mi kota....jak gdyby nigdy nic...zadzwoniła czy jestem w domu , bo ona stoi pod klatką...nic dodać....nic ująć...viewtopic.php?f=1&t=108567&start=30
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie mar 07, 2010 0:35 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

ewar pisze:No i dowiaduję się,że już nie jest to DS z zupełnie przypadkowego postu na innym wątku.Całe szczęście,że czytam mnóstwo wątków i na taki wpis trafiłam.Gdyby nie to,dalej miałabym mglę na oczach, a serce przepełnione uwielbieniem dla msb.Ale wszystko się zawsze wyda,wcześniej,czy później.Na szczęście dla Maćka zdążyłam,tak myślę.

A ja właśnie przeczytałam cały wątek Dziadunia i bardzo żal mi tego kota. Ciekawe, czy też nie był leczony i jak odszedł, już nikt nigy się nie dowie.

Dobrze ewar, że zabrałaś Maciusia. Szkoda tylko innych kotów...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie mar 07, 2010 8:13 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

ewar pisze:Tak się zastanawiam i dochodzę do wniosku,że pewno coś jest ze mną nie tak.Bo jak to możliwe,że trafiają mi się same idealne koty?

Ewar, zaklinacz kotów :lol:

U Ciebie nawet te mniej idealne się cywilizują, jak Tacia.
Przecież na początku wcale idealna nie była - humorzasta, zamknięta w sobie, pierwsza qpa za kuwetą... I wystarczyły 3 tygodnie, żeby z niej zrobić kota idealnego :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie mar 07, 2010 9:55 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

u Ewy są jakieś fluidy, że koty od wejścia w próg stają się miziaste i proludzkie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie mar 07, 2010 13:18 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

Na pewno mam spokojny dom i kochane koty,dzięki którym mogę brać tymczasy.U nas takie miziaste koty po prostu są.Wszędzie.Bodzio miał być kotem dziko dzikim, miał rozwalić lecznicę,być nie do ujarzmienia.Wchodzę i widzę biedne bure,załzawione,ale mruczące i ugniatające kocyk.Teraz wystarczy na Bodzia spojrzeć,a on od razu przewraca się na grzbiet,przekrzywia główkę i czeka na mizianki.Kot działkowy.Maciuś jest z kolei bardzo dobrze wychowany.To nie moja zasługa.Coś opowiem.Dzisiaj koty dostały wyjątkowo,dodatkowo,ze względu na małą Baby malutką puszeczkę jedzonka.Maciuś swoje szybciutko zjadł,wylizał jeszcze puszkę i grzecznie czekał,aż jedząca obok Baby coś zostawi.I tak było,nie odgonił jej od miski,złote kocisko.Siostra świadkiem.On w ogóle lubi wszystkich,łasi się do siostry,do każdego kto wejdzie do domu.Lubi tez koty i jest bardzo szczęśliwy,że Baby chce się z nim bawić.
ObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Nie mar 07, 2010 14:56 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

fajnie...ech...żeby wszystkie domki takie były...
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon mar 08, 2010 8:04 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

Maciuś dostał dzisiaj drugą porcję milbemaxu i mam nadzieję,że koniec z robalami.To znaczy są chyba jeszcze w uszach, dwa razy dziennie aplikujemy oridermyl.Maciuś jest wzorowym pacjentem.Nawet nie drgnie,kiedy to robię.Bardzo kocham tego kota,on z dnia na dzień jest coraz milszy,jeżeli to w ogóle możliwe.Staram się poświęcać mu jak najwięcej czasu.On zaczyna kumplować z Baby, oboje są bardzo energiczni,no i młodzi.Maciuś nie ma nawet roku,a Baby nie wygląda nawet na te pięć.Ona wydaje mi się młodsza.Fajnie razem wyglądają,szkoda,że trudno mi to pokazać na zdjęciach.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

ewar

Post » Pon mar 08, 2010 12:35 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

Fajnie, że Maciuś ma wreszcie towarzyszkę do swoich szaleństw. Przynajmniej reszta kotów nie oszaleje :)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto mar 09, 2010 17:45 Re: Maciuś już bezpieczny! Ktoś tu jest nieuczciwy?

oj chyba sie Maciusiowi przytylo :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]