Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s. 78

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2016 0:37 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Do kuwety z trudem włazi sama ;)
Ale chyba tylko dlatego, że michę dostaje w klatce, więc kuweta tuż obok :P

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie mar 06, 2016 13:05 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Ciągle cuś :|
Za chorowitki i zdrowiejących :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon mar 07, 2016 0:34 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Obrazek
Magia by OKI, on Flickr

Obrazek
Mirra by OKI, on Flickr

Teścik ;) Dajcie znać, czy się wyświetla normalnie i co (czy coś) się dzieje po kliknięciu :)
Dalsze testy już w nowym wącie, jeśli w ogóle jest co testować :roll:

Cholerne google likwidują mi picasę, więc potrzebna inna miejscówka na foty :|
Nie powiem, żebym była szczęśliwa z tego powodu :evil:

OKI

Post » Pon mar 07, 2016 0:48 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Podobno nie likwidują picassy. Podobno to ma być jakaś inna dedykowana odrębna usługa. Tak mi się niedawno obiło o oczy gdzieś ale nie wiem gdzie. W każdym razie jeszcze nie panikuję bo dla mnie to też lekki dramat byłby.
Zdjęcia widzę. Jak chcę siędowiedziec co jak działą to klikam to samo z innej przegladarki bz logowania gdziekolwiek. ;)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon mar 07, 2016 1:03 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Mój komp nie zniesie odpalenia innej przeglądarki :twisted:
Nie przy otwartych kilkudziesięciu oknach w chromie :201447

Picasę likwidują http://googlephotos.blogspot.com/?hl=pl
Zamiast picasy wchodzi coś, co się nazywa Google Photos i tam zostaną przeniesione wszystkie foty z picasy (mam nadzieję, że adresy zostaną b/z i foty będą się wyświetlać, jak wyświetlały).
Tylko jest taki jeden drobny szkopuł - Google Photos nie wspiera bbcode (czy jak to się tam nazywa), czyli nie udostępnia do pobrania fotek w formacie *jpg (ani *png, ani *gif, ani innym sensownym). Jedyne co se będzie można wrzucić na forum to link do zdjęcia na GP :x A przynajmniej na razie tak jest i nikt nie obiecuje zmian na lepsze ;) Jakieś zmiany obiecują, ale nie wiadomo jakie konkretnie i kiedy konkretnie.
To ja się wolę z góry wymeldować z tego burdla, bo dla mnie GP jest do luftu jeśli chodzi o funkcjonalność :?
Tym bardziej, że już miewam problemy z uploadem na picasę :roll:

OKI

Post » Pon mar 07, 2016 11:00 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

OKI pisze:Mój komp nie zniesie odpalenia innej przeglądarki :twisted:
Nie przy otwartych kilkudziesięciu oknach w chromie :201447

Picasę likwidują http://googlephotos.blogspot.com/?hl=pl
Zamiast picasy wchodzi coś, co się nazywa Google Photos i tam zostaną przeniesione wszystkie foty z picasy (mam nadzieję, że adresy zostaną b/z i foty będą się wyświetlać, jak wyświetlały).
Tylko jest taki jeden drobny szkopuł - Google Photos nie wspiera bbcode (czy jak to się tam nazywa), czyli nie udostępnia do pobrania fotek w formacie *jpg (ani *png, ani *gif, ani innym sensownym). Jedyne co se będzie można wrzucić na forum to link do zdjęcia na GP :x A przynajmniej na razie tak jest i nikt nie obiecuje zmian na lepsze ;) Jakieś zmiany obiecują, ale nie wiadomo jakie konkretnie i kiedy konkretnie.
To ja się wolę z góry wymeldować z tego burdla, bo dla mnie GP jest do luftu jeśli chodzi o funkcjonalność :?
Tym bardziej, że już miewam problemy z uploadem na picasę :roll:

Jak przekombinuja to mniej ludzi będzie korzystać. Mi sie te ostatnie zmiany z albumami nie podobają. Zdjęcia robie głównie telefonem i przesylanie z niego tez udziwnili... Zobaczymy co to będzie chociaż jak ja widziałam zapowiedzi to bez szczegółow techniczych.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon mar 07, 2016 11:21 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

pchełeczka pisze:Jak przekombinuja to mniej ludzi będzie korzystać. Mi sie te ostatnie zmiany z albumami nie podobają. Zdjęcia robie głównie telefonem i przesylanie z niego tez udziwnili... Zobaczymy co to będzie chociaż jak ja widziałam zapowiedzi to bez szczegółow techniczych.

Bo na razie jest tylko tyle, co podlinkowałam - innych szczegółów technicznych niet :?
Na forum pomocowym picasy odsyłają też do tej samej informacji.

Szalony Kot pisze:A gdzie ten nowy wąt? :>

A napisałam, że jest? Niiii... Napisałam, że będzie :twisted:
Chciałam najpierw sprawdzić, czy ten Flickr w ogóle działa.
Dwa dni pakowałam na niego foty i usiłowałam rozkminić, o co biega :roll:
Dzisiaj postaram się coś założyć.

OKI

Post » Śro mar 09, 2016 9:48 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Nowy wątas viewtopic.php?f=1&t=173920&p=11422169#p11422169
Zapraszamy :1luvu:

Proszę o nie zamykanie tego wąta jeszcze przez momencik :)

OKI

[poprzednia]