WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 14, 2012 14:54 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Bakuś [']
Epidemia to zabiera pokotem... :(

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lis 14, 2012 15:28 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Megana pisze:Bakuś [']

niestety :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro lis 14, 2012 15:31 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kochani zima idzie koty jedzą coraz więcej, ryba też już nie do zdobycia więc koszty rosną..

zapraszamy na bazarek z którego ewentualny dochód przeznaczony będzie na jedzenia dla stada :catmilk: :catmilk:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=148090
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt lis 16, 2012 10:29 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zapraszam Kochani na nasze Bazarki zrobiłam przecenę.Pomoc potrzebna.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 16, 2012 10:30 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Tak.... :cry: bardzo mi go brakuje.Bardzo. :roll: :cry: Zawsze tak radośnie wybiegał z drugim Bakusiem.....

iza71koty

Post » Pt lis 16, 2012 10:35 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Chory maluch właściwie już podrostek zaczął wczoraj jeść.Zmieniłam kociakom posłanka w styropianowej budce i osłoniłam wejście polarem, żeby ciepło nie uciekało.

Od 3 dni objawy ma inny dorosły kot.Maciuś z mojego podwórka.Dostaje antybiotyk.Wczoraj zaczął jeść, ale jest bardzo obolały.

Zaginął jeden dorosły kocurek.Nie ma go od 3 dni.

Z maluszkiem z kk zdecydowanie lepiej.Nadal na antybiotyku.Ale ma spory apetyt i z radościa pije gorące mleko ,więc może będzie dobrze.Oczka nieco się poprawiły.

iza71koty

Post » Pt lis 16, 2012 10:40 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nie pisałam o tym bo z głowy mi wyleciało.Od ponad miesiąca mam na podwórku 2 koty ze stada, które się sprowadziły z innego terenu.Fido przywędrował z drugiej strony i został.Śpi w styropianowej budce.Oraz Feluś którego ratowałam w tamtym roku w listopadzie po wypadku.Był u mnie kilka miesięcy.Feluś jest bardzo stary ale apetyt dopisuje.Śpi w mojej komórce.Zrobiłam mu tam legowisko w styropianowym pudełku.

iza71koty

Post » Pt lis 16, 2012 10:51 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Nie pisałam o tym bo z głowy mi wyleciało.Od ponad miesiąca mam na podwórku 2 koty ze stada, które się sprowadziły z innego terenu.Fido przywędrował z drugiej strony i został.Śpi w styropianowej budce.Oraz Feluś którego ratowałam w tamtym roku w listopadzie po wypadku.Był u mnie kilka miesięcy.Feluś jest bardzo stary ale apetyt dopisuje.Śpi w mojej komórce.Zrobiłam mu tam legowisko w styropianowym pudełku.

to ten Feluś co miał właścicieli?
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt lis 16, 2012 10:52 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kochani.Sporo środków idzie non stop na leki.Wczoraj kupiłam kolejne opakowanie.Oraz za lepsze jedzenie .Podstawa to obserwacja i jeśli coś się dzieje sprowokowanie za wszelką cenę do pobudzenia apetytu.

U kotów wolnożyjących jest to trudniejsze.Czasem mogę sprawdzić bolesność brzucha.Czy kot gorączkuje.Pierwszym symptomem który jest do zauważenia jest brak apetytu i apatia.Czasem mogę zauważyć czy kot biegunkuje.
Ostatnio edytowano Pt lis 16, 2012 10:59 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Pt lis 16, 2012 10:57 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Nie pisałam o tym bo z głowy mi wyleciało.Od ponad miesiąca mam na podwórku 2 koty ze stada, które się sprowadziły z innego terenu.Fido przywędrował z drugiej strony i został.Śpi w styropianowej budce.Oraz Feluś którego ratowałam w tamtym roku w listopadzie po wypadku.Był u mnie kilka miesięcy.Feluś jest bardzo stary ale apetyt dopisuje.Śpi w mojej komórce.Zrobiłam mu tam legowisko w styropianowym pudełku.

Tak..... :roll: :| Kiedy Feluś był chory u mnie oni wzięli sobie kundelka.I kiedy Feluś do nich wrócił to ......zaraz wylądował na dworzu.Nie chciał tam być.Przychodził latem na baze rybacka gdzie go karmilam.Pies go ganiał a on niedołężny.Nie jest już sprawny całkiem po wypadku.Zreszta już wcześniej utykał.Karmiłam go to na bazie, to u Trusi.Teraz idzie zima.Szuka ciepłego kąta i schronienia.

iza71koty

Post » Pt lis 16, 2012 11:00 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:

Tak..... :roll: :| Kiedy Feluś był chory u mnie oni wzięli sobie kundelka.I kiedy Feluś do nich wrócił to ......zaraz wylądował na dworzu.Nie chciał tam być.Przychodził latem na baze rybacka gdzie go karmilam.Pies go ganiał a on niedołężny.Nie jest już sprawny całkiem po wypadku.Zreszta już wcześniej utykał.Karmiłam go to na bazie, to u Trusi.Teraz idzie zima.Szuka ciepłego kąta i schronienia.

matko myślałam, że poszli po rozum do głowy :(
a Feluś wolał wrócić do Ciebie i wcale mu się nie dziwię..
ogólnie strasznie mi go żal, nie dali mu szansy na spokojną starość
Ostatnio edytowano Pt lis 16, 2012 20:46 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt lis 16, 2012 11:14 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Ja też się łudziłam początkowo..... :roll: Mnie już nic nie dziwi. :|

iza71koty

Post » Sob lis 17, 2012 10:43 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Tak ...idzie jak burza. :roll: :( Wczoraj znalazłam 3 kocie ciałka.W tym 2 koty które znałam i karmiłam codziennie.Jeden obcy zupełnie.Nawet nie wiem skąd sie wziął w naszej styropianowej jedynce. :roll: 8O Poszłam po budkę.Była mi potrzebna a wiem że nie była użytkowana.Teraz wiem juz że była.... :| w ostatnich dniach chyba. :| Budka skażona.

W dodatku jeden z kotków dostał wczoraj ...pół tabletki apapu.Nie wiem czy na pewno pół ale mam obawy że to przyspieszyło jego śmierć.Ktoś chciał mu pomóc....bo kotek żle sie czuł.Cholera jasna. :(

iza71koty

Post » Sob lis 17, 2012 10:46 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:

Tak ...idzie jak burza. :roll: :( Wczoraj znalazłam 3 kocie ciałka.W tym 2 koty które znałam i karmiłam codziennie.Jeden obcy zupełnie.Nawet nie wiem skąd sie wziął w naszej styropianowej jedynce. :roll: 8O Poszłam po budkę.Była mi potrzebna a wiem że nie była użytkowana.Teraz wiem juz że była.... :| w ostatnich dniach chyba. :| Budka skażona.

W dodatku jeden z kotków dostał wczoraj ...pół tabletki apapu.Nie wiem czy na pewno pół ale mam obawy że to przyspieszyło jego śmierć.Ktoś chciał mu pomóc....bo kotek żle sie czuł.Cholera jasna. :(

:(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob lis 17, 2012 10:48 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zaginęły też 2 inne kocurki.W sumie razem z tymi które zaginęły wcześniej to 4.

iza71koty

[poprzednia][następna]