Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:Agn, na moje konkretne pytanie, konkretnej odpowiedzi nie udzieliłaś, nie dziw się więc że rozumiem Twoje wypowiedzi, jak rozumiem.
W sumie, nie udzielając mi odpowiedzi jakoś jej jednak udzieliłaś. Jak dla mnie pod pięknosłowiem kryje się to, co się kryje.
casica pisze:Agn pisze:Moja `dewiacja` polega na tym, że skupiam się na tym momencie między stwierdzeniem, że nic już nie można zrobić, a faktycznym `dokonaniem się` aktu zgonu. Czasem są to minuty. Czasem tygodnie.
I co to dokładnie, konkretnie, oznacza, bo chcę się upewnić, że dobrze rozumiem. Czy to oznacza, że kot w stanie terminalnym umiera sam, a Ty nie skracasz jego cierpień?
Agn pisze:Zamykając teraz wątek odetnę casicy możliwość odpowiedzi na mojego posta, a także ryzykuję przeniesienie tej dyskusji do nowego wątku. Gdybym zamknęła go wcześniej - mogło by to być potraktowane jako tchórzostwo i unikanie odpowiedzi. I też ryzykowałabym równie natarczywe pytania w nowym wątku.
casica pisze:Niczego mi nie odetniesz, natomiast dyskutować dłużej w Twoich wątkach nie zamierzam.
Ostatni raz stwierdzę - uważam, że Twoja działalność podpada pod znęcanie się nad zwierzętami, bez względu na to jak to sobie tłumaczysz, ja tak to widzę, mam do tego prawo. Dziękuję za uwagę
Agn pisze:O odpowiedź na TO pytanie Ci chodzi?
Chcesz uzyskać ode mnie 'instrukcję obsługi umierania'? Schemat postępowania obiektywny i gotowy do zastosowania. Taki, który będzie można egzekwować i osądzać według niego czyjeś postępowanie.
Czytasz mój wątek? To powinnaś doskonale wiedzieć, że tu nie ma czegoś takiego jak ujednolicone procedury. I nie jest to 'pięknosłowie'. Poddawałam swoje zwierzęta eutanazji, jak też trzymałam umierające na ręku.
Agn pisze:[A moje pytania pozostawiłaś bez odpowiedzi - ile zwierząt odprowadziłaś? Jak podejmowałaś decyzje o tym; jakie kryteria decydowały, że to już? Czy zawsze chowałaś się za plecami 'fachowców'? Czy dotknęła Cię bezsilność, nie nie wobec śmierci, a wobec czasu, który straciłaś jadąc do weta po ostatni zastrzyk, a kot umierał po drodze?
Jeszcze raz powtarzam. Uparcie.
Ja staram się, tak jak umiem odpowiadać na Twoje pytania.
Odpowiedz na moje.
casica pisze:Agn pisze:Zamykając teraz wątek odetnę casicy możliwość odpowiedzi na mojego posta, a także ryzykuję przeniesienie tej dyskusji do nowego wątku. Gdybym zamknęła go wcześniej - mogło by to być potraktowane jako tchórzostwo i unikanie odpowiedzi. I też ryzykowałabym równie natarczywe pytania w nowym wątku.
Niczego mi nie odetniesz, natomiast dyskutować dłużej w Twoich wątkach nie zamierzam.
Ostatni raz stwierdzę - uważam, że Twoja działalność podpada pod znęcanie się nad zwierzętami, bez względu na to jak to sobie tłumaczysz, ja tak to widzę, mam do tego prawo. Dziękuję za uwagę
casica pisze:Reasumując - wyrazem mojej miłości do moich kotów jest to, że nie chcę żeby cierpiały. Bo kot, w odróżnieniu od człowieka nie pojmuje sensu cierpienia, rozumie tylko ból i cierpienie.
casica pisze:Agn pisze:Zamykając teraz wątek odetnę casicy możliwość odpowiedzi na mojego posta, a także ryzykuję przeniesienie tej dyskusji do nowego wątku. Gdybym zamknęła go wcześniej - mogło by to być potraktowane jako tchórzostwo i unikanie odpowiedzi. I też ryzykowałabym równie natarczywe pytania w nowym wątku.
Niczego mi nie odetniesz, natomiast dyskutować dłużej w Twoich wątkach nie zamierzam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 46 gości