Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
gosiaa pisze:Widzew pięknie obstawiony.
bordo pisze:a ja jestem z końca Retkini, okolice krańcówki tramwajowej, dokładnie RETKINIA PÓŁNOC TO GDZIE MAM JEŹDZIĆ?
nie mam samochodu, a kotów zaciążonych jest ci u nas dostatek, W SAMYM KWADRACIE RETKINIA PÓŁNOC ok 14, wiem ze to nie wszystkie
Ewa L. pisze:Witam! Ktoś pytał gdzie jest Chryzantem.Na przeciwko cmentarza Doły.
Kocia zima
Zima będzie trudnym okresem do przetrwania dla wszystkich zwierząt żyjących na wolności, ale również dla kotów podwórkowych. Tysiące bezdomnych zwierząt próbuje znaleźć ciepły kąt oraz pożywienie.
Prezydent Hanna Zdanowska apeluje o pozostawianie otwartych okienek do pomieszczeń mogących być schronieniem dla kotów - piwnic i komórek -
w czasie mrozów oraz umożliwienia społecznym opiekunom zwierząt dostępu do miejsc, w których przebywają.
Stąd prośba do mieszkańców, administratorów i zarządców budynków o humanitarne traktowanie zwierząt przebywających na terenie Państwa nieruchomości. Niestety, wciąż docierają informacje o przypadkach znęcania się nad zwierzętami, w tym uniemożliwiania kotom bytowania w piwnicach w okresie mrozów. Koty pełnią ważną rolę, ograniczając populację gryzoni. Dlatego zwracamy się z gorącym apelem o wykazanie wrażliwości na los zwierząt i umożliwienie kotom przetrwania nadchodzącej zimy.
Przypominamy, że ustawa o ochronie zwierząt wyraźnie mówi, że „zwierzęta wolno żyjące stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione warunki rozwoju i swobodnego bytu".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 314 gości