Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 25, 2014 19:43 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Szkoda, ze zwiala - trzebaby ja ciachnac zanim znowu urodzi :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sie 25, 2014 19:59 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Cudak możesz napisać jakoś tak choć po dwa zdania o maluchach? Boją się ludzi? Myślę, ze chyba nie bo pisałaś że chcą żeby je głaskać...
Dopytuję bo staram się "urobić" potencjalny DS dla któegoś ale to osoba, która nigdy nie miała kota i nie może dostać takiego dzikuska nie znającego człowieka... Nic nie obiecuję ale trzymam rękę na pulsie :) .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pon sie 25, 2014 20:14 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Byloby wspaniale :ok: Moze nalezaloby popracowac nad oswajaniem malcow - chociaz jeden mialby szanse na godne zycie.
Trzymam :ok: :ok: obo sie powiodlo :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon sie 25, 2014 21:19 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

A co sądzicie o adopcji przez TOZ Szczeciński ? Jest to w pewnym sensie loteria. Tam nikt domów nie sprawdza ale Toz umowy spisuje.
Jeżeli tak to trzeba LADNE zdjęcia kociakom zrobić i zredagowac ogłoszenie i wysłać do tozu mailem z prośbą o wystawienie na ich stronie internetowej. My mamy ograniczony dostęp do netu wiec może ktoś mógłby pomóc to ogarnąć i zrobić to ogłoszenie. Proszę tylko nie pisać ze kpciaki są tam gdzie sa lecz sa w szczecnie. Można tam się umawiac z potencjalnymi domamami w tozie raz w tygodniu na adopcję i za wiezc kociaka .

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Pon sie 25, 2014 21:30 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Alfa, Cudak na pewno odpisze, ale dla mnie jest jednoznaczne, że dają się głaskać i chcą tego, one nie były zdziczale już wtedy, kiedy je ostatnio widziałam.

Kasiar1234, tylko one powinny mieć DT, żeby się nie rozpierzchły. Teraz mieszkają w budce na dworze, nieuchronnie dorastają i co, jeśli one też pójdą w długą, w dodatku bez większej możliwości ciachnięcia?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto sie 26, 2014 0:13 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Zobaczymy co napisze Cudak - jak dom się zdecyduje to najwyżej wezmę jakiegoś na kilka dni na DT i "ucywilizuję" w końcu już z kociakami od Cudak mam praktykę :D . Tylko żeby ten dom się zdecydował... A na to nie mam wpływu, sama muszę czekać...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Wto sie 26, 2014 6:57 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

@Boniedydy .My wiemy gdzie kociaki są znaczy gdzie mieszkają.
Jeżeli nie ma przeciwwskazań co do adopcji przez toz to zdjęcia i ogłoszenie trzeba by zrobić dzisiaj. Osoby które pracują w tozie to wolontariusze wystawia ogłoszenie jak się wyśle do nich do godz ok 1300 jeżeli później to na 2 dzień. Sa naprawdę duże szanse adopcji przez toz.
Najwiecej ludzie umawiaja sie na sobotę tylko oni pracują tam do 13 lub 14 w sobotę.
Nasz syn wozil w soboty po 2 kociaki do adopcji. Co do ciachniecia to najpierw trzeba by chyba 2 razy szczepic na wirusówki.potem myśleć o sterylce. W tozie robia za darmo steryllo ale u kocic zostawiają jajnik. Lepiej dołożyć pare pln i zrobić pełną sterylke.
Gdyby było ogłoszenie tp już w ta sobotę kociaki mogly by mieć DS.
Potrzebne sa Ładne zdjęcia.

kasiar1234

Post » Wto sie 26, 2014 10:02 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

To prawda co napisała kasiar1234. Dla maluchów szybciej można znaleźć dom bo później im starsze tym trudniej...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Wto sie 26, 2014 10:52 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Możemy załatwić transport do AlfyLS . Najlepiej by było gdyby kocięta miały ogłoszenia to może można by wziąć więcej niż 1 za jednym razem.
Porosimy dać 2 dni wwcześniej znać bo nasz syn ciągle jest w rozjazdach.

kasiar1234

Post » Wto sie 26, 2014 17:47 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

W sprawie ew.sterylek mozna zwrocic sie do viewtopic.php?f=1&t=162453
Dziewczyny sa KOCHANE I DZIALAJA CALA PARA -napewno pomga bezdomniakom :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Wto sie 26, 2014 19:36 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Jestem :) cały dzień dziś poza domem byłam i nie miałam jak na wątek wejść. Doba jakoś za krótka na wszystko...

Malutka koteczka miała dziś przygodę i ogromne szczęście. Wydostała się z domku (nie wiem, jakim cudem, ale podejrzewam, że pani Basia, jak koty karmiła, to nie zauważyła, że jeden poza domkiem został... na wszelki wypadek jednak zasłoniliśmy okienka). Jakaś kobieta ją znalazła w porcie i do lecznicy zaniosła, a że nie było mnie w Stepnicy, to zabrała do domu (miałam nadzieję, że zostawi ją na stałe, ale niestety...) i od godziny jest już z braćmi.

Cała trójka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto sie 26, 2014 19:45 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Koteczka-uciekinierka:

Obrazek

Kocurki:

Obrazek

Zdjęcia kiepskie, ale kotki bardzo ruchliwe i ja też w biegu, kiedy dzieci w samochodzie zostają.

Maluchy są oswojone, wręcz nachalne, reagują na "kici kici" i wyskakują z budki zawołane. Kojarzą człowieka z jedzeniem i głaskaniem, matki też im brakuje, więc naprawdę się garną do ludzi i nie ma ryzyka, że będą dzikie.

Ryzyko jest na tą chwilę takie tylko, że mogą, tak jak dziś koteczka, uciec i nie mieć tyle szczęścia, bo niebezpieczeństw nie brakuje - obok jest woda, gdzie mogą wpaść, nie mówiąc już o psach, złych ludziach, czy samochodach... Są też (na zdjęciach tego aż tak nie widać) brudne, posklejane i najlepiej byłoby gdyby trafiły najpierw do DT na kąpiel. Chyba że DS będzie wyrozumiały, ale o taki ciężko.

Do pani Basi się nie dodzwoniłam, będę rano próbować, żeby poprosić by uważała bardzo przy zamykaniu domku i pilnowała, by wszystkie były w środku.

Cudak1

Post » Wto sie 26, 2014 21:06 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Slicznosci :1luvu: Ogonki sluza im za ster - latwiej utrzymac rownowage :mrgreen:
:ok: :ok: za kociaki :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Wto sie 26, 2014 22:40 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

Czy ten grafitowo-biały nie ma chorych oczek?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Śro sie 27, 2014 11:29 Re: Bezdomne koty z portu.. PILNIE potrzebny DT dla kociaków

boniedydy pisze:Czy ten grafitowo-biały nie ma chorych oczek?

Nie zaklejają się, ale w około brudne są. Nie wiem, czy od jedzenia, czy może łzawią.
Na odrobaczenie pani weterynarz powiedziała, że za wcześnie (widziała tylko koteczkę, która uciekła i ktoś zaniósł do lecznicy) i że mają podrosnąć jeszcze.

Cudak1

[poprzednia][następna]