Luspa - weci mówią, że nie ma czegoś takiego jak witaminy na apetyt. Zdrowy kić je. Więc poproś żeby ją dokładnie zbadali jutro- zanim zaszczepią. Może kicia przeżywa i tęskni, ale może coś tam się kluje.
Ale jakby coś wykombinowali "na apetyt" to śmiało
Uwielbiam kiedy pada

Ludzie grzebią w necie w poszukiwaniu kotków...
Dziś rano pojechały dwie Danutki - pani Danusia o 10 wykonała gorączkowy telefon który streszczę - "heeeelp! Państwo przyszli już a mi sie pomieszało, które to baby"
Faktycznie, jakieś te kicie niestandardowe, też mam problem z określeniem płci. Ale kiedy dobiegłam pani już tuliła koteczkę - najwiekszą złośnicę z całej szóstki (a złośnica warczała na nią jak rozwścieczony pit bull

)
To jedyna kicia której płci byłam pewna na 100%. Pani Danusia twierdziła, że wszystko to chłopaki. Ale kiedy wczoraj pozawałam stado tylko to piękne biało czarne futro na mnie warczało. No cóż - mam w domu Nokię i nie mam złudzeń co do tego, że koteczki są miłe
Wytypowałam pierwszą babę i... bingo. Warczące to baba
Siedzieliśmy sobie z państwem w pokoju podpisując papiery, mała warczała nieprzerwanie z prychaniem i pluciem jadem
Państwo dostali Scanomune na wynos na wszelki wypadek.
No i stoimy w przedpokoju, stoimy. A to przebiegnie pingwin. A to tygrysek.
A to potupta sierotka... No i państwo wyznali, że myśleli o dwóch...
Ha
Wracamy więc "na wybieg" do kuchni i ponowne dokładne oględziny od storny ogonka + ogromna doza informacji "jak to cudownie mieć dwa kotki" i jako gratis pojechała kicia z szarym noskiem.
Mam nadzieję, że będzie im dobrze, państwo naprawdę kociolubni, starsi, bezdzietni, duże mieszkanie, 15to letnia kotka, która odeszła jakiś czas temu. Oby im było dobrze (kiciom i Państwu oczywiście)
Fajnie gdyby częście udawało się sprzedać "dwa w cenie jednego"
Byłam u
dorotak zawieźć gadżety na bazarki i poznać jej niemowlaka. Niemowlak uroczy, wciąga mleko z butli, ma oczy (choć jedno nieco się zapluszcza) Dorotak obecnie jest matką karmiącą

(choć wykazuje zadziwającą dynamiczność jak na nieprzespaną noc

)