Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta -7

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 12, 2014 16:19 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Wiem to sie nie skończy nigdy :( ech ...co się uda to sie uda ...ale z iloma zostajemy ....
Gdyby tak co druga osoba pomogła jakieś biedzie , takie jak ja byłby mniej zakocone ..I to by było piękne..
Ale to marzenie nie.................
Teraz święta prezenty a po świetach , za okno niechciane prezenty.. Jak dobrze ze sobie nieraz sprawdzam byki bo szok :mrgreen:
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt gru 12, 2014 16:22 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

I to jest przerażające...że po świętach w Schroniskach i na ulicach pojawi się wiele psów i kotów :(
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt gru 12, 2014 16:24 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

aannee99 pisze:I to jest przerażające...że po świętach w Schroniskach i na ulicach pojawi się wiele psów i kotów :(

Dlatego mnie święta nie cieszą, ale mam nadzieje że te święta bedą pierwsze i lepsze z dachem nad głową , dla kotów z pod śmietnika..Tylko te domki :(

lidka02

Post » Pt gru 12, 2014 16:26 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Wiesz,czytam wiele wątków i bardzo żałuję,że tak daleko wszystkie jesteście,bo bardzo chętnie bym pomogła przy czymś takim,czy to ogarnięcie czegoś właśnie w miejscu wolnożyjących kotów,czy też karmienie ich,a tak? :( Zostaje branie udziału w bazarkach w miarę możliwości.
Obrazek

aannee99

Post » Pt gru 12, 2014 16:27 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

nooo, a Ty Ciocia z tym wątasem to tak do tych świat będziesz sie ciągnąc czy nowy będzie?
wpisac bymy sie chcieli śmy
:mrgreen: Tuliś

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt gru 12, 2014 16:40 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

alessandra pisze:nooo, a Ty Ciocia z tym wątasem to tak do tych świat będziesz sie ciągnąc czy nowy będzie?
wpisac bymy sie chcieli śmy
:mrgreen: Tuliś

Tulisiu , nie wiem jak będzie z nowym wątkiem :| bo nie ogarniam kotów :| a trza by je wpisać no nie :mrgreen:

lidka02

Post » Pt gru 12, 2014 16:41 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Tak,tak, my też się oczywiście zameldujemy :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt gru 12, 2014 16:46 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

aannee99 pisze:Wiesz,czytam wiele wątków i bardzo żałuję,że tak daleko wszystkie jesteście,bo bardzo chętnie bym pomogła przy czymś takim,czy to ogarnięcie czegoś właśnie w miejscu wolnożyjących kotów,czy też karmienie ich,a tak? :( Zostaje branie udziału w bazarkach w miarę możliwości.

Wiesz chyba nie masz tak czego żałowac :|
Bo to nic miłego patrzec na koty na ulicy , zostawiać je w zimno , mróz ..wiedząc że jutro może ich już nie być...mogą gdzieś leżeć a ty nie pomożesz bo po prostu nie zauważysz..Ciagle kombinujesz żeby je nakarmić , nie można tak po prostu nie iść jak już się je nauczyło do jedzenia ...4 lata temu chodziłam z jedną pania karmić koty na mieście , po roku ona stwierdziła że nie może bo nie da rady ....ja też przestałam ..nie poszłam przez cztery dni ale sumienie mnie męczyło i poszłam a one czekały :cry: prawie sie poryczałam i chodze cały czas .Przez ten czas wysterylizowałam je wszystkie prawie , bo wciąż ktoś cos podrzuci..ale trzy miejsca są posterylizowane ..Tamta pani daje mi od prawie rok już co miesiąc 50zł na nie ....Dzięki i za to....Gdybym nie miała tyle w domu to byłby luzik ale dom , działka , w piwnicy jeden i miasto .To na jedną osobę za wiele , ale łażę cuduje , co mam zrobić :(
Ja jak nie zaczęłam chcodzic na dokarmianie miałam swoje trzy koty i trzy psy ....i w życiu bym nie uwierzyła gdyby ktos mi powiedział że za 4-5 lat będe miała ich aż tyle...
I stało się , mam ile mam ...Gydbym dawała koty byle gdzie byle zmniejszyć swoją ilość .Miałabym mniej , ale nie o to mi chodzi , moge wydać ale do dobrego domku .....a z tym wiemy jak jest ...Ja nie mam domku idealnego bo przy tej ilości tak sie nie da, ale maja karme , weta w razie co , sterylizuje.Nie rozmnażam w domu , nie giną mi koty jak nieraz jak gdzieś je wydasz ...itd...
Ciesz sie że nie musisz chodzic na ulice i dokarmiać kotów.Uwierz mi.

lidka02

Post » Pt gru 12, 2014 17:09 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Na pewno nie jest to łatwe, domyślam się,ale wiesz...mi chodzi o to,że gdyby tak więcej osób,które są na miejscu - chciałoby pomóc,to byłoby przecież łatwiej prawda?. Biorę tu pod uwagę ludzi,którzy mają możliwości finansowe i czasowe,takich ludzi jest mnóstwo,ale wiemy przecież,że nie każdego człowieka obchodzi los zwierząt :(
Obrazek

aannee99

Post » Pt gru 12, 2014 17:16 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

aannee99 pisze:Na pewno nie jest to łatwe, domyślam się,ale wiesz...mi chodzi o to,że gdyby tak więcej osób,które są na miejscu - chciałoby pomóc,to byłoby przecież łatwiej prawda?. Biorę tu pod uwagę ludzi,którzy mają możliwości finansowe i czasowe,takich ludzi jest mnóstwo,ale wiemy przecież,że nie każdego człowieka obchodzi los zwierząt :(

Tak
Każdy jest wygodny ma juz poukładane i nie chce tego zmieniać......Ida na łatwizne...
A zwierze no cóż jak to mówią natura , da rade albo nie ...
U mnie mało kogo obchodzi , bo tak bym nie stała tak jak stoję :(

lidka02

Post » Pt gru 12, 2014 17:19 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Mój M. wie doskonale,że jak trafię na jakieś kocię czy tez psa w potrzebie,na ulicy... to nie zostawię. On sobie z tego doskonale zdaje sprawę ;) Gdyby On był taki jak ja, to na pewno miałabym jakiegoś kotełka na tymczasie..
Obrazek

aannee99

Post » Pt gru 12, 2014 17:34 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

aannee99 pisze:Mój M. wie doskonale,że jak trafię na jakieś kocię czy tez psa w potrzebie,na ulicy... to nie zostawię. On sobie z tego doskonale zdaje sprawę ;) Gdyby On był taki jak ja, to na pewno miałabym jakiegoś kotełka na tymczasie..

Oj uważaj , mój też to wie i popatrz :mrgreen: :strach:

lidka02

Post » Pt gru 12, 2014 17:38 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

No tak :D :D
Obrazek

aannee99

Post » Pt gru 12, 2014 17:41 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

aannee99 pisze:No tak :D :D

No :mrgreen:

lidka02

Post » Pt gru 12, 2014 19:13 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Zamówiłam taką budke do kotów, kto by chciał sie dorzucić :| Bo co mi po miejscu jak nie mam budek tak :(
Obrazek

lidka02

[poprzednia][następna]