K-ów,kolejne chore maluszki wzięte ze schronu,umierają nam:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 29, 2008 8:54

BarbAnn pisze:
kosma_shiva pisze:słuchajcie, ja się nie znam na takich sprawach "wewnętrznych", czy w zwiazku z dyskusją powinnam coś lekarzowi przed operacją sugerować??
Pytać, notować... nie wiem

mnie sie wydaje ze jednak lekarz sie zna wiecej niz ty ;)

no zdecydowanie, dlatego tez takie dyskusje jakie tu obserwowac mozna, sa z deka "nic do sprawy nie wnoszące", bo ja i tak lekarzy ustawiać nie będe 8)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon wrz 29, 2008 8:57

wespół wzespół Kosma-dla dobra Norci!!!! Jesli masz bezwzględne zaufanie do weta-to dobrze ale zapytac możesz o wszystko.Jak jest prawdziwym ,dobrym lekarzem odpowie na wszystkie pytania.Powiedz mu o tym co piszą doswiadczone w walce z ranami dziewczyny....to moze byc kluczowe dla Norci.Czekam na wieści i zagryzam palce do krwi. Ja bym tam wypytała łącznie z tym ,która narkoza najlepsza-zapytaj o wziewną.Drozsza ale bezpieczniejsza.Norcia jest słaba-tu trzeba mądrego lekarza. :?
Serniczek

Post » Pon wrz 29, 2008 8:59

proszę listę pytań i zagadnień, a tymczasem ide wyrywać mięso malutkiej i walczyc strzykawką
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 29, 2008 9:05

chętnie bym była pełna zaufania do lekarzy-gdyby nie bolesny fakt z którym często miewamy do czynienie.-teoria sobie a praktyka sobie.Mój pies ogłuchł od narkozy-a nie musiał gdybym wiedziała,ze jest opcja narkozy wziewnej.Innymi przykładami z doświadczeń własnych i obcych służe na życzenie w dowolnej ilości.I żeby była jasność....to nie jest przeciw lekarzom weterynarii.......to jest tylko ostrozność dla dobra zwierzat
Serniczek

Post » Pon wrz 29, 2008 9:42

Sylwka pisze:
Miuti pisze:Dla Lizi? Na razie wszystko gra. Poza kasą....

Dla kotki z infekcją skóry. Convenia jest właśnie na skórę i tkanki miękkie (choc my dawałyśmy też przy stanie zapalnym kości) i to jeden zastrzyk na dwa tygodnie. Trzeba by może skonsultować z wetem. Ona ma spore spektrum działania (mam jakby co publikację z wynikami badań leku - na jakie bakterie jak działa). Metronidazolu bym się bała podać.

Lizi nie ma infekcji skóry.
Convenię większość vetów stanowczo odradza.
Ordynują metronidazol na beztlenowce.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon wrz 29, 2008 9:51

zalacze zdjecia psa, ktorego ja ratowalam-mysle, ze wygladal dosc podobnie jak kicia :wink:
http://images14.fotosik.pl/95/4896bb85c85e0e55.jpg
tak wygladaly obie przednie nogi i okolice pod szyja w 10 dniu leczenia(to juz byl super stan) nogi byly tak grube, bo spuchniete.
wszystko pieknie sie pogoilo, chociaz trwalo to ponad miesiac.

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

Post » Pon wrz 29, 2008 9:55

Filuś odszedł i jest to dla mnie straszny cios. Dzięki Tosza za wsparcie. Będzie sekcja.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon wrz 29, 2008 9:57

Miuti pisze:
Sylwka pisze:
Miuti pisze:Dla Lizi? Na razie wszystko gra. Poza kasą....

Dla kotki z infekcją skóry. Convenia jest właśnie na skórę i tkanki miękkie (choc my dawałyśmy też przy stanie zapalnym kości) i to jeden zastrzyk na dwa tygodnie. Trzeba by może skonsultować z wetem. Ona ma spore spektrum działania (mam jakby co publikację z wynikami badań leku - na jakie bakterie jak działa). Metronidazolu bym się bała podać.

Lizi nie ma infekcji skóry.
Convenię większość vetów stanowczo odradza.
Ordynują metronidazol na beztlenowce.

Nie chodziło mi o Lizi a chyba o Norę (mieszają mi się te wasze koty bo ich dużo). Znajome mi wetki za to stanowczo odradzają metronidazol.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon wrz 29, 2008 10:03

zapraszam wszystkich do nowo otwartej kotkowej galerii - kotki w bieli, czerni oraz różu :)

http://student.agh.edu.pl/~cincian/priv_cat.html
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 29, 2008 10:10

kosma_shiva pisze:zapraszam wszystkich do nowo otwartej kotkowej galerii - kotki w bieli, czerni oraz różu :)

zdjęcia rewelacja :1luvu: wzięłabym je wszystkie. Jak Wy zmuszacie je do siedzenia w miejscu i to jeszcze ścisle określonym??
Dobre zdjęcie to podstawa przy szukaniu domów

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon wrz 29, 2008 10:20

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:zapraszam wszystkich do nowo otwartej kotkowej galerii - kotki w bieli, czerni oraz różu :)

zdjęcia rewelacja :1luvu: wzięłabym je wszystkie. Jak Wy zmuszacie je do siedzenia w miejscu i to jeszcze ścisle określonym??
Dobre zdjęcie to podstawa przy szukaniu domów

buhahaha, nawet nie wiesz ile tych zdjęc zostało zrobionych, żeby wtbrać tych kilka :P
Żmudna robota - ale warto, no i TŻ się wtedy nie wkur**** na maluchy :)
bo jest zajęty swoją pasją fotografowania 8)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pon wrz 29, 2008 10:42

Pieczarka pisze:Filuś odszedł i jest to dla mnie straszny cios. Dzięki Tosza za wsparcie. Będzie sekcja.

Pieczarka, strasznie mi przykro :cry: Trzymaj się jakoś, chociaż wiem, że to bardzo trudne i żadne pocieszania tutaj nic nie dają, bo człowiek jest głuchy na nie i swoje przebeczeć musi, nawet czasem bardzo długo

Tweety

Post » Pon wrz 29, 2008 10:53

W Chironie wszystkie żyją! I oby tak zostało!

Tweety

Post » Pon wrz 29, 2008 10:54

przecudne!!!!!Czcigodnemy Artyście-gratulacje z artystycznego podwórka :D ( a tam widzę Mocca i Capuccino...domek padnie!!!)
Serniczek

Post » Pon wrz 29, 2008 11:56

Szila całuje cioteczkę Tweety.
Skarży się na ciotkę Miuti, bo ją ciotka głodzi.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]