Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 09, 2013 12:22 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

przepraszam, że piszę tak bez ładu i składu, ale rozsadza mi normalnie głowę..
dziękuję Wam Kochane za podnoszenie wątku, bazarków i obecność tutaj :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon gru 09, 2013 13:20 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarboneczko zdrowiej kochana :1luvu:

mam nadzieję, że wszystko w porządku z Izą i kotami po ostatnich wichurach

u nas w Łodzi dzisiaj cieplej i pada deszcz

dziękuję za numer konta właśnie wysłałam 75 zł od Meg2 :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro gru 11, 2013 22:23 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonko jak sie czujesz ?

Kochani nieustannie potrzebna jest karma i Wasza pomoc :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw gru 12, 2013 23:38 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Skarbonko, chyba powinnaś założyć nowy wątek.
Zapłaciłam dziś za worek karmy i mam nadzieję, że zdąży do świąt do Izy.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt gru 13, 2013 0:38 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Megana - bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 16, 2013 21:51 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Zapraszam na bazarek dla kotów Izy > Zachwycający KOT Ceramika :D
viewtopic.php?f=20&t=159135&p=10320404#p10320404

Kota podarowały moje przyjaciółki :1luvu: dziękujemy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto gru 17, 2013 12:23 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonko co słychać u Izy ?

> prosimy o pomoc dla kotów Izy i dla kotów pani Krysi :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto gru 17, 2013 23:15 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Megana pisze:Skarbonko, chyba powinnaś założyć nowy wątek.
Zapłaciłam dziś za worek karmy i mam nadzieję, że zdąży do świąt do Izy.

bardzo dziękujemy Kochana :1luvu:

tak będę musiała założyć lecz jestem w trakcie ustalania pewnych spraw, które trzeba uaktualnić :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto gru 17, 2013 23:19 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:Zapraszam na bazarek dla kotów Izy > Zachwycający KOT Ceramika :D
viewtopic.php?f=20&t=159135&p=10320404#p10320404

Kota podarowały moje przyjaciółki :1luvu: dziękujemy :kotek:

pięknie dziękujemy Kochana :1luvu:
Tobie :1luvu: i oczywiście koleżankom :1luvu:

świetnie się składa bo są bardzo potrzebne środki na butlę gazową żeby kociaki miały ciepło w altance,
a skończy się lada moment. zwykle w sezonie grzewczym trzeba tankować przynajmniej raz w miesiącu,
a podczas dużych mrozów butla starcza praktycznie na 2 tygodnie - oby takich nie było w tym roku.. :|
najtańsze nabicie kosztuje około 48-51zł

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Wto gru 17, 2013 23:21 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

komputer mam już sprawny, ze zdrowiem też lepiej więc jutro przekażę Wam więcej informacji :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 18, 2013 23:27 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Prawdziwa udręka to borsuki :( wcześniej były stada dzików teraz 3 chore borsuki..
Borsuki są chore pozbawione futra i przez to zasiedlają kocie schronienia, jest im zimno
i samodzielnie nie wykopią nory jak to robią zdrowe osobniki bo po prostu bez futra w norach nie przetrwają :(

I w ten sposób straciliśmy kilka budek, masę polarków, a koty niestety schronienia :(
Dwie budki zostały praktycznie zrujnowane, trzecia była ratowana i została dodatkowo ofoliowana. Wcześniej została zdezynfekowana, przemyta Domestosem i wypryskana środkiem higienicznym dla kotów. Środek ładnie pachnie i odświeża kocie pomieszczenia redukując zapach po borsukach jak i zapach Domestosa.

Naprawiona budka to budka Jacusia, w tej budce padł pierwszy borsuk. Iza była przekonana,
że żaden kot w niej już nie zamieszka, ale stało się inaczej :ok: kiedy odkryła tam Jacusia pomyślała,
że może jednak budka nie jest stracona. Kiedy wywlekła z niej borsuka wywaliła posłanie, zdezynfekowała wnętrze i wygarnęła podrapany styropian. Kiedy zauważyła, że po kilku dniach wychodzi z niej Jacuś zaniosła mu ciepły polar.
Dwa dni później kiedy przyszła karmić niestety z budki wybiegł borsuk, a Jacuś siedział obok :(
To borsuk z terenu Biedronek, wcześniej zajął tam budkę Martusi[*] która niedawno odeszła. Wtedy Martusia[*] poszła dalej i zajęła budkę Zulu.Ten kiedy to zobaczył wrócił w teren Biedronek ale tam już nie było dla niego budki bo choć stała podwójna drewniana to zamieszkiwał ja borsuk :? Ten borsuk zaginął parę dni temu, odkryła go potem w budce Jacusia. Potem nigdzie go nie było więc potem podwójna drewniana budka po borsuku została zdezynfekowana i zostały wymienione w niej polary. Jak na razie jest czysta i nie tknięta.

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 18, 2013 23:37 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Budka Biedronek stoi chwilowo czysta, budka Jacusia również, budka podwójna gdzie śpi Niedźwiadek
i kocurek z Niedźwiedziej Rodzinki jest czysta i taka chyba pozostanie bo borsuk numer 1, który cały czas tam buszował prawdopodobnie nie żyje..
Iza znalazła w jego budce w której zamieszkał przed śmiercią ogromny brud i ślady odchodów..
Żeby jednak zatrzymać w tej budce borsuka numer 2 bo to podwójna sypialnia zmieniła polarki na czyste
- to paranoja wiem nie dość, że sprzątać kotom to jeszcze borsukom :roll: ,
ale wyjścia nie ma bo inaczej zostawią zabrudzoną budkę i pójdą tam gdzie jest czysto :lol:

W tej chwili są dwa borsuki, ale nie widać ich od paru dni, a pozostałe budki sprawdzane są po 2 razy dziennie.
Budka drugiego kocurka z Niedźwiedziej Rodzinki jest czysta i zamieszkana tylko przez niego - to pojedyncza sypialnia.
Jest w tym terenie też podwójna sypialnia, zostanie prawdopodobnie zabrana stamtąd do szczegółowej dezynfekcji
i w stanie czystym ze świeżymi posłaniami zaniesiona w teren Biedronek. Tam się kręci sporo kotów i nadal bez schronienia pozostaje Zulu.
Dla niego priorytetem jest jedynka i musi ja dostać jak najszybciej.

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 18, 2013 23:46 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Budki w terenie miejskim czyli budka Diny, Róży, Miłka, Misia, Olusia, Czarnego kocurka, Stelci i Szarusi są ok.
To samo jeśli chodzi, o budki przy rzece. Część miała zmienione polarki, część na razie przetrzepane
i położone na czystą stronę bo z polarkami nadal krucho :| - jest ich za mało na miarę potrzeb.

To samo jeśli chodzi, o budki za garażami i budki przy plaży, budka przy Fabryce okien czy budki szylek
- są ciepłe, nie przemakają, folia trzyma się dobrze i nie jest uszkodzona.

Dobrą opcją będzie zamontowanie polarowych owiewek na wejścia i to chyba zostanie zrobione. W mrozy to pozwala aby ciepłe powietrze utrzymywało się w budce dłużej. :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 18, 2013 23:51 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Nadal bardzo potrzebne są polary, są miejsca gdzie trzeba ich dołożyć,
a ciuchbuda w której Iza zaopatrywała się w ubiegłym sezonie ma ich w tym roku jak na lekarstwo :(
Ciągle udaje się zdobyć, ale to za mało.. :|
Brakuje w tym roku męskich polarowych dużych bluz, kupuje mniejsze damskie, albo szlafroki.
Ceny w innych ciuchbudach są ponad nasze możliwości.

Hurtownia, która nam bardzo pomaga ofiarowuje koce, kołdry i chodniki.
Te wszystkie rzeczy Iza może wykorzystać w domu lub na działce. To ogromna pomoc dla nas :1luvu:
Z kocykami polarowymi też bywa różnie, czasem się trafi kilka, ale idą od razu na bieżące potrzeby.

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 18, 2013 23:53 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

prosimy o polary dla kotów i o wsparcie na karmę :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]