K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 11, 2009 15:08 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

miszelina pisze:
kosma_shiva pisze:Aga, jak się czuje Natalka ?????????????????????????

Się podepnę pod to pytanie :)

ogólnie to niefajnie, raz lepiej, raz gorzej. Mam wydrukowaną cała historie leczenia, jutro dzwonie do Siemianowic umówić się na tę rhinoskopię.
Tak w ogóle to chciałam podziękować Markowi, że mnie wczoraj wspomógł transportowo, bo jak się zaczęło "dziać" od rana to musiał być ciąg dalszy. Nasz kolega uznał, że 44 lata to najlepszy czas aby się ożenić i urządzał w piątek wieczór kawalerski w Mogilanach. Znany Wam wislackikot pojechał tam samochodem. Lutra wyjeżdżała wczoraj więc pytała czy podrzucić mi kotowóz jakby co ale uznałam, że nosa z domu nie wystawię, bo roboty mam od groma więc nie chcę, zresztą w razie czego mam samochód naszej Joaśki. Jako, że trzeba było jechać z Natalką to zapakowałam Monikę i jedziemy, tzn miałyśmy taki chytry plan ale najpierw utknęłam na światłach na Alejach, na szczęście zazwyczaj mądrze staję tak aby jakieś auto przejechało obok mnie więc nie zatamowałam ruchu a przy drugiej zmianie odpalił. Potem zgasł już na dobre na Wrocławskiej. Tutaj też mnie wyprzedzali ale ile można stać na środku ulicy? No więc chciałam zepchnąć drania ale nie chciał współpracować, jakiś kretyn z tyłu zaczął trąbić jakby mnie to miało zdopingować i przydać sił. W końcu ktoś mi pomógł, drań ruszył i wtedy wyszedł jakiś przygłup na pasy licząc na to, że ja zahamuje pchane auto w miejscu rękami :evil:
Jak w końcu siadłam na tyłku ociekając deszczem (przecież w takim momencie musiało padać, no i jeszcze ciągłe pytania Moniki: a co teraz, a czemu chciałyśmy przejechać pana, a nie zdążymy, a Natalka tam czeka, a gdzie jest tata, a jest głodna, chce jej się sikać itp :twisted: ) i chciałam zadzwonić po pomoc, to okazało się, że mam resztkę baterii. Na szczęście ustaliłam z Markiem w prostych żołnierskich słowach o co mi chodzi i gdzie stacjonuje i zgodził się po nas przyjechać, odwieźć mnie do mamy po Natalkę a potem do Mogilan po samochód. Potem już było nieco spokojniej. Mysia dostała narkozę, przepłukano jej zatoki i udało się nam wrócić w okolicach 17-stej do domu. Natalka wieczorem zjadła i szalała z Kubusiem. Niestety, to jest wszystko doraźnie. Znowu dostała antybiotyk aby jakoś przetrwać do tej rhinoskopii. Jak to nie pomoże to nie wiem gdzie szukać pomocy dla niej :roll:

Kosma, zamów sobie tę karmę Husse, 9 zł za kg a kotom smakuje, Noemik teraz brała dla swoich. U nas jak się skończy to też zamówię. Akima, nie będziemy kupować Kiteketa, już lepiej Winstona, przynajmniej nie ma konserwantów i sztucznych barwników a kosztuje 20 gr wiecej. Animonda też im podchodzi.
Karola przypominam o podmienieniu informacji na Twoich aukcjach i proszę o wystawienie Muchomorów.
Solangelica, nici z wymiany, u mnie została tylko mylady różowa, za którą moje ogony przepadają. Myślałam, że mam jeszcze kilka puszek Bento Kronena i Winstona ale pożarła ta dzicz. Natomiast po jedną puszkę Animondy raczej nie opłaca Ci się przyjeżdżać.
Później przygotuję nowy wątek, bo tu już ponad setka

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie paź 11, 2009 15:21 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Panieneczki właściwie cały czas trzymają się razem oprócz chwil kiedy Joasia
wdzięczy i przytula się do psa lub któregoś z domowników
Mila już nauczyła się pięknie prosić o kęsek z obiadu lub innego posiłku
opierając sie o człowieka trąca go łapką jeśli za długo nic nie dostaje
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie paź 11, 2009 15:25 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Marku, zdjecia cudne :)
Jak Ty robisz ze wklejasz takie male miniaturki?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie paź 11, 2009 15:30 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

maja215 pisze:Akima zgadzam się że to dobra rzecz.Pytam,bo z tego co widzę jak się zachowuje Mopik to on ma objawy jak przy wrzodach na żoładku czyli podrażnienie śluzówek.A to przy nerkach typowe.
Dlatego pytałam o coś co by mogło zrobić za osłonę w żołądku i by się utrzymało,bo gerberek niestety wywołuje wymioty... :(

EDIT : Kto miał by do ostąpienia na już..Royal Conwalescent? Oczywiście zwrócę kasę..

została mi jedna saszetka - chetnie podaruję ją Mopikowi. :-)
dasz radę podejść do mnie? ja jestem chora, ograniczam wyjścia z domu do minimum.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie paź 11, 2009 15:41 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Obrazek

Felek zachęca Fumika do wyjscia z szafy...

Obrazek

Dwaj najlepsi kumple odpoczywaja na drapaku...

...a to zdjęcie ze specjalną dedykacją dla ogochy oraz Pomiotów Szatańskich:)
    Obrazek
"Dziecko Rosemary" W roli Diabelskiego Pomiotu - Gluś Jagular
Reżyseria: solangelica, na motywach filmu Romana Polańskiego i ksiązki Iry Levina :)
Ostatnio edytowano Nie paź 11, 2009 15:57 przez solangelica, łącznie edytowano 3 razy

solangelica

Post » Nie paź 11, 2009 15:41 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

noemik z wielką przyjemnością podejdę do Ciebie..ale dopiero koło 20-21.00 jak mój TZ wróci z roboty i będzie kto mógł z dzieciakami zostać.
A ja proszę Cię byś mi na pw swój adres podała...
Dzięki raz wielkie w imieniu swoim i Mopika..

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Nie paź 11, 2009 15:43 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Na początku tygodnia jedziemy z Lutrą po puszki. Cichy wielbiciel Fundacji dał trochę grosza na karmę ;-) Straczy na kilkadziesiat puszek. Pojedziemy po Winstona
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie paź 11, 2009 15:46 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

solangelica pisze:Marku, zdjecia cudne :)
Jak Ty robisz ze wklejasz takie male miniaturki?

Wgrywam zdjęcia na Fotosiku
jest tam tak rubryka :
Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):nowe
Pobieram kod który jest pod w/w napisem
na forum jest miniaturka ale jak się w nią kliknie myszką
powstaje całe duże zdjęcie
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie paź 11, 2009 15:47 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

nie mam fotek i info o muchomorkach, w pierwszym poście też nic nie ma albo ja ślepa jestem!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie paź 11, 2009 15:52 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Nawiązując do tego, co napisał i pokazał Marek mam pytanie - dlaczego Joasia i Milka nie są na allegro wystawiane razem? Dlaczego nie dać im szansy, może znajdą wspólny dom?
Bywając na Wlp widziałam jak bardzo się kochają i jest mi bardzo przykro, że w ogłoszeniach zostały rozdzielone. Wiem, że kotów masa, ale postarajmy się w tym młynie nie zapomnieć, że to zwierzaki , które kochają, przywiązują się, czują, tęsknią...Zmiany których doświadczają są dla nich trudne, więc nie przysparzajmy im dodatkowych stresów przez własne widzimisię.
Od tygodni tłukę, że te kotki są bardzo ze sobą związane!
Może dopiero jak wspólne ogłaszanie nie odniesie skutku spróbować osobno znaleźć im dom, ale wg mnie to ostateczność.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie paź 11, 2009 15:56 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

mjs pisze:Nawiązując do tego, co napisał i pokazał Marek mam pytanie - dlaczego Joasia i Milka nie są na allegro wystawiane razem? Dlaczego nie dać im szansy, może znajdą wspólny dom?
Bywając na Wlp widziałam jak bardzo się kochają i jest mi bardzo przykro, że w ogłoszeniach zostały rozdzielone. Wiem, że kotów masa, ale postarajmy się w tym młynie nie zapomnieć, że to zwierzaki , które kochają, przywiązują się, czują, tęsknią...Zmiany których doświadczają są dla nich trudne, więc nie przysparzajmy im dodatkowych stresów przez własne widzimisię.
Może dopiero jak wspólne ogłaszanie nie odniesie skutku spróbować osobno znaleźć im dom, ale wg mnie to ostateczność.

Są!!!!1 Tylk ow tytule się AFN nie zmieściło :http://www.allegro.pl/item774957991_joasia_i_milka_od_szczescia_dzieli_cie_chwilka.html

Wszystko pod kontrolą, odnawiam jak się tylko skończy :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie paź 11, 2009 15:56 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

mjs pisze:Nawiązując do tego, co napisał i pokazał Marek mam pytanie - dlaczego Joasia i Milka nie są na allegro wystawiane razem? Dlaczego nie dać im szansy, może znajdą wspólny dom?

Są!!!!1 Tylko w tytule się AFN nie zmieściło :http://www.allegro.pl/item774957991_joasia_i_milka_od_szczescia_dzieli_cie_chwilka.html

co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Są!!!!1 Tylko w tytule się AFN nie zmieściło \http://www.allegro.pl/item774957991_joasia_i_milka_od_szczescia_dzieli_cie_chwilka.html
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie paź 11, 2009 15:58 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Dzieki Marku :)

Cos mi sie udalo wkleic.....

Tweety, pora zalozyc nowy watek :!:

solangelica

Post » Nie paź 11, 2009 16:01 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Akima, nie musisz mi 3 razy powtarzać :wink:
Tę aukcję znam, ale pojawiły się też nowe, gdzie dziewuszki sprzedawane są osobno :(
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

[poprzednia][następna]