K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 15, 2009 13:59 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

markopolo00 pisze:Kocimska znowu przeze mnie zrujnowana
Założyłem dodatkowe oświetlenie i wsadziłem
15 watową świetlówkę przez okno nic nie widać nie wiem jak będzie
po zmroku trzeba sprawdzić ten drugi kontakt jest od jego wyłączania nazwijmy to oświetlenie nocne jedno okienko trzeba koniecznie
zabezpieczyć żeby kotki tam nie wchodziły może jakieś pudełko
w dwóch oknach założyłem coś w rodzaju karniszy
trzeba koniecznie znaleźć jakieś kawałki materiału i na nich powiesić
na razie na jednej wisi worek a na drugim jakaś podszewka
uwaga przedłużacz robi zwarcie
No i musze się przyznać znowu nabałaganiłem :oops:

Mam nadzieję, że nie jest podłączony :roll: Mam uczulenie na zwarcia po sobotnim u mnie w domu jak patrzyłam na iskry wydobywające się spod desek w kuchni i myślami pakowałam 15 kotów do 2 transporterów celem ewakuacji :evil:
Co do zasłonek to mówiłam, że w szafie jest tego od metra, trzeba było coś wziąć stamtąd

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto wrz 15, 2009 14:07 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Obrazek
sposób obsadzenia świetlówki jest moim patentem
wiedz to troche dziwnie wygląda
Obrazek
a to okienko na którym siedzą kiciunie
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia niewyraźne robione komórką
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Wto wrz 15, 2009 14:24 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Pani Jadwiga wystraszona wczorajszym wykładem wetki dzisiaj poleciała
na Handlowe zrobili kotu USG serca badania krwi w kierunku nerek
wszystko ok. serce delikatnie powiększone ale nie ma żadnych zwężeń ani zatorów
nerki ok. prawidłowo pracują jedynie woda w płucach i ostre zapalenie płuc którą tępią
zastrzykami
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Post » Wto wrz 15, 2009 14:34 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Tweety na Kocismkiej są siatki na okna i chyba jedna rama. Wiem, że jest jedno małe okienko już zrobione.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto wrz 15, 2009 14:47 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Akima pisze:czy człony tasiemca po wydaleniu się poruszają? takie głupie pytanie mam.

Człony tasiemca moga pełzac, czasem widac poruszające się białe paseczki koło odbytu zwierzęcia. Ogladajcie legowiska- przy masywnej tasiemczycy wydalone człoby zasychaja w takie zółtawe ziarenka- to tez dowód na tasiemca. Takie człoby pełzające tez mozna znaleźć na kupie jak nie zagrzbana za bardzo- sorry za opis.

Czy załapałam sie na wspólne zakupy w Krakvecie?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto wrz 15, 2009 15:05 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Elzak3 od ciebie nie dostałam pw na zakupy. Moze do Tweety wysłałaś? Ja dostałam info od mjs, lutry i milu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto wrz 15, 2009 15:25 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Akima pisze:Elzak3 od ciebie nie dostałam pw na zakupy. Moze do Tweety wysłałaś? Ja dostałam info od mjs, lutry i milu.

No to mój bład bo wpisałam sie w watku a nie na pw.
Szkoda, bo musze zamówic kocie jedzenie a za dostawe mnie skasuja.
Chciałam 2x Exigent RC i jedna Purine Cat chow z kurczajkiem i indykiem 1,5 kg.

elzak3

Post » Wto wrz 15, 2009 15:38 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

elzak3 pisze:
Akima pisze:Elzak3 od ciebie nie dostałam pw na zakupy. Moze do Tweety wysłałaś? Ja dostałam info od mjs, lutry i milu.

ja Ci zamówię, powinno udać mi się dzisiaj

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto wrz 15, 2009 15:57 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Tweety pisze:
elzak3 pisze:

ja Ci zamówię, powinno udać mi się dzisiaj

Fajnie. Royale te 400+400gr oczywiscie. Odbiorę z Wielopola, a kwotę za zamówienie wpłace na wskazane konto.

elzak3

Post » Wto wrz 15, 2009 16:19 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

dziewczyny, czy moja osoba moze sie jakos przydac na wystawie?

I kiedy ona jest dokladnie?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto wrz 15, 2009 17:23 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

UWAGA!! BARDZO PILNIE POTRZEBNA POMOC!!

bardzo goraca prosba od Tunisi!! czy ktos moglby poratowac i na doslownie 2 dni do czwartku wieczorem przejac dwa kociatka wymagajace karmienia?
U Tunisi remont instalacji, kotow duzo, straszne zapylenie, kociaki sa zdrowe, ale kichaja tym pylem, jak sie remont przeniesie do pomieszczenia w ktorym teraz sa izolowane to zywcem nie ma gdzie ich przeniesc!!
Pomocy :(
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto wrz 15, 2009 18:09 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Marek, światło na Kocimskiej działa fantastycznie. Naprawdę duży szacun! Wreszcie koty będą odróżniać noc od dnia :D
Akima i Milu, jak będziecie wychodzić po porannym dyżurze, zapalajcie proszę diodę. Ja (albo ktoś inny, kto będzie chodził wieczorami) będzie ją gasić na noc.

Umyłam podłogę po Markowych pracach, niestety w kącie za fotelem znowu qupa i siki. Obstawiam Sreberka :twisted: Oczywiście woda tradycyjnie wylana, podkładkę musiałam wyrzucić.

Oczka poszalały na drapaczku i w tuneliku, Burasek dzielnie im sekundował. Niestety jedna Bura znowu rezyduje na rurach. Mam nadzieję, że wkrótce zejdzie.

Akima, wklej proszę zdjęcia, niech wszyscy zobaczą te cuda. Czy one, tj. Oczka, są w ogóle ogłaszane? Śnieżek baaardzo potrzebuje człowieka i obawiam się, że tam nam zdziczeje.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto wrz 15, 2009 18:22 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

allegro Johniego i Walkera z opisem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=743774233
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto wrz 15, 2009 19:02 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

miszelina pisze:Marek, światło na Kocimskiej działa fantastycznie. Naprawdę duży szacun! Wreszcie koty będą odróżniać noc od dnia :D
Akima i Milu, jak będziecie wychodzić po porannym dyżurze, zapalajcie proszę diodę. Ja (albo ktoś inny, kto będzie chodził wieczorami) będzie ją gasić na noc.

Umyłam podłogę po Markowych pracach, niestety w kącie za fotelem znowu qupa i siki. Obstawiam Sreberka :twisted: Oczywiście woda tradycyjnie wylana, podkładkę musiałam wyrzucić.

Oczka poszalały na drapaczku i w tuneliku, Burasek dzielnie im sekundował. Niestety jedna Bura znowu rezyduje na rurach. Mam nadzieję, że wkrótce zejdzie.

Akima, wklej proszę zdjęcia, niech wszyscy zobaczą te cuda. Czy one, tj. Oczka, są w ogóle ogłaszane? Śnieżek baaardzo potrzebuje człowieka i obawiam się, że tam nam zdziczeje.

Miszelina widzę że masz pecha i trafiasz
zawsze jak ja nabrudzę
jeśli chodzi o tego białego to syn już go chciał wynieś
strasznie się do niego przytulał i mruczał jak traktorek
sprawdziłaś czy coś widać jak zapadnie mrok ?
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Post » Wto wrz 15, 2009 19:47 Re: K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

miszelina pisze:

Z rana obok fotela było tylko siku przy czym obok kuwety i pod kuwetą 8O

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

[poprzednia][następna]