Zowisia pisze:.
Zeby tylko ten deszcz przeszedl ...
Na szczęście przestało,
Cały czas mocne

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zowisia pisze:.
Zeby tylko ten deszcz przeszedl ...
Zowisia pisze:pozdrawiamy fanow Plamki niewywabialnej (znaczy sie, zawsze wraca ..)
Zowisia pisze:Jest wrocila teraz miedzy 1 a 2 w nocy ........
Zowisia pisze:Okna sa zasiatkowane (zdjecia zamieszczalam). Kratke z siatka sie wyjmuje przy zamykaniu okna. Robie to zawsze z najwyzsza starannoscia.
Kot uciekl przez uchylone okno plastikowe, przez szczeline 5 cm (szerokosc uchylenia ustalona kolkiem). To wszystko.
System w najblizszej przyszlosci zostanie zabezpieczony tak zeby byla 100 % pewnosc. Choc kot ma swoj rozum, i niestety korzysta z kazdej szansy, czasem sie o tej szansie nie wie, dopoki nie zdarzy sie dramat.
Co do zabierania kota - bez komentarzy. Mozna bylo moze z tymi grozbami
chwile zaczekac ...
Tosza pisze:Mi uciekł świeżo złapany Franek przez moskitierę z metalową siatką. Trochę trwało, zanim ustaliłam, jak to zrobił, bo według mnie moskitiera była nie do pokonania (dla moich kotów do dziś nie jest). To takie dodatkowe skrzydło przy drzwiach balkonowych, na zawiasach, przy zamykaniu mocowane w dwóch miejscach, by było sztywne i nie dało się odgiąć. Rama z grubych desek, ale nie z kątowników stalowych, więc jest trochę plastyczna. I to "trochę" wystarczyło bardzo silnemu kotu. Po trzech dniach dotarł sam na miejsce, z którego go zabrałam ( kilka kilometrów). Już znów jest u mnie. Niestety nie da się przewidzieć wszystkiego, co zdeterminowany kot wymyśli. Dobrze, że wróćiła. Ja mam wrażenie, że ona nie traktuje tych eskapad jako ucieczki-przecież wraca sama, jak każdy kot wychodzącyTylko dziwne miejsce na to wychodzenie sobie znalazła. Ja przez pewien czas z premedytacją wypuszczałam koty na dach, ale nasz jest zupełnie płaski, Ale jednak nie wytrzymywałam tego nerwowo, zwłaszcza jak z poziomu ulicy widziałam kota siedzącego na samej krawędzi, wpatrzonego w coś na dole.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, sherab i 237 gości