Królewna Czekoladka, Krokodyle i Tygrysy (s. 103)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2007 2:31

Czekulku... nie uwierzysz... mam w domu... czekoladkę!!!
nie ma się z czego cieszyć, ogólnie kocinka wygląda rozpaczliwie, zresztą sama zobaczysz, kiedy założę jej wątek :( ten kolor to z pewnością tak jak u Ciebie rezultat zabiedzenia :( no ale czekoladka :roll:
świerzb, grzyb, łuszczące się rany na całym ciałku, alergia... sierść wyłażąca garściami, ciekawe, czy zostanie łysa :( ... zapalenie dziąsełek, kamień... a najgorsze jest to, że niewykluczone, że kocia ma jakiś niedowład tylnych łapek :cry: została podobno pogryziona przez psy :twisted:
no ale nic. przeryczałam cały wieczór :oops: , aż w końcu postanowiłam, że zrobię wszystko, żeby z mojej czekoladki wyrosła taka sama czekoladka jak Ty :wink: wiem, że z wyadoptowywaniem czekoladek różnie bywa 8) , ale ta będzie szukała Domku STANOWCZO, obiecuję i proszę trzymać mnie za słowo :!: :!: :!:
a teraz przede wszystkim poprosimy o pazurki za Ziutkę-Stokroteczkę, bo bardzo bardzo ich potrzebuje... i ja też, bo dłuuuga i kosztowna droga, zanim Ziutka będzie się nadawała do adopcji :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw mar 15, 2007 9:12

Czekuniu cisza u Ciebie, tylko Ciocia Wielbłądzio wątku pilnuje uparcie :) :wink:

Drahma

Od: Śro kwi 05, 2006 9:00

Post » Czw mar 15, 2007 21:37

Oj 8O
Znów miewamy długie przerwy w necie. Dopiero przeczytałam.
To trzymamy wszystkie kciuki i pazurki za biedną Ziutkę Czekoladkę.
Wielbłądziu- teraz to Ty naprawde nie masz czasu i miejsca na łzy :roll: A już absolutnie nie przy koteczce. Wiesz, że koty, ze swoją niezwykle wrazliwa psychiką, bardzo odbierają nastrój otoczenia. Jak Ty będziesz spokojna i wesoła, to ona szybciej poczuje się bezpieczna, pokona stres i szybciej będzie zdrowiała. Ktoś na forum, chyba nan, czytała swojemu Luniaczkowi Kubusia Puchatka, jak był tak słaby, że łzy ja dławiłi i tylko czytać mogła spokojnym, łagodnym głosem. To bardzo dobra terapia.
Nie masz wyjścia, Wielbłądku- poryczeć idź pod śmietnik.

A co z Twoimi Kociastymi- nie boisz się, że się pozarażaja? Izolujesz ja jakoś?
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pt mar 16, 2007 2:10

ona jest w klatce, agnes, i w tym pokoju, gdzie na stałe mieszka tylko Bolusia. tej ostatniej też podaję scanomune, może dzięki temu nic nie złapie :roll: :? a tak poza tym: Ziuteczkę obsługuję w jednorazowych rękawiczkach i 'specjalnej' bluzie (której tylko do tego teraz używam), pakuję w gruby ręcznik, kiedy biorę na kolana... po wyjściu z pokoju pucuję ręce po ramiona, przecieram spirytusem...
wiem, że to nierozsądne (wzięcie tak chorego kota do 8 własnych) - ale wg mnie Ziutka po powrocie do schronu nie zabawiłaby tam już długo :( :( :(

Czekuuuniu :1luvu: Pączusiu, napisz do mojej czekoladki długi list i przekonaj ją, że z Nędz wyrastają Królewny :wink: że byłaś w gorszym stanie, a teraz... :love: :love: :love: proszę, wytłumacz Stokrotce Ziutce, że ma dojść do wyglądu i samopoczucia takiego jak Ty :wink:
ona sama co prawda jeszcze nie pisze na forum :wink: , ale zrobię jej wątek (chyba w niedzielę wieczorem), to tam napisz...
a ja absolutnie postanawiam w odpowiednim czasie znaleźć czekoladce Dom - i to nie swój :roll:

masz rację agnes z tym wyczuwaniem przez koty nastroju, głupia jestem, że sama nie skojarzyłam, przecież np. Bimbo czasami czyta w moich myślach 8) hmm, jaka lektura może się spodobać Ziutce :wink: ? właśnie przedwczoraj wypożyczyłam dwie części Muminków, myślicie, że mogą być :wink: ? (dodam, że wypożyczyłam dla siebie :oops: , a czytałam już naście razy - jakbym nie miała co teraz czytać :twisted: źle ze mną... na każdym froncie :roll: )
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt mar 16, 2007 10:19

Wielbłądziu zaciskam kciuki za Twoją "Czekoladkę" :ok: :ok: :ok: :ok:
Słoneczko moje Ciotka jest i z daleka Cię wielbi ;).
Pamiętasz o mnie chociaż troszeczkę?
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob mar 17, 2007 1:32

Królewna spadła na czwartą stronę :twisted: ?
Czekunia, pnij się, nie szkodzi, żeś Pączuś :wink:

Wielbłądzio

Post » Sob mar 17, 2007 7:13

Nic to :lol:
Nam się ostatnio albo net zacina, albo forum nas nie dopuszcza :twisted:
Ale życie nam płynie spokojnie i nuuuuuudno.
Zresztą chętnie oddajemy tron nowej Królewnie Czekoladce od Wielbłądzia. Właśnie znalazłyśmy jej wątek i obejrzałyśmy ją sobie dokładnie. Bardzo nam się podoba, a za jakiś miesiąc będzie jeszcze bardziej :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agnes_czy

Post » Sob mar 17, 2007 15:14

co to, to nie :twisted: Czekunia jest jedna jedyna na świecie, takiego drugiego Zwykłego Czarnego Kota nigdzie nie ma i nie będzie :lol: :1luvu: moja czekoladka to na razie jest marnotka, a jak już będzie królewną, to będzie Królewna Stokrotka :wink: zresztą nie ma co gadać, co ona będzie, bo po wyzdrowieniu muszę znaleźć jej Domek... no muszę :( bo inaczej już nigdy żadnemu kotu nie będę mogła dać schronienia i sanatorium tak jak jej teraz... sama nie mogę się doczekać, kiedy Ziuteczka przemieni się w łabędzia :wink:
Czekuniu, co ta Mama wygaduje? to, że mnie się trafiła jakaś następna marnota z przebarwioną sierstką, to wcale nie znaczy, że Ty, nasza piękności, masz oddać koronę :lol: jesteś jedyna Czekoladka na całym świecie, moja marnotka ma na imię Ziutka-Stokrotka i wcale niespieszno jej do odbierania komuś grona wiernych fanek :wink:

Wielbłądzio

Post » Sob mar 17, 2007 17:49

Moje koteczki postanowiły mi dzisiaj dostarczyć przeżyć estetycznych :strach: :smiech3:
Wróciłam właśnie z Kundelka, zmęczona, zmoczona i zmarznięta,ale zadowolona, że rano zdążyłam poodkurzać i wytrzeć podłogi, że wrócę do posprzątanego mieszkanka :dance2:
A tu co widzę :?: 8O Na białym dywanie czarna ziemia, upstrzona białymi skorupami doniczki, na tym zieloniutkie resztki kwiatka, a na tym wszystkim rozciągnięty biały, dłuuuuugi kot ( no- kotka, i prawie biała). Ale ta doskonała kompozycja była bardzo ulotna, po sekundzie zakłóciły ją dwa skłębione bure futra :roll:
No cóż, należało mi się :twisted: :wink:
Jak sie kotki zostawia same na cały dzień, to nie można mieć do nich pretensji, że się bawią w ogrodniczki :roll:
Obrazek

agnes_czy

Post » Sob mar 17, 2007 20:55

Wiosna... 8) kwiatki trzeba poprzesadzać... :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob mar 17, 2007 22:13

chcialy ci pomoc aze im nie wyszlo tojuz nie ich wina :D :D :D :D :D :D :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Możemy ocenić serce człowieka , po tym jak traktuje zwierzeta

Zapraszam Do Oglądniecia Mojego Skarba -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2203506#2203506

Magdalenkl

Od: Pon mar 05, 2007 16:04

Post » Nie mar 18, 2007 1:02

a nie mówiłam, że To Białe wygląda na niedobre :wink: ?
Czekuniu, każ sobie zrobić nowe fotki 8) dla fanek to wielka gratka 8)
i nie zapominaj o pazurkach dla mojej czekoladki, bo znów pod wieczór tak jakoś marnie :( :cry:

Wielbłądzio

Post » Nie mar 18, 2007 20:08

a co to, nikt dziś do Czekuni nie zajrzał? Agnes cały dzień w Kundelku?
Pączusiu, bardzo potrzebne kciuki :? Stokrotce się nic nie poprawia, flika na potęgę, w dodatku coraz bardziej widzę, że z nóżkami jest coś nie tak :( malutka siada do jedzenia na boku :( , przy wstawaniu przeciąga tylne łapki znacznie dłużej niż 'normalny' kot... i jest tak piekielnie smutna :(

Wielbłądzio

Post » Nie mar 18, 2007 20:55

Spokojnie Wielbłądziu- to moze być słaby kościec z powodu niedozywienia. Jest pod dobrą opieka, myślę, że szybko dojdzie do formy.

Kiedyś spotkałam się z taki porażeniem (tylko to były ataki) u psa. Stwierdzono boreliozę (neuroboreliozę) spowodowaną ukąszeniem kleszcza. Mam nadzieję, że to nie to, ale może zasugerować wetowi badania pod tym kątem ........

fanki mnie chyba dziś zlinczują, bo.... zamiast Czekoladką chcę się pochwalić innymi pannami.
A co.... Sama sobie winna- miała "muchy w nosie" i nie chciała pozować :roll:

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 19, 2007 22:39 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie mar 18, 2007 21:44

nie zlinczują, Tygrysice i Krokodylice też są boskie. brakuje Queenie czy Małej (bo ja ich nie odróżniam na fotkach :oops: )? a Julka chyba najbardziej :love: :love: :love:
Królewna jak to Królewna - humorzasta :roll:
Dagmara była, obfociła stado, może jutro wkleję linki :lol:
a temu biedactwu zrobimy wszelkie możliwe badania, zasugerujemy wetom co się tylko da... bidula :(

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]