Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2013 22:47 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:Niestety nie jestem w stanie zajmować się dłużej samodzielnie sprawami tak dużej grupy. Nadszedł czas na dawno temu zapowiedziane zmiany. Od stycznia 2014 w skład grupy koty.sos będzie wchodziło pięć osób, a jej działania obejmą przede wszystkim teren Bydgoszczy.

W związku z tym z grupy odchodzą:

ARIEL– ariels@interia.pl
KYA - xcorallium@yahoo.pl
MAŁGORZATA O. - gosiaowczarzak@op.pl
PANI BASIA – tel. 600 328 517
PANI IZA - iza71koty@gmail.com
SABINKA - sabama@op.pl

Darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów będących pod opieką Pań odchodzących z grupy, proszę o kontakt w sprawie dalszej pomocy na podane przy Nickach adresy email/telefon. Wpłaty zaksięgowane na koncie koty.sos po 1 stycznia 2014, które będą dedykowane podopiecznym wyżej wymienionych wolontariuszek, nie będą mogły być im przekazane.
[...]
Mirosława Tomczak
Koordynatorka grupy koty.sos

Nie chcę krakać, ale myślę, że napisanie o tym nie wystarczy. Myślę, że trzeba poszukac kontaktu z ludźmi ofiarującymi pieniądze na koty.sos, bo inaczej te pieniądze przepadną, a Iza będzie mieć jeszcze mniej :( Nie wszyscy zauważą, będą robić automatycznie przelewy, sądząc, że ciągle pomagają Izie. Nie podoba mi się zaznaczony fragment. To od darczyńców oczekuje się kontaktu, a pieniądze nie będą przekazywane. Tak się nie robi, winien być jakiś czas na wyprostowanie, dotarcie z informacją, jak w przypadku zmiany konta w firmie, wszak tu o pieniądze chodzi. Na zwierzaki, ale jednak pieniądze.
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Śro gru 04, 2013 10:12 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

ja też myślę, że dobrym pomysłem jest wysłanie wiadomości pw lub e-mail
do wszystkich dotychczasowych darczyńców, którzy wpłacali na konto koty.sos

czyli teraz wpłaty na wirtualne adopcje będą wpłacane na konto Izy ?

skarboneczko zdrowiej nam szybciutko :1luvu:

a jak Iza się czuje, czy może jeść ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro gru 04, 2013 17:02 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Maria Szczyglińska pisze:pomagam, izie co miesiąc witrualną adopcją, skromnie ale cóz takie życie, trzymaj się izo, poki będę miała prace będę ci pomagać :kotek:

dziękujemy pięknie Kochana :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro gru 04, 2013 17:18 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

tinga7 pisze:
skarbonka pisze:Niestety nie jestem w stanie zajmować się dłużej samodzielnie sprawami tak dużej grupy. Nadszedł czas na dawno temu zapowiedziane zmiany. Od stycznia 2014 w skład grupy koty.sos będzie wchodziło pięć osób, a jej działania obejmą przede wszystkim teren Bydgoszczy.

W związku z tym z grupy odchodzą:

ARIEL– ariels@interia.pl
KYA - xcorallium@yahoo.pl
MAŁGORZATA O. - gosiaowczarzak@op.pl
PANI BASIA – tel. 600 328 517
PANI IZA - iza71koty@gmail.com
SABINKA - sabama@op.pl

Darczyńców i wirtualnych opiekunów kotów będących pod opieką Pań odchodzących z grupy, proszę o kontakt w sprawie dalszej pomocy na podane przy Nickach adresy email/telefon. Wpłaty zaksięgowane na koncie koty.sos po 1 stycznia 2014, które będą dedykowane podopiecznym wyżej wymienionych wolontariuszek, nie będą mogły być im przekazane.
[...]
Mirosława Tomczak
Koordynatorka grupy koty.sos

Nie chcę krakać, ale myślę, że napisanie o tym nie wystarczy. Myślę, że trzeba poszukac kontaktu z ludźmi ofiarującymi pieniądze na koty.sos, bo inaczej te pieniądze przepadną, a Iza będzie mieć jeszcze mniej :( Nie wszyscy zauważą, będą robić automatycznie przelewy, sądząc, że ciągle pomagają Izie. Nie podoba mi się zaznaczony fragment. To od darczyńców oczekuje się kontaktu, a pieniądze nie będą przekazywane. Tak się nie robi, winien być jakiś czas na wyprostowanie, dotarcie z informacją, jak w przypadku zmiany konta w firmie, wszak tu o pieniądze chodzi. Na zwierzaki, ale jednak pieniądze.

już od końca stycznia Iza miała świadomość, że z końcem roku zakończy się jej uczestnictwo w grupie koty.sos zresztą jak i innych dziewczyn, jak wiadomo czas leci szybko i zawsze jest coś na głowie.. dostała Iza parę namiarów gdzie ewentualnie mogłaby się "podczepić" , ale wątpię by się udało w Szczecinie jest jakaś maleńka grupa sos lecz sami mało mają i jeszcze mieliby się dzielić np 1% z nową opiekunką, która ma tyle podopiecznych.. zresztą Iza jest w słabym stanie, czasu jej brak, a tu potrzeba by było wdrożenia się w nową jednostkę , tłumaczenia co i jak.. w pomorskim z tego co się orientuję wszystkie fundacje mają słabą sytuację..
uważam, że trzeba napisać do wszystkich darczyńców, którzy pomagają Izie przez stronę koty.sos i podać namiary na Izę i nasz wątek, a wtedy jeśli zechcą kontynuować swą pomoc zrobią to bezpośrednio do Izy
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 04, 2013 17:23 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

tu też wklejam treść listu, który otrzymała Iza:

"Po wielu miesiącach przemyśleń postanowiłyśmy wprowadzić do działalności
grupy koty.sos poważne zmiany. Ponieważ zaczynamy być znani i rozpoznawalni
jako organizacja na terenie Bydgoszczy i nazwa koty.sos zaczyna być
utożsamiana właśnie z naszym miastem (m. in. Dzięki współpracy z innymi
organizacjami bydgoskimi, z wieloma karmicielami oraz dzięki współpracy z
Urzędem Miasta), postanowiłyśmy ograniczyć działalność grupy do tereny
Bydgoszczy i okolic. Chcemy skupić się na działaniach lokalnych, wciągnąć do
współpracy bydgoskich sponsorów, oraz karmicieli i wolontariuszy. Fakt
rozproszenia grupy po całej Polsce działa dezorientująco i może zniechęcać
potencjalnych współpracowników. Poza tym mając współpracowników i członków
grupy w bliskiej odległości łatwiej nam się porozumieć, spotkać, poczynić
potrzebne ustalenia, a także kontrolować ich działalność, co w obecnej
sytuacji jest niemożliwe.

Piszemy o tym teraz, ale zmiana stanie się faktem z końcem grudnia. Macie
całe jedenaście miesięcy na znalezienie innego miejsca, może lokalnej grupy
Vivy lub innej fundacji. Oczywiste jest, że jeśli sobie zażyczycie,
dostaniecie kontakt do opiekunów wirtualnych swoich kotów i będziecie mogły
ich poinformować o zmianie. Będzie to o tyle łatwiejsze, ze i tak fundacji
zmieni się niedługo numer konta (przez jakiś czas będą funkcjonować dwa
numery, stary i nowy), więc nie trzeba będzie wielokrotnie powiadamiać
opiekunów o zmianie.

Mamy nadzieję, że uda Wam się znaleźć fundację, pod której skrzydłami dalej
będziecie mogły prowadzić działalność. Dla ułatwienia podajemy listę grup
Vivy działających w Polsce:

...............

Mirka i Kasia."

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 04, 2013 17:28 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:ja też myślę, że dobrym pomysłem jest wysłanie wiadomości pw lub e-mail
do wszystkich dotychczasowych darczyńców, którzy wpłacali na konto koty.sos

czyli teraz wpłaty na wirtualne adopcje będą wpłacane na konto Izy ?

skarboneczko zdrowiej nam szybciutko :1luvu:

a jak Iza się czuje, czy może jeść ?

tak priorytetem teraz jest znaleźć maile do tych osób lub poprosić, o nie grupę koty.sos
i skontaktować się wyjaśniając zaistniałą sytuację, a wtedy zobaczymy co dalej
oczywiście kto odwiedza nasz wątek, a wpłaca tam pieniążki może to robić już na konto Izy

Kochana troszkę porozmawiałam z Izą, ale o zdrowiu czasu nie było by rozmawiać, następnym razem podpytam..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 04, 2013 17:51 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

W sobotę Pani Krysia dzięki Wam Kochani otrzymała pierwszą pomoc. Iza mówiła, że radość i ogromne zaskoczenie były bardzo widoczne na twarzy 73 letniej kobiety, była też ogromna ulga dla samej Karmicielki bo jak wiadomo największy ból jest kiedy człowiek nie ma z czym pójść do tych których nie chce zawieść, do tych które zawsze na niego czekają..

Została przekazana też budka ta cieplejsza i od razu zamontowana. Pani Krysia ma już jedno schronienie dla drugiej kotki, wiec póki nie uda się zdobyć kolejnych styropianowych pudeł, koty dostały tylko jedną bo się okazało, że druga jest na gwałt potrzebna w naszym terenie dla Zulu. O tym napiszę szerzej później.

Kotki spod bloku są karmione przez Panią Krysię codziennie, kotki działkowe co drugi dzień. Dlatego też Iza poprosiła by nie szczędziła mocno suchej karmy by koty najadały się do syta i jakoś przetrwały czekając na kolejny posiłek. Aby być może też i inne głodne koty z tego rejonu posiliły się chociaż tym co pozostanie..

Został też przekazany pakiet puszek 400 gramowych w ilości 6 sztuk, oraz pakiet Animondy 800 gramowej w ilości 6 sztuk i worek suchej karmy Sanabelle 10kg plus dodatkowo około 7kg świeżej ryby bo udało nam się Izie zdobyć no i ciepła budka wyścielona polarkami, o której już wyżej wspomniałam.
To na dzień dzisiejszy tyle. Iza ma dostać znak kiedy sucha karma będzie się kończyć by wtedy móc uzupełnić karmę na przetrwanie dla kotów które są pod opieką Pani Krysi.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro gru 04, 2013 18:25 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani jesteście wielcy :1luvu: tyle pomocy też dla Pani Krysi :kotek:
masz rację skarbonko, że to dla karmicielki ogromny smutek i ból
gdy nie ma czym nakarmić czekających na nią bezdomnych kotów...
dzięki Bogu pomoc szybko nadeszła :1luvu: dobrze, że ta pani spotkała Izę
i wspaniale że Iza ma Was :1luvu:

skarbonko nie wiem czy już tu pisałaś, że dług w Vivie został już spłacony :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob gru 07, 2013 20:24 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:zapraszamy na bazarki - pomóżcie nakarmić ponad 80 bezdomniaczków Izy :

poszewka z Peru - rękodzieło :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=156615

kordonkowa serweta - jak mgiełka :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157744

super modne ciuszki i biustonosze - OBNIŻKA :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157766

GIVENCHY, VERSACE :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157768

zapraszamy do pomocy :catmilk: :cat3: :catmilk:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 08, 2013 2:32 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

serweta się sprzedała przecież :D
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Nie gru 08, 2013 11:46 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

tinga7 pisze:serweta się sprzedała przecież :D

tinga7 dziękuję za informację :D nie dostałam wiadomości od miau
Meg2 - bardzo dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 08, 2013 21:02 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

już dostałam wpłatę od Meg2 :1luvu: bardzo dziękuję także za nadpłatę 4,05 zł, którą dołączę do 70 zł za serwetę :D

skarbonko wyślij mi proszę na pw Twój numer konta :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 09, 2013 12:05 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:Kochani jesteście wielcy :1luvu: tyle pomocy też dla Pani Krysi :kotek:
masz rację skarbonko, że to dla karmicielki ogromny smutek i ból
gdy nie ma czym nakarmić czekających na nią bezdomnych kotów...
dzięki Bogu pomoc szybko nadeszła :1luvu: dobrze, że ta pani spotkała Izę
i wspaniale że Iza ma Was :1luvu:

skarbonko nie wiem czy już tu pisałaś, że dług w Vivie został już spłacony :kotek:

witajcie dziewczyny niestety mam zepsuty laptop - jestem chwilowo u mamy no i choroba mnie niestety bardzo rozłożyła..
nie kontaktowałam się ostatnimi dniami z Izą i nawet nie wiem co u niej jak przetrwała tą wichurę i śnieg.. :(
mam nadzieję, że dała sobie radę..

tak Kochana dług w Vivie spłacony i w tej chwili jest chyba 200zł na plusie

a dzięki Wam :1luvu: Izy stado i koty Pani Krysi mają co jeść
za całego serca dziękujemy :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon gru 09, 2013 12:09 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon gru 09, 2013 12:09 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:już dostałam wpłatę od Meg2 :1luvu: bardzo dziękuję także za nadpłatę 4,05 zł, którą dołączę do 70 zł za serwetę :D

skarbonko wyślij mi proszę na pw Twój numer konta :kotek:

wspaniała wiadomość, pięknie dziękujemy :1luvu:
za chwilę wyślę pw
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon gru 09, 2013 12:20 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

tu są nasze aktualne bazarki, może ktoś się jeszcze skusi na jakiś zakup

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157766

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157768

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=156615

zapraszamy do pomocy :catmilk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka