Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 9:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Darciuch idzie do domku to rewelacja 8)
Marcisz czy ty już robiłaś parapetówkę rexa?? Bo czekam na nią :P

Pulpetia

Od: Śro wrz 12, 2012 19:00

Post » Pt wrz 14, 2012 9:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

sluchajcie mlody jest chory wiec prawdopodobnie wypadam z dyzuru :?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 14, 2012 9:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marcisz pisze:Rex też wyje ale jak jestem w domu... potrzebuje dużo uwagi. Problem mam z nim natomiast większy nie chce pić wody, jak naleje mu mleko to wypija w sekundę. Niepotrzebnie mu dałam po raz pierwszy.
Macie jakiś pomysł na to?

Dodatkowo chce go nauczyć sikać to toalety:) Krok 1: Kuweta na kibelku SUKCES:) dzisiaj zaczynam Krok 2: miska w toalecie... nie wiem czy pójdzie tak gładko ale 3mam kciuki za niego:)

A w końcu przełamał się też i śpi ze mną :)) Jest moim budzikiem rano jak telefon nie daje rady :)

Obrazka nie widzimy :(
Żartujesz uczysz Rexa korzystania z toalety 8O 8O

Z tym mlekiem po prostu lej mu wodę z dodatkiem mleka na poczatku i tak stopniowo, stopniowo. C
hociaż z drugiej strony skoro lubi mleko to czemu nie ma go pić. Jeżeli nie ma biegun to Ja bym dawała. Tak jak Bzyśka, całe życie żywiła się resztkami z obiadu i tym co gdzieś chwyciła albo nic nie jadła. Uwielbia mleko, więc pije :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt wrz 14, 2012 9:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:sluchajcie mlody jest chory wiec prawdopodobnie wypadam z dyzuru :?

Czyli wtorek rano wolny.
Niech młody zdrowieje. Rozumiem doskonale.

Ja już się generalnie dobrze czuje, polecam zdecydowanie gripex max, full czosnku i herbatę z maliną + mleko z miodem.
W ciągu 2 dni się podniosłam :wink:
MIKUŚ

Post » Pt wrz 14, 2012 10:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
Marcisz pisze:Rex też wyje ale jak jestem w domu... potrzebuje dużo uwagi. Problem mam z nim natomiast większy nie chce pić wody, jak naleje mu mleko to wypija w sekundę. Niepotrzebnie mu dałam po raz pierwszy.

Dodatkowo chce go nauczyć sikać to toalety:) Krok 1: Kuweta na kibelku SUKCES:) dzisiaj zaczynam Krok 2: miska w toalecie... nie wiem czy pójdzie tak gładko ale 3mam kciuki za niego:)

A w końcu przełamał się też i śpi ze mną :)) Jest moim budzikiem rano jak telefon nie daje rady :)

Obrazka nie widzimy :(
Żartujesz uczysz Rexa korzystania z toalety 8O 8O

Z tym mlekiem po prostu lej mu wodę z dodatkiem mleka na poczatku i tak stopniowo, stopniowo. C
hociaż z drugiej strony skoro lubi mleko to czemu nie ma go pić. Jeżeli nie ma biegun to Ja bym dawała. Tak jak Bzyśka, całe życie żywiła się resztkami z obiadu i tym co gdzieś chwyciła albo nic nie jadła. Uwielbia mleko, więc pije :mrgreen:

A co w tym dziwnego kupa ludzi uczy tak koty :D odpada dużo pieniędzy i nie ma nieprzyjemnego zapachu:))

a może spróbuje z tą wodą i mlekiem bo biegunki niestety ma nie wiem czy od jedzenia czy od mleka właśnie...
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Pt wrz 14, 2012 11:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
herzpl pisze:sluchajcie mlody jest chory wiec prawdopodobnie wypadam z dyzuru :?

Czyli wtorek rano wolny.
Niech młody zdrowieje. Rozumiem doskonale.

Ja już się generalnie dobrze czuje, polecam zdecydowanie gripex max, full czosnku i herbatę z maliną + mleko z miodem.
W ciągu 2 dni się podniosłam :wink:

dokladnie dzis rano polecialam po gripex max i teraz sobie spi :wink: mleka nie lubi miodu nie moze ale dostaje rutinoscorbin i sok z malin :)

herzpl

Post » Pt wrz 14, 2012 12:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MALUCHOM DO ODWOŁANIA DAJEMY WYŁĄCZNIE SUCHĄ KARMĘ- ZERO MOKREGO
I prosimy o relację z każdego dyżuru czy była biegunka i czy z krwią i czy w obu boksach

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt wrz 14, 2012 12:30 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:MALUCHOM DO ODWOŁANIA DAJEMY WYŁĄCZNIE SUCHĄ KARMĘ- ZERO MOKREGO
I prosimy o relację z każdego dyżuru czy była biegunka i czy z krwią i czy w obu boksach

Tą specjalną dietę weterynaryjną
PURINA WETERYNARYJNA EN
którą zakupiła wiiwii a przywiózł bubor.

Paweł zostawił dietę dla maluchów w czarnej reklamówce z bossa z przyklejona kartką" dla maluchów od wiiwii".
MIKUŚ

Post » Pt wrz 14, 2012 12:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Lunka na początku też nie chciała pić na początku wody ale brałam ją sposobem mieszałam mleko z wodą dodając coraz mniej mleka i mleka. I w końcu zostawiałam samą wodę i piją ją już normalnie. A jak nie mialam mleka to suche wrzucałam do miski z wodą tak żeby myślała że to jedzenie i piła też wtedy wodę.

BialaWilczycaa

Od: Pon sie 06, 2012 20:10

Post » Pt wrz 14, 2012 13:29 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ma ktos pomysl jak odchudzic kota ktory nie je za duzo a tyje 8O

herzpl

Post » Pt wrz 14, 2012 13:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:MALUCHOM DO ODWOŁANIA DAJEMY WYŁĄCZNIE SUCHĄ KARMĘ- ZERO MOKREGO

Przy mnie żaden maluch kupy nie robił. W dolnym boksie była ładna kupa. W górnym małe placki polepione żwirkiem więc nie wiem czy była krew.
Dori dziś nie kaszlała już.

Rozrobiłam ten płyn dla Józi do słoika (na wszelki wypadek napisałam kartkę na Manusanie jak się ten roztwór sporządza- 10 ml Manusanu (za pomocą dozownika nalewamy do otwartej strzykawki), wlewamy do słoika i rozcieńczamy połową szklanki zimnej przegotowanej wody. Jeśli dziś wet zmieni instrukcje, aange na pewno napisze.
W każdym razie Manusan można stosować jako odkażające mydełko do rąk na koniec dyżuru.

Zgodnie z apelem Marzeny zostawiłam otwarte drzwi żeby się wietrzyło. Trochę chłodno, ale w nocy będzie zimnej więc lepiej teraz niech się powietrzy.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt wrz 14, 2012 14:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Problem mam z nim natomiast większy nie chce pić wody, jak naleje mu mleko to wypija w sekundę. Niepotrzebnie mu dałam po raz pierwszy.

A z czego pije? Mój nie pije ze swojej miski. Tylko z kranu, z prysznica i z dużej miski na pranie w łazience.

W Rossmannie tacki po 79 groszy, jeśli ktoś kupuje, to jest dobra okazja.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt wrz 14, 2012 15:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl też bym chciała wiedzieć bo mam 6,5 kg kluskę :mrgreen:

angee czy podajemy maluchom jakieś leki? (bo jak nie ma mokrego) to tak pytam czy mam ładować w strzykawki i podawać.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt wrz 14, 2012 16:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:herzpl też bym chciała wiedzieć bo mam 6,5 kg kluskę :mrgreen:

angee czy podajemy maluchom jakieś leki? (bo jak nie ma mokrego) to tak pytam czy mam ładować w strzykawki i podawać.

:ryk: rany moja kluska chyba jeszcze tyle nie ma ostatnio to jest rok temu wazyl 5 kilo :roll:

herzpl

Post » Pt wrz 14, 2012 17:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:
Problem mam z nim natomiast większy nie chce pić wody, jak naleje mu mleko to wypija w sekundę. Niepotrzebnie mu dałam po raz pierwszy.

A z czego pije? Mój nie pije ze swojej miski. Tylko z kranu, z prysznica i z dużej miski na pranie w łazience.

W Rossmannie tacki po 79 groszy, jeśli ktoś kupuje, to jest dobra okazja.

Nie pije wcale tylko po mieszkaniu rozlewa... zastosowałam wode+ mleko :) działa :)
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

[poprzednia][następna]