Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 04, 2011 23:15 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

przykro mi z powodu kotuni :(
Wiek piekny i odchodzi w godnych warunkach, ale zawsze zal ogromny :cry: :cry:

Trzymaj sie Iza :1luvu:
Nie wiem skad bierzesz sily, zeby towarzyszyc kolejnym kotkom w odchodzeniu, ja nie dalabym rady....
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie gru 04, 2011 23:21 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Więc po kolei.To są cztery podwójne sypialnie z ostatniej produkcji.Musielismy dokupic materiału na ich wyprodukowanie.Tym samym środki zebrane na budki zostały rozliczone.Jutro wstawie ten paragon.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Dwie z budek niestety są ofoliowane pojedyńczą wartstwą foli.Zwykle stosujemy podwójna ale musielibyśmy dokupic wtedy całą rolkę a to koszt 100 zł .Nie był to dobry moment finansowy.Teraz będziemy musieli kupic, bo prawdopodobnie trzeba będzie zrobic jeszcze kilka pojedynczych sypialni.Mam miejsca gdzie bardzo ich potrzebuje.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie gru 04, 2011 23:23 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Ania i jej Nitro pisze:przykro mi z powodu kotuni :(
Wiek piekny i odchodzi w godnych warunkach, ale zawsze zal ogromny :cry: :cry:

Trzymaj sie Iza :1luvu:
Nie wiem skąd bierzesz sily, zeby towarzyszyc kolejnym kotkom w odchodzeniu, ja nie dalabym rady....

Czapki z głów.Od dawna się zastanawiam.Po jednym dniu takiej harówki pewnie bym padła :oops: Iza jest wielka i o olbrzymim sercu. :1luvu: Dużo razy to pisałam-pewnie się powtarzam :roll: Dużo zdrowia Iza dla ciebie i kociastych :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie gru 04, 2011 23:24 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Dziękuję Wam Kochane. :1luvu:

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 23:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Ostatnio rzadko piszę.Ach problemy......Ale codziennie myślę Izuniu o Twojej ciężkiej pracy-przypominają mi o tym Twoje obrazy .

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie gru 04, 2011 23:41 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Teraz instalacja.Wczoraj odkryłam ze kocyki w budce Diny są mokre.Myślałam ze płyta położona na wierzchu zabezpieczy budkę, ale deszcz padał tak intensywnie, ze nie było juz co z tamtej budki ratować.

Dzisiejszy wieczór był idealny zeby cos przemycić i schowac.Pogoda fatalna, mokro, dosć pożno.Ludzie już w łóżkach, bo jutro rano do pracy, wiec postanowiłam to wszystko wykorzystać i dać juz kociakom lokum.
Te zdjecia nie są moze rewelacyjne ale innych nie będzie.Karmie tam o zmroku.A z kolei w ciagu dnia pchać sie tam z aparatem nie bede bo sporo trudu mnie to kosztowało zeby budkę w miare ukryc.

iza71koty

Post » Nie gru 04, 2011 23:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Budka stoi w ciągu garaży ,ale od frontu czyli od strony ulicy.Poprzednia stała od drugiej strony czyli od strony szkoły i została doszczętnie zniszczona.Budka Misia stoi w przelocie miedzy dwoma ciągami garaży i tam sprawe mam ułatwioną.Tutaj jest inaczej ,bo jest tylko jedna albo druga strona gdzie garaże stoja.Nie ma przejściówki.

Postawiłam budkę wejsciami w kierunku ściany garażu.To zabezpieczy przed wiatrem, deszczem i śniegiem.Jednoczesnie umożliwi kotom szybką ucieczke w razie draki.Miedzy garażami sa spore przeloty.Dla kota wystarczy.Obok rośnie drzewo wiec mozna po nim uciec na dach garażu.Nie chciałam dawać wejsciami od ulicy bo raz że hałas, dwa to niebezpieczne.Kot mógłby sie wystraszyc i wybiec po skarpie na jezdnie.Budka stoi za skarpą.A tak mam pewnosć ze pobiegnie w przeciwnym bezpiecznym kierunku.Ta budka choc moze miejsce nie jest idealne ,jest na widoku.Po przeciwnej stronie ulicy sa bloki.Zatem wątpie zeby młodzież tym razem pozwoliła sobie na harce.Wypoziomowałam powierzchnię żeby budka stała równo i zasypałam ją duzą iloscią liści.Niektóre są juz mokre wiec z pewnoscia nie odfruną.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon gru 05, 2011 0:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Przy montażu oczywiscie nie zabrakło kociaków, bo dla nich w koncu przecież ta budka.Dina przyglądała mi sie z góry, siedząc na kamieniu.Miłka interesowała tylko resztka kolacji .Natomiast Rózia od razu wyczaiła ze przyniosłam cos dobrego i poszła patrzeć jak sie sprawy mają.Ostatecznie weszła na budkę i sprawdzała czy wszystko gra.Powierzchnie w budkach są wyjatkowo spore.Myślę że Miłek i Róża spokojnie moga spać w jednej połówce ,bo są bardzo zżyte.To rodzeństwo.Dina moze zajać lokum obok.Do środka dałam cieplutkie polarowe płaszcze.Kocyki juz mi sie skonczyły.Po jednym płaszczu z każdej strony.Jak zwykle odcięłam guziki.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon gru 05, 2011 0:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

welina pisze:Ostatnio rzadko piszę.Ach problemy......Ale codziennie myślę Izuniu o Twojej ciężkiej pracy-przypominają mi o tym Twoje obrazy .

Tak mi też przypominają Ewuś.Te co wiszą nad biurkiem. :| Nie skończone, bo nie ma kiedy..... :|

iza71koty

Post » Pon gru 05, 2011 0:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Podsumuję na zakończenie i uciekam.W tym roku dzieki Waszej Pomocy :1luvu: :D do tej pory Mąż wykonał 8 podwójnych sypialni.Pierwsze cztery juz zamontowane.Wszystkie zdjęcia były na wątku.Budki otrzymały Ogonek i Zezolcia.Biedroneczka i Czarna Biedroneczka. Bakuś i Bakusia oraz Misiu i ewentualnie Dina.Tutaj sprawa jest złożona, bo Dina porusza sie wdłuz całego ciągu garaży.Misiu czasem śpi tutaj ,czasem spi u siebie.czyli w innym miejscu gdzie pod krzaczkiem ma budkę.Wiec tak do końca nie wiadomo gdzie akurat ma ochote zostać.Z kolei Miłek i Rózia trzymaja sie starego miejsca i dlatego tam była tak potrzebne budka, która dzisiaj zaniosłam.Czyli budka numer 5 pierwsza z wyprodukowanych kolejnych czterech.W tej chwili pozostały mi do rozdysponowania 3 podwójne sypialnie.

iza71koty

Post » Pon gru 05, 2011 0:20 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Proszę mi zacytować , jakby mi uciekło.To lista zadań na kolejne dni.

1.Pobrać wyciąg i zrobić rozliczenie za listopad.
2.Dokonać korekty Opiekunów Wirtualnych na 1 stronie.
3.Przygotować nowe zdjęcia i przenieść kotki pozostające bez Wsparcia od dłuższego czasu na stronę Adopcyjną Vivy!
4.Zanieść kocyk dla Bogusia.
5.Przygotować zdjęcia na Bazarek.
6.Wysłać fanty z poprzedniego Bazarku.
7.Zrobić zdjęcia budek z ostatniej produkcji.
8.Wstawić paragon za materiał.
9.Zanieść świeże kocyki dla Blusi i Zivy.
10.Zanieść budkę dla Rózi i Miłka
11.Zanieść budkę dla Niedżwiadka i 2 kociaków.

Wykonałam punkt 4, 5, 6, 7, 10.

iza71koty

Post » Pon gru 05, 2011 0:23 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:Proszę mi zacytować , jakby mi uciekło.To lista zadań na kolejne dni.

1.Pobrać wyciąg i zrobić rozliczenie za listopad.
2.Dokonać korekty Opiekunów Wirtualnych na 1 stronie.
3.Przygotować nowe zdjęcia i przenieść kotki pozostające bez Wsparcia od dłuższego czasu na stronę Adopcyjną Vivy!
4.Zanieść kocyk dla Bogusia.
5.Przygotować zdjęcia na Bazarek.
6.Wysłać fanty z poprzedniego Bazarku.
7.Zrobić zdjęcia budek z ostatniej produkcji.
8.Wstawić paragon za materiał.
9.Zanieść świeże kocyki dla Blusi i Zivy.
10.Zanieść budkę dla Rózi i Miłka
11.Zanieść budkę dla Niedżwiadka i 2 kociaków.

Wykonałam punkt 4, 5, 6, 7, 10.

:P :P :P
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon gru 05, 2011 12:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Mynia Wampirek odeszła w nocy [*]. :cry: :cry: :cry:

Wytrzymałam przy niej do 3.00.Więcej juz nie dałam rady.Kilka razy wydała z siebie dżwięk.Pierwszy raz to słyszałam od tylu lat.....

Przed 5.00 sie obudziłam, zerwałam i poleciałam do Myni.Była jeszcze wiotka ,ale juz nie żyła.Serduszko zamarło....ułożyłam ciałko do pochowania, bo jeszcze nie zdążyło zesztywnieć.

Koty bardzo często odchodzą pomiędzy godziną 4.00 a 6.00 rano.

Kiedy Mąż wyjeżdzał mówiłam Mu ,że Mynia chyba nie dotrwa do Jego powrotu.Nie pomyliłam sie....Rzadko sie mylę.

Mynia ostatnie dni spedziła z kotami.Dwa dni temu poprosiła o wpuszczenie do pokoju, tam gdzie śpie.Zwykle bywała u mnie.Ale jak juz było gorzej poszła do innych kotków i tam powoli przygotowywała sie chyba na odejście.Kiedy wyczuła moment przyszła juz do mnie.Bąbel siedział przy niej wczoraj bezradnie jakby chciał pomóc....Zasnęła na kocyku na którym ja wczoraj ułożyłam.

iza71koty

Post » Pon gru 05, 2011 12:20 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Mynia Wampirek odeszła w nocy [*]. :cry: :cry: :cry:

Wytrzymałam przy niej do 3.00.Więcej juz nie dałam rady.Kilka razy wydała z siebie dżwięk.Pierwszy raz to słyszałam od tylu lat.....

Przed 5.00 sie obudziłam, zerwałam i poleciałam do Myni.Była jeszcze wiotka ,ale juz nie żyła.Serduszko zamarło....ułożyłam ciałko do pochowania, bo jeszcze nie zdążyło zesztywnieć.

Koty bardzo często odchodzą pomiędzy godziną 4.00 a 6.00 rano.

Kiedy Mąż wyjeżdzał mówiłam Mu ,że Mynia chyba nie dotrwa do Jego powrotu.Nie pomyliłam sie....Rzadko sie mylę.

Mynia ostatnie dni spedziła z kotami.Dwa dni temu poprosiła o wpuszczenie do pokoju, tam gdzie śpie.Zwykle bywała u mnie.Ale jak juz było gorzej poszła do innych kotków i tam powoli przygotowywała sie chyba na odejście.Kiedy wyczuła moment przyszła juz do mnie.Bąbel siedział przy niej wczoraj bezradnie jakby chciał pomóc....Zasnęła na kocyku na którym ja wczoraj ułożyłam.

żegnaj Kochana Myniu[*] :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon gru 05, 2011 12:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Boze, co za koszmarny weekend, smierc zebrala zniwo wsrod kotkow... :cry: :cry:

W ogole dla mnie tydzien fatalnie sie zaczal, wyje od rana.
Zaraz po przyjsciu do pracy dowiedzialam sie , ze nasz dobry kolega zmarl, rak go zabral w wieku 53 lat. :( To byl swietny czlowiek, otwarty, nigdy nie odmowil pomocy.

Potem wiadomosc o Madzi w TD u Ani61 w Pabianicach. Zaangazowalam sie w historie koteczki, niestety, bialaczka wygrala...
A teraz kotka u Izy :crying: :crying:

Jakie to zycie jest kruche....
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

[poprzednia][następna]