Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 26, 2012 16:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Informacja na temat kociaków ze schroniska - kociaki mają imiona zostały im nadane w schronisku.
POMPON - czarny kociak z krawacikiem to kociak który dziś został wyadoptowany
ORZESZEK - czarny kocurek braciszek Pompona i Pinezki
PINEZKA - biało-czarna koteczka siostra Pompona i Orzeszka
ZŁOTA - biało-czarna koteczka mamuśka Pompona, Pinezki, Orzeszka
CEKIN - czarny kocurek z czerwoną obrózką na szyi
Jutro porobię ogłoszenia kociaków.
Marlenka jeśli możesz zrób jutro na dyżurze zdjęcia CEKINOWI czarny kociak w obróżce.

Kocurek z obrozka czerwona jest chyba czarno bialy.wczoraj zrobilam pare zdjec ktore wiesia moze da rade dzis wkleic na forum.na zdjeciu wprawdzie kotek siedzi schowany w budce ale widac brzeg obrozki.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon mar 26, 2012 20:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Nowe lokatorki, czyli koteczki ze szkoły w Katowicach już w Kociej Chatce :D
To dwie dziewczynki, Bianka (biała z czarnym ogonkiem) i Kala (cała czarna koteczka)
Byłam z nimi w almavecie, zostały przetestowane i oglądnięte przez panią doktor.
Trzeba je jeszcze tylko odrobaczyć i maleństwa można wypuścić z boksu.
To super kociaki, obecnie są mocno przestraszone... :(
Pani Maria, kobieta która do tej pory się nimi zajmowała dała do skarbonki 50 złoty i worek suchej karmy :wink:
Od teraz w szkole będą prowadzone regularne zbiórki dla Kociej Chatki :1luvu:
Nie wiem czy dam radę w tym tygodniu podjechać z kociakami do weta w celu zaszczepienia i odrobaczenia (to z powodu braku samochodu) także gdyby ktoś mógł przy okazji wizyty zabrać Kalę i Biankę będą wdzięczna, jeżeli nie, zrobię to w przyszłym tygodniu.

Reszta kociaków ok, Pysiol, Lolek i Józek ciągle razem 8)
Kropeczka szleje w boksie jak wściekła :smiech3:
Na zdrowej wesoło aczkolwiek spokojnie, kociaste chętne do zabawy i jak zawsze głodne :wink:
Madzia również w dobrym nastroju.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon mar 26, 2012 21:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:
balbina38 pisze:Czikita siedziała zadowolona w boksie bo zdjęła sobie kaftanik. Założyłam jej,powiązałam ale nie wiem czy do wieczora będzie go miała,bo szarpała nim niemiłosiernie. U Ali w kuwecie wszystko co być powinno. Reszta kociaków OK

A jak jej brzuch wygląda? Nie rozlizała za bardzo?

Miała lekko zaczerwieniony,ale nie rozlizany.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon mar 26, 2012 21:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A ja nadal jestem jeszcze bardzo chora i straszliwie mi przykro, że nie mogę pomóc w dyżurach, akurat teraz gdy w Chatce taka inwazja nowych lokatorów :(

Tereniu, mogę wpisać się na niedzielę wieczorem lub na sobotę zamiast Ciebie. Mam nadzieję, że już będę w stanie.

Aha, Pan od Lecha pisał, że kocurek jest super, zabawowy i śpi z nimi pod kołdrą :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon mar 26, 2012 21:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mamy dobre wieści :) Renia skorzystała ze swojej mini kuwetki (ale to jeszcze nie kupka) nie umiała zakopać- kopała po panelach, chciała, ale nie wyszło i Rafał jej pomógł :)
Druga dobra informacja jest taka, że nawet dużo spacerowała (porównując do wczorajszego dnia) i pobiegała za piłeczką :) co nas bardzo ucieszyło :) krótko się bawiła, ale zawsze coś :) Ciekawe czy dlatego, że antybiotyk działa, czy dlatego, że dziś dostała tolfedynę i jakoś tak to na nią działa... Zobaczymy jak będzie jutro :) 3majcie kciuki za naszą Kotę :ok:
Inka dziś zjadła Immunodol nawet bez Gerberka ;) podałam pod nos i zjadła :super: a jaka głupawka była wieczorna :laughing: ale to Was już chyba nie dziwi :) hehehe :)
Zostawiamy foteczki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon mar 26, 2012 21:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Edytko super wieści :D a zdjęcie Rafała z klatą :ryk: zabójcze :ryk:
i zapraszamy do nowego wątku
viewtopic.php?f=1&t=140497&p=8721261#p8721261

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 26, 2012 21:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Ewa duzo zdrowia. :ok:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon mar 26, 2012 22:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Super zdjecia Inki i Reni
:ok: Jak milo zobaczy. Szczesliwe kotki w dobrym domku. Niech zdrowo sie chowaja :ok:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

[poprzednia]