K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 21:07 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

kasumi pisze:Toszu, pani do mnie nie dzwoniła dziś, ja dzwoniłam później raz i nie odbierała... :? Zadzwonię jutro w godzinach porannych i się skontaktuję.
Kotka została zachipowana dziś, a karma może lepiej niech zostanie bo tam są jeszcze inne nasze koty.

To ja czekam jutro na instrukcje, najlepiej smsem, ewentualnie telefonicznie.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw kwi 07, 2011 21:51 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Dudzia bije koty
Muniek bije się z Syntią
Syntia bije się z innymi generalnie coś atmosfera napięta ..
Było strasznie nasikane po kątach

Nie dawno wróciłam

Miszelina cała przyjemność po mojej stronie ...

Zaliczyłam schody Tweety tylko po to żeby pocałować klamkę ( wislackikot coś robił czymś głośnym a koty bezczelne nie chciały mnie wpuścić ......)- ale będę miała swoje klucze na kociarnie wiec już nie będę latać ...

Ogarnę się i idę spać jutro chyba ręką nie ruszę ....

Pa pa Wszystkim
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt kwi 08, 2011 8:40 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Nosek ok, zjadła i wygląda w porządku, żadnych nieprawidłowości na razie nie widać, temperatura jeszcze nie mierzona

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt kwi 08, 2011 9:00 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Tweety pisze:Nosek ok, zjadła i wygląda w porządku, żadnych nieprawidłowości na razie nie widać, temperatura jeszcze nie mierzona

A prosiłam, zeby wczoraj jeszcze zmierzyły :twisted:
Ale wieści dobre.

Aha, zapomniałam dodać, ze Lolek, jakkolkwiek drań i awanturnik, to jednak porzadny kot jest. Zaraz po wyjeciu do klatki, skorzystał z kuwety. Transporterka nie zapaskudził.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt kwi 08, 2011 9:04 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

miszelina pisze:
Tweety pisze:Nosek ok, zjadła i wygląda w porządku, żadnych nieprawidłowości na razie nie widać, temperatura jeszcze nie mierzona

A prosiłam, zeby wczoraj jeszcze zmierzyły :twisted:
Ale wieści dobre.

Aha, zapomniałam dodać, ze Lolek, jakkolkwiek drań i awanturnik, to jednak porzadny kot jest. Zaraz po wyjeciu do klatki, skorzystał z kuwety. Transporterka nie zapaskudził.

wczoraj była mierzona, dzisiaj jak dzwoniłam to właśnie skończyły obróbkę kuwetowo-żywieniową.
Nosek też zadziorny, w pojedynkę ponownie temperatury zmierzyć sobie nie dała

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt kwi 08, 2011 9:11 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Tweety, załóz nowy watek, bo nas zamorduja!!!!

Chociaz tytuł i dwa zarezerwowane posty na poczatku...... Uzupełni sie później.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 08, 2011 9:14 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

przy okazji zapytam: kto chętny na zamówienie z animalii?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt kwi 08, 2011 9:46 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

do statystyk, właśnie się sterylizują dwie kotki ze staniątek, trzecia mimo prowery urodziła dwa maluchy. Pani Irena bardzo dba, wykastrowała kocura, bo na kotki jej nie było stać... koty noszą obroże przeciwpchelne i przeciw kleszczowe. gdyby więcej ludzi tak robiło.
Ciotka ma przepuklinę, dr Lis powiedział, że naprawi.
o 16 je odbieram i odstawiam do Pani Ireny.Zawiozę też pyrantelum, żeby ja za czas jakiś odrobaczyła.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt kwi 08, 2011 11:26 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

miszelina pisze:Wróciłam z Myslenic, wielkie dzięki Etiopii za pomoc w kociarni, poszło szybciej :)

Wieści są następujące:

Klatka po Nosek, kuweta, łopatka, miseczki, plastikowe zabawki odkażone, posłanko w osobnym worku w łazience.
(...)

Czym odkażacie te przedmioty?

Kilka dni temu kupiłam beta-glukan, wczoraj nabyłam srebro koloidalne, dziś termometr z elastyczną końcówką, czas na właściwy odkażacz ;)

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt kwi 08, 2011 11:29 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Ja używam Virkonu. Na kociarni jest chyba Aerodesin (w lecznicach też widziałam) i coś jeszcze.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt kwi 08, 2011 11:38 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

kasumi pisze:Ja używam Virkonu. Na kociarni jest chyba Aerodesin (w lecznicach też widziałam) i coś jeszcze.

i Aldevir do zmywania podłóg.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 08, 2011 12:47 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

A ja Noskowskiej mierzylam temperature w pojedynke i to dwa razy, drugi po poltorej godzinie czy jej spadla chociaz troche. Ja trzeba delikatnie na kolanka i nie robi problemow.
Poslanko po pannicy wymoczone porzadnie w odkazaczu. Pranie zrobione, chociaz pod koniec prania wylaczyli nam wode, ale po niecalej polgodzinie wlaczyli. Nie rozumiem o co chodzi z Lolusiem? U mnie siedzi na rekach i jakos nie chce mnie grysc, chyba, ze w formie zabawy delikatnie kielek zatopi i nawet dziurka potem mi nie zostaje. Jemu jak Grzebykowi trzeba na wejsciu dac troche zarelka do miski i spokoj z kotem.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt kwi 08, 2011 13:34 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Jak Nosek ??

Ręka mi ciut daje w doopę ale to nic przejdzie ....

Nala mnie martwi izoluje się od innych kotów cały czas śpi ......
U niej daje w doopę niewydolność krążenia .. :cry:
Szkoda ze doktor Niziołek nie będzie w pobliżu Krakowa bo bym ją skonsultowała i poprosiła żeby jej ewentualnie leki ustawił ....
Mufasa kuleje
Tequila a ni w te ani wewte
A pies ........ :(
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt kwi 08, 2011 13:55 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Nosek ok.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 08, 2011 13:58 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

miszelina pisze:Nosek ok.

Nudziło się dziewczynce po prostu ..... :kotek:

Kto umawia kotki do ciachnięcia u dr Dudy ??
I czy są jeszcze wolne talony ?
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]