KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 17:10 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon gru 31, 2012 22:35 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
po prostu lepszego roku dla ludzi i kotów!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 06, 2013 20:49 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

dzięki dziewczyny i Wam życzę, dziękuję serdecznie Marcie za pomoc naszym futrzakom, za którą zakupimy na dwa miesiące puszki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
w pracy sytuacja pod kontrolą, bardzo smakują chrupki od pani Hani z Warszawy :) :) pani Ewa też mówi że bezdomniaczki jej chrupią aż miło,
w starym domu siedzi jedna brygada, w domkach za świerkami następna, koty podzieliły się na grupy, ale jest ok, zagrzewam puszki na grzejniku dostają gorące, chrupki stoją non stop, w ogródku stoi wiaderko też do chrupania, bo mam w końcu trzech zimowych gości,
u pana Jurka też podsypuję rano jak idę do pracy, cieszę się że naookoło koty najedzone aż człowiekowi lżej na duszy... :kotek: :ok:
byłam dziś u dziadków, u kotów ok, obległy mnie, dziadkowie zdrowi i pozdrawiają przyjaciół w Nowym Roku i dziękują za pomoc :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw sty 10, 2013 17:33 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Aga, pozdrawiam mocno :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sty 10, 2013 21:35 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Haniu i ja pozdrawiam i dziękuję a oto u mnie na balkonie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 10, 2013 21:41 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

karmimy też codziennie z mamą kaczki:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie sty 13, 2013 12:38 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Kocia Lady podziwiam za dobrą robote i dużo zdrowia z Nowy Rokiem dla dziadków też.
Masz piekne ptaszęta za oknem,a słoninka dla sikorek to gdzie?
U mnie koło bloku tylko sroki i kawki.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Nie sty 13, 2013 17:58 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Agnieszko miałaś zadzwonić - jak płaszczyk i komisja?????
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie sty 13, 2013 18:17 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Fumcia słoninka wisi a i owszem, tylko chętnych brak 8O 8O za to kupuję na giełdzie rolnej proso, słonecznik łuskany i siemię lniane, i chętnych tak jak widać, nie brakuję, codziennie tylko odśnieżam, a co dziwniejsze, pod balkonem w domkach mieszkają i też nieźle wsuwają trzy bezdomniaki, ale pełna symbioza, żadnych ataków agresji :)
Ewa zadzwonię jutro :ok: przez dwa dni po pracy miałyśmy pełne ręce roboty, saniami przewoziłyśmy domki za ogrodzenie, bo ktoś podkablował, że koty karmimy w opuszczonym domu i była straż miejska i zaczęli rozbiórkę zimą 8O więc się nadźwigałyśmy ale robota wyszła super, mamy teraz w pracy znów dwa punkty karmicielskie, stoją dwa wiadra z chrupkami i ja codziennie daję mokra karmę dobrej jakości, i na razie jest ok, a koty od razu przeniosły się za ogrodzenie :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 17, 2013 10:18 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

zasypało nas na pół metra śniegiem, i mróz, a ma być większy, nawet karmniki zasypało całe, nie mówiąc o domkach kocich, w pracy dobrze okryłyśmy płótnem namiotowym i folią budowlaną, tylko zarządca terenu zorientował się, że ktoś tam chodził i założył plomby na ogrodzenie, ale ja zawiesi kłódę to dostęp i tak będzie :ok: przybyło nam w pracy nowych lokatorów, w tym jednym zaczął nawet się bić...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 17, 2013 10:51 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

no niech się zima skończy...

i chyba nowy wątek trzeba założyć....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 17, 2013 12:09 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

No i dalej nie wiem gdzie nocuje moja Broneczka.Śniegu od metra, a ona bidula brnie po nim,jak tylko może najszybciej, do żarełka- nereczek i wątróbki.Biedne są zimą te nasze bezdomniaczki - oj biedne.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Czw sty 17, 2013 22:53 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Kocia Lady czy ja moge dostać wasz nr konta,jeżeli chcecie?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Nie sty 20, 2013 21:32 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

już napisałam pw przepraszam, za opóźnienie, byłam w ten weekend na wsi,gdzie są 4 psy i trzy koty, zawiozłam trochę suchej karmy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zawiozłam tam na wioskę pół wora chrupek kotom i pół worka psom, psom to wiadomo, na długo nie starcza, dostają chleb moczony w wodzie i jakieś resztki przeważnie ziemniaki, o mięsie mogą pomarzyć, koty tak samo, piją raz dziennie mleko i mają łapać myszy, brutalna rzeczywistość zwierząt na wsi, oczywiście są wyjątki ale nieliczne :(
zapadało nas na pół metra chyba śniegiem, mrozisko też się daje we znaki, w pracy karmi pani Ola a ja dziś wróciłam z wioski, pod balkonem też zapadało tak, że szok, na szczęście domek dobrze osłonięty ale pudełko było puste, i pełno kocich łapek, nasypałam chrupków bo wszystko wyjedzone,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 21, 2013 21:40 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

mróz jak nie wiem, przychodzi do nas codziennie taki oto bezdomny pies,Obrazek który jak się wyciąga rękę oczywiście przywiera do ziemi w oczekiwaniu na bicie, dziś też był u nas w śmietniku kończy po kotach resztki to mu dałam cały kartonik 400 gram bo taki głodny był, stawiałam mu chrupki obok starego domu przy mojej firmie ale ktoś życzliwy powyrzucał chrupki razem z pojemnikami :evil:
byłam u dziadków, u nich wszystko ok, dałam chrupków, które chętnie jedzą, koty ok, dziadkowie też, rano karmią ptaki też razem ze mną, poza tym spotkałam pana Jurka który martwi się bo jedna z kotek nie przychodzi na karmienie, u mnie koło balkonu pełno łapek domek super zastawiony jak igloo, wejście nie zapadane, postawiłam całe wiaderko chrupków gęsto zlałam oliwą i znów na kilka dni będzie
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]