Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 14:11 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Potrzebne wsparcie finansowe na testy dla jednooczka: viewtopic.php?f=1&t=127624

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 12, 2011 16:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

jestem po przerwie, troche sie wydłużyła niestety, poza tym zgubił mi sie poniedziałek :roll: ale dotarłam :wink:
joshua_ada napisąła do mnie na pw, że dostałysmy zgodę na wspólny nick Klub Ślepaczkowy dla osób prowadzących watek, dziękujemy-teraz jakoś damy radę, aby jednak załozyc nowy watek proponuje to , co zawsze: powinnismy zgrac sie w czasie, moze dacie jutro radę?
a teraz jeszcze raz bysmy ustaliły kto co bierze w punktach
osoby chętne do prowadzenia:
AgaPap- finanse, zasady klubowe, lista beneficjentów oraz komu pomogliśmy -dwa posty myślę starczy?

proponuję na działy :
-wstęp oraz ogłoszenia,
-ABC ślepaczka-porady,
-pilne,
-koty szukające ds, czyli kącik adopcyjny (najwięcej zmian ) login Klub Ślepaczkowy, aby kto z nas będzie miał mozliwość, uzupełniał na bieżąco (AgaPap, anita5, joshua_ada i ja)

KMagda -bazarki (bardzo dziekuję za zgłoszenie pomocy, bo to naprawdę sporo pracy, zobaczysz :wink: )

alessandra- kącik pamięci, szukam wirtualnego opiekuna- dwa posty

joshua_ada miała pomysł na nowy układ -jak to widzisz w kolejności?

postaramy sie jutro?
czekaja na nas już kolejne kotki majowe, którym trzeba pomóc (niezawodna Bazyliszkowa wyszukała -dziekujemy, Dorotko i bądź wciąz z nami :wink: ):

kandydaci na maj

1.GucioObrazek
viewtopic.php?f=1&t=127624

2.Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=127553

3. Albert ObrazekPILNE viewtopic.php?f=1&t=127572

znikam pisze:hej

z problemami ale udało mi się zalogować na miau. to ja jestem Ania z pierwszego postu, kota znalazłam dosłownie parę dni temu gdy byłam na spacerze z psami.

ślepaczek dostał imię Albert. byłam dziś u niego, ładnie je, wciąż siedzi na parapecie bo tam chyba jest mu najcieplej. porobiłam ogłoszenia, chętnym wyślę - w formacie PDF. powiesiłam już na uczelni i u weterynarza, jutro rozprowadzę więcej...

na teraz sytuacja jest taka, że kot obecnie mieszka u znajomej mojej mamy we Włochach, w piwnicy... pani Renata ma ponad 70 lat i 8 własnych kotów. mieszka w kamienicy z rodziną - Alberta jeszcze nie znaleźli bo nie schodzą zbyt często do piwnicy ale podobno to kwestia kilku dni. a jak mówi pani Renata "już po dziurki w nosie mają moich zwierząt i będziesz musiała zabierać ślepego". wtedy naprawdę nie wiem co z nim zrobię :(
Ostatnio edytowano Pt maja 13, 2011 17:38 przez alessandra, łącznie edytowano 6 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 12, 2011 18:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -postarajmy sie 13-go w piątek o nowy watek

Mam nadzieję, że się szybko wdrożę w bazarkowanie, ale poprosiłabym jeszcze o krótki instruktaż (może być na pw) - na jakie konto zbierać pieniądze, czy bazarki są wystawiane po prostu na ślepaczki czy na konkretne koty, etc. I może w takim wypadku wstawić gdzieś na początku też post na bazarki? Zamieszczałabym tam linki - będzie łatwiej chętnym do wsparcia je znaleźć - i uzyskane kwoty - żeby była jasność w rozliczeniach.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt maja 13, 2011 14:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -postarajmy sie 13-go w piątek o nowy watek

Magdo, myśle,ze post na bazarki to dobry pomysł, wówczas nie będa nam umykać gdzies w tekście :ok:
niestety, nie robiłam żadnego bazarku, nie mam zielonego pojęcia jak, poproszę Bazyliszkowa o pomoc instruktażową, mam nadzieję,ze nie odmówi porady :wink:
cel bazarków był zawsze na ślepaczki ogólnie i doliczaliśmy pieniażki do puli składkowej, bazarkowicze przesyłaja pieniądze na konto osoby wystawiającej bazarek, a następnie jedną kwotą (po splynięciu wszystkich wpłat od kupujących), wpłaca się na konto klubowe ślepaczków :D
oczywiście istniała opcja także dofinansowania imiennego( klubowicz przesyła wówczas składkę, wpłatę z dopiskiem dla jakiego ślepaczka wpłaca)oraz bazarku dla poszczególnego ślepaczka, cel zalezy od osoby darującej fanty

alessandra

Post » Pt maja 13, 2011 17:24 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -postarajmy sie 13-go w piątek o nowy watek

Fotka Alberta z FB: Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt maja 13, 2011 17:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -postarajmy sie 13-go w piątek o nowy watek

dzieki :wink:
starsznie biedniutkie te oczka , taki kotek nie moze mieszkać w stadzie w piwnicy :(

alessandra

Post » Pt maja 13, 2011 17:42 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

przypominam ogłoszenienie:

"W dniach 14-15.05.2011 badam okulistycznie psy i koty w Bydgoszczy.
Zainteresowanych proszę o kontakt z rejestracją naszej przychodni pod. nr tel. 22 858 80 62.

Zapraszam. Jacek Garncarz"

alessandra

Post » Pt maja 13, 2011 19:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Bazyliszkowa pisze:Potrzebne wsparcie finansowe na testy dla jednooczka: viewtopic.php?f=1&t=127624

Prosze powiedzcie mi czy jak Gucio ma taką małą białą błonkę czy też plamkę na oczku które mu się ostało to czy da się to jakoś zlikwidować? Czy nie zagraża mu zupełna ślepota? Ta plamka/błonka wygląda tak jak u człowieka zaćma. W niedzielę postaram się zrobić dokładne zdjęcie tego oczka. Tak czy siak teraz najważniejsze żeby wykonać testy.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt maja 13, 2011 20:09 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

Zeus Czeka na adopcje Weronika 519-653-920
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pt maja 13, 2011 23:24 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

Doczytuję.
Nowy wątek jakby co można założyć już, na razie kopiując z tego wątku. Tylko, żeby te posty do edycji były pod loginem Klub Ślepaczkowy.
Jutro popołudniu i wieczorem planuję być przy komputerze i na miau, więc postaram się już przenieść dane koteczków wg nowego rozkładu.

alessandra pisze:AgaPap- finanse, zasady klubowe, lista beneficjentów oraz komu pomogliśmy -dwa posty myślę starczy?

proponuję na działy :
-wstęp oraz ogłoszenia,
-ABC ślepaczka-porady,
-pilne,
-koty szukające ds, czyli kącik adopcyjny (najwięcej zmian) login Klub Ślepaczkowy, aby kto z nas będzie miał mozliwość, uzupełniał na bieżąco (AgaPap, anita5, joshua_ada i ja)

KMagda -bazarki (bardzo dziekuję za zgłoszenie pomocy, bo to naprawdę sporo pracy, zobaczysz :wink: )

alessandra- kącik pamięci, szukam wirtualnego opiekuna- dwa posty

Jak pisałam, biorę "pilne" i "kacik adopcyjny", pod loginem Klub Ślepaczkowy, żeby w razie czego było wsparcie gdy mnie nie ma.

:ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob maja 14, 2011 13:17 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

założyłam nowy watek, na pw posłałam link, dopóki nie pojawi sie tu oficjalnie, proszę, piszcie jeszcze tutaj -musimy zbudować część V klubu, a nie mamy jak sie w czasie zgrać , wiec na raty trochę idzie :wink:
joshua_ada poukłada kolejność przez weekend i myśle,ze w przyszłym tygodniu ruszymy :ok:
pamietajmy jeszcze, aby przenieśc do nowego watku listę kandydatów na maj :wink:

alessandra

Post » Sob maja 14, 2011 21:26 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

Jakoś tak przez przypadek weszłam na wątek, wprawdzie założyciel wątku prosił o poradę w innej sprawie niż oczy, ale doczytałam, że ma niewidomego kota - ale z nie do końca rozwiązanym leczeniem oczu po kocim katarze. Może trzeba mu udzielić jakichś rad jak dalej postępować w takim przypadku ?
viewtopic.php?f=1&t=127741
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Pon maja 16, 2011 16:45 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

Ja tu jeszcze na starym poproszę o pomoc...

Mamy na działkach kotkę Bulwę. Ma problem z jednym oczkiem- zachodzi jej taka biała błona. Nie proszę o pomoc finansową, ale on pomoc w znalezieniu jej DT :( Bo moje ogłaszanie nic nie daje, a Bulwa dalej czeka na działkach :(
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=127595

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon maja 16, 2011 23:24 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

Widzę już nowy wątek.
W weekend niestety miałam nieplanowany wyjazd poza W-wę. Ale jutro już - mam nadzieję - nic nieplanowanego się wydarzy.
Za to rano będę u Albercika - zrobię nowe zdjęcia. Chłopaczek ma mieć jeszcze konsultację okulistyczną, ponoć jedno oczko może coś tam (ale jeśli już to niewiele) widzieć. Dowiem się jak jego zdrowie itp.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto maja 17, 2011 10:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -bardzo potrzebny dt dla Alberta -pilne s102

A tutaj jeszcze obiecane rozliczenie kwietnia. Bez bazarków długo tak nie pociągniemy, bo wpywy za kwiecień na fundusz to tylko 255 złotych, więc na pewno znowu musimy skkorzystać z rezerwy. Tylko co będzie jak i ona się skonczy :(

Wpłaty na Fundusz Klubu - 255,00

karolinaS
Cynamon i Wanilia
Anita5
alessandra
Liwia_
puss
joluka
AgaPap
Aleksandra59
Lidka
AprilRain + zaległe
Jerzykowka
Iweta
salps

Bazarki - 0,00 zł :(

Rezerwa z miesiaca poprzedniego: 563,69
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]