S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 7:10 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

My tez przeżywamy maturowanie 8O
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro maja 05, 2010 7:25 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Witam pomajówkowo :)
Na początku chciałam napisać, że u mnie sprawa z klatkową buraską nieaktualna, podobno sąsiadka wzięła.... :roll: oby! Wczoraj wieczorem wróciłam do domu to już jej nie było, ale będę monitorować sprawę i sprawdzę która to :wink: Więc Basiu klateczka chyba mi się nie przyda, ale dziękuję.
W takim razie mogę przygarnąć jakąś sierotkę schroniskową :roll:
Do tego mam parę pytań natury schroniskowo=kocio=chatkowej ale nie wiem czy mogę zadać na forum :roll:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro maja 05, 2010 8:17 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

majencja pisze:My tez przeżywamy maturowanie 8O

Majka to łaczymy się w bólu :ryk: choć mój Kuba to w miarę luz :D taki bezstresowy egzemparz :D dziewczyny dzieki za kciki dla mamy maturzystki :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 05, 2010 8:18 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Nowa82 pisze:Witam pomajówkowo :)
Na początku chciałam napisać, że u mnie sprawa z klatkową buraską nieaktualna, podobno sąsiadka wzięła.... :roll: oby! Wczoraj wieczorem wróciłam do domu to już jej nie było, ale będę monitorować sprawę i sprawdzę która to :wink: Więc Basiu klateczka chyba mi się nie przyda, ale dziękuję.
W takim razie mogę przygarnąć jakąś sierotkę schroniskową :roll:
Do tego mam parę pytań natury schroniskowo=kocio=chatkowej ale nie wiem czy mogę zadać na forum :roll:

Ja od razu powiem że jak chcesz być Domem tymczasowym dla jakiegoś schroniskowca to dla bezpieczeństwa zaszczep swojego kota.
Koty schroniskowe przynoszą o wiele więcej chorób niż te z ulicy dlatego trzeba być śwadomym zagrożenia.

A to znowu my na szkolnej stronie:)Zbiórka na kocią chatkę nadal trwa :ok:
http://sp42.sosnowiec.pl/modules/news/a ... toryid=168

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro maja 05, 2010 8:53 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Zrobiłam moje rozliczenie za kwiecień na 1 stronie.

terenia1

Post » Śro maja 05, 2010 9:09 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Mój też luzak :evil: tylko co z tego wyjdzie. Wprawdzie średnia ma 4.2 nie ucząc się wcale i ich klasa pobiła wszystkie klasy w historii szkoły pod względem średniej no ale.... różnie moze być. Z ich szkoły 99.9% do tej pory zdawało maturę. No ale zdać i zdać to różnica
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro maja 05, 2010 9:15 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

mar_tika pisze: Ja od razu powiem że jak chcesz być Domem tymczasowym dla jakiegoś schroniskowca to dla bezpieczeństwa zaszczep swojego kota.
Koty schroniskowe przynoszą o wiele więcej chorób niż te z ulicy dlatego trzeba być śwadomym zagrożenia.

A to znowu my na szkolnej stronie:)Zbiórka na kocią chatkę nadal trwa :ok:
http://sp42.sosnowiec.pl/modules/news/a ... toryid=168

Moja kotka jest teraz odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona na wściekliznę i FIP, w niedługim czasie również na białaczkę będzie szczepiona.... czy powinnam zrobić jej jeszcze jakieś szczepienia? koci katar itp.... masakra, dużo tego 8O ....

Akcja super! Czy to chodzi tylko o odzież co może posłużyć kotkom jako legowisko?

P.S. Czy jest jakaś stronka, jakie kotki znajdują się obecnie w schronie sosnowieckim czy wszystkie są na kociej chatce?
I jeszcze jedno mam pytanie, czy na bazareku sprzedaje się tylko rzeczy nowe?
Obrazek

Nowa82

Post » Śro maja 05, 2010 9:27 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Na FIP chyba nie ma szczepionki z tego co się orientuję :D są szczepionki takie potrójne lub poczwórne wszystko w jednej m. in na koci katar, panleukopemię może Twoja koteczka na to jest zaszczepiona :)
Nie ma zdjęć kotów schroniskowych, bo tam straszna rotacja poza tym schronisko nie ma oficjalnej strony, zdjęcia kociaków ze schroniska mamy wtedy jak my jedziemy i porobimy zdjęcia :) najlepsze byłoby takie rozwązanie, że mogłabyś zabrać jakiegoś kociaka na tymczas z naszej Kociej Chatki kociaki już wysterylizowane, wykastrowane i po kwarantannie, a wtedy jak u nas się rozluźni w kociarni i chociaż z 2 ,3 kotki znajdą się do czasu adopci w DT my znów możemy podjechać do schroniska i zabrać nowe kociaki do Kociej Chatki :D

terenia1

Post » Śro maja 05, 2010 9:30 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Nowa82 pisze:Moja kotka jest teraz odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona na wściekliznę i FIP, w niedługim czasie również na białaczkę będzie szczepiona.... czy powinnam zrobić jej jeszcze jakieś szczepienia? koci katar itp.... masakra, dużo tego 8O ....

Na FIP-a z tego co wiem to nie ma szczepionki. Dlatego skoro juz o tym wspomniałaś warto mieć to na uwadze. Poczytaj o tej chorobie. Jest to jedna z okrutniejszych chorób kotów. /moje osobiste zdanie - straciłam bardzo duzo kociaków właśnie na tego syfa :| /.
Akcja super! Czy to chodzi tylko o odzież co może posłużyć kotkom jako legowisko?

Odzież, koce, duze płachty materiałowe, kocie legowiska, pontony, kosze wiklinowe etc.
P.S. Czy jest jakaś stronka, jakie kotki znajdują się obecnie w schronie sosnowieckim czy wszystkie są na kociej chatce?
I jeszcze jedno mam pytanie, czy na bazareku sprzedaje się tylko rzeczy nowe?

Schronisko ma mini stronkę - sympatyków schroniska /tak to się nazywa/. Ale jest mocno nieaktualna.
Nasza strona:
http://www.nadziejanadom.org

Na bazarku sprzedaje się po prostu wszystko nowe, uzywane w dobrym stanie, kocio-psie gadzety, nieudane prezenty itp.
MIKUŚ

Post » Śro maja 05, 2010 9:32 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Dubel :oops:
Informacji nigdy dość :wink:
MIKUŚ

Post » Śro maja 05, 2010 10:12 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

No to Was zaskoczę bo na zakaźne zapalenie otrzewnej jest szczepionka :wink: podaje się ją donoskowo kotkom powyżej 16 tygodnia życia, chociaż różnie piszą... że niby też nie do końca może być skuteczna.... w każdym razie nie jest jeszcze zaszczepiona na koci katar...

No to kiedy bym mogła wziąć kotka z kociej chatki? :oops: i czy powinnam poczekać aż zrobię te szczepienia?

A co do bazarku to coś dla mnie z tymi nieudanymi prezentami :P
Miałam skontaktować się z Dorotą w sprawie bazarku ale zupełnie brak mi czasu :evil: Eh... nie chce zwalać roboty na innych bo fotki już mam.... :roll:
Obrazek

Nowa82

Post » Śro maja 05, 2010 10:17 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Najlepiej sprawdź w książeczce zdrowia koteczki na co jest szczepiona :D i napisz wtedy będziemy miały jasność i napisz nazwę tej szczepionki na FIP :) generalnie teraz u nas wszystkie kociaki już po kwarantannie i nic się nie dzieje niepokojącego :)

terenia1

Post » Śro maja 05, 2010 10:21 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Nowa82 pisze:No to Was zaskoczę bo na zakaźne zapalenie otrzewnej jest szczepionka :wink: podaje się ją donoskowo kotkom powyżej 16 tygodnia życia, chociaż różnie piszą... że niby też nie do końca może być skuteczna.... w każdym razie nie jest jeszcze zaszczepiona na koci katar...

No to kiedy bym mogła wziąć kotka z kociej chatki? :oops: i czy powinnam poczekać aż zrobię te szczepienia?

Miałam skontaktować się z Dorotą w sprawie bazarku ale zupełnie brak mi czasu :evil: Eh... nie chce zwalać roboty na innych bo fotki już mam.... :roll:

Witaj co do zwalania roboty to spoko, ale jak masz zdjęcia to zaprasam na szkolenie (mnie nauczyli i juz mogę uczyć innych :wink: ) a to naprawdę prosta sprawa.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro maja 05, 2010 10:59 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Nowa82 pisze:

Jesli chcesz moge Ci pomóc w bazarku :wink: Nie wiem czy chcesz się nauczyc czy chcesz żeby ktos za Ciebie wystawił? Napisz to pomogę :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro maja 05, 2010 11:31 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Iweta no fajnie by było gdyby ktoś to wystawił 8) :oops: ale jeżeli to jest obarczanie Was dodatkowymi obowiązkami to postaram się sama sprostać temu (myślę, że nie byłoby problemu z zakumaniem, tylko z czasem).
Co do szczepień to popołudniu sprawdzę w domu i napiszę.
Co do kotka z kociej chatki to nawet nie znalazłam tutaj jakie tam obecnie są bo na "nadzieja na dom" to chyba są wszystkie z DT....
Obrazek

Nowa82

[poprzednia][następna]