Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2016 20:08 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i znów długi :(((

Potwierdzam. zooplus międli i międli
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto lip 26, 2016 20:10 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i znów długi :(((

zooplus- dostawa za tydzień, uprzedzam

PS. teraz trochę na polepszenie humoru
tzn ktoś szukał pomocy w sterylce, trafił do PS, potem do mnie i ..voila ;)
szczęśliwa, wysterylizowana (w ostatnim momencie) Pola
Obrazek

ps2. Pola nie nadwyrężyła funduszu PS , ale to dzieki PS trafiła do weta, który zrobił sterylkę naprawdę w ostatnim momencie
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lip 26, 2016 20:31 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i znów długi :(((

MamoGiny, dziękuję z całego serca! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lip 26, 2016 21:04 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i tniemy dalej! :

marivel pisze:
Katia K. pisze:Sprawdzałam, czy przelew z Fanimani poszedł i wyświetliło mi, że do 31 lipca, czyli do niedzieli, trwa promocja, która polega na tym, że jeżeli ktoś, korzystając z tego linka:

https://fanimani.pl/zaproszenie/698/051 ... 973a40761/

zrobi zakupy przez Fanimani właśnie, Szare, bure i łaciate, czyli Powszechna Sterylizacja otrzyma 10 zł, niezależnie od tego, jaką organizację wesprze ta osoba.
Pomyślałam, żeby wstawić ten link w podpis, ale nie piszę za dużo i nie w popularnych wątkach, więc przeszłoby to nie zauważone.
Może tu zajrzy ktoś, kto jeszcze z Fanimani nie korzysta, a chciałby zacząć ;)

Zajrzałam, zarejestrowałam się na Fanimani. Ale nijak nie mogę zrobić zakupów. zooplus muli, mieli i wyrzuca. Próbowałam kilka razy :-(

Jest taki regulmin:
Zaproś znajomych do skorzystania z FaniMani.pl przesyłając im Twój unikalny link

Jeżeli, ktoś zarejestruje się poprzez Twój link i dokona transakcji u jednego z naszych partnerów na kwotę co najmniej 5 zł, to dla wspieranej przez Ciebie organizacji zostanie naliczona darowizna w kwocie 10 zł. Promocja trwa do 31 lipca 2016.

Do rejestracji działań generowanych z Twojego linku używamy plików cookie. Dlatego następujące terminy są ważne, byśmy mogli prawidłowo przypisać darowiznę;

Po pobraniu link ważny jest przez 14 dni.
Znajomy powinien się zarejestrować w ciągu 30 dni, od momentu kliknięcia w Twój link.
Powinien w ciągu 60 dni od momentu rejestracji dokonać pierwszej transakcji w dowolnym sklepie partnerskim - przechodząc do sklepu przez serwis fanimani.pl.
Darowiznę naliczoną w ten sposób przekażemy wspieranej przez Ciebie organizacji, niezależnie od tego, którą organizację wesprze Twój znajomy.

Czyli wynika z tego, że nie musisz robić od razu zakupów, masz czas do 24 września ;)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro lip 27, 2016 7:54 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i znów długi :(((

Zapraszam na bazarek
viewtopic.php?f=20&t=176048

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro lip 27, 2016 15:22 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i znów długi :(((

FElunia pisze:Zapraszam na bazarek
viewtopic.php?f=20&t=176048

Dzięki! :1luvu:

Wczoraj pewien pijaczyna w stanie mocno wskazującym oddał dwie kocice na sterylki, trzeciej już nie chciał i nawet flaszka nie pomogła. Antybiotyk to przecież trucizna, a oczy kociaków przemyje rumiankiem i wyzdrowieją. Na nic się zdały tłumaczenia, prośby i łzy...

Ale za to zaniepokojona nękaniem biedaczyny sąsiadka zawezwała Policję!

Policjant przyjechał i spisał... numer telefonu, bo też zna bezdomną kotkę, której potrzebny jest pilny zabieg.

Powoli wygramy tę wojnę. :piwa:

https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =3&theater

Obrazek

Chiara

Post » Śro lip 27, 2016 19:49 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2543 koty i tniemy dalej! :

Katia K. pisze:
marivel pisze:
Katia K. pisze:Sprawdzałam, czy przelew z Fanimani poszedł i wyświetliło mi, że do 31 lipca, czyli do niedzieli, trwa promocja, która polega na tym, że jeżeli ktoś, korzystając z tego linka:

https://fanimani.pl/zaproszenie/698/051 ... 973a40761/

zrobi zakupy przez Fanimani właśnie, Szare, bure i łaciate, czyli Powszechna Sterylizacja otrzyma 10 zł, niezależnie od tego, jaką organizację wesprze ta osoba.
Pomyślałam, żeby wstawić ten link w podpis, ale nie piszę za dużo i nie w popularnych wątkach, więc przeszłoby to nie zauważone.
Może tu zajrzy ktoś, kto jeszcze z Fanimani nie korzysta, a chciałby zacząć ;)

Zajrzałam, zarejestrowałam się na Fanimani. Ale nijak nie mogę zrobić zakupów. zooplus muli, mieli i wyrzuca. Próbowałam kilka razy :-(

Jest taki regulmin:
Zaproś znajomych do skorzystania z FaniMani.pl przesyłając im Twój unikalny link

Jeżeli, ktoś zarejestruje się poprzez Twój link i dokona transakcji u jednego z naszych partnerów na kwotę co najmniej 5 zł, to dla wspieranej przez Ciebie organizacji zostanie naliczona darowizna w kwocie 10 zł. Promocja trwa do 31 lipca 2016.

Do rejestracji działań generowanych z Twojego linku używamy plików cookie. Dlatego następujące terminy są ważne, byśmy mogli prawidłowo przypisać darowiznę;

Po pobraniu link ważny jest przez 14 dni.
Znajomy powinien się zarejestrować w ciągu 30 dni, od momentu kliknięcia w Twój link.
Powinien w ciągu 60 dni od momentu rejestracji dokonać pierwszej transakcji w dowolnym sklepie partnerskim - przechodząc do sklepu przez serwis fanimani.pl.
Darowiznę naliczoną w ten sposób przekażemy wspieranej przez Ciebie organizacji, niezależnie od tego, którą organizację wesprze Twój znajomy.

Czyli wynika z tego, że nie musisz robić od razu zakupów, masz czas do 24 września ;)

dzięki za wszystkie info. zarejestrowałam się ale zakupów pragnę już :-)

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Czw lip 28, 2016 7:57 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

Uprzejmie informuję ,że dzisiaj Marta nastawia klatkę -łapkę na pierwszą kotkę.Sterylizacja jutro.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Czw lip 28, 2016 9:54 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw lip 28, 2016 11:19 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

muza_51 pisze:Uprzejmie informuję ,że dzisiaj Marta nastawia klatkę -łapkę na pierwszą kotkę.Sterylizacja jutro.

Mocne! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Czw lip 28, 2016 11:20 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

Axa76 pisze:Bazarek: viewtopic.php?f=20&t=176068

Dzięki! :1luvu:

Chiara

Post » Czw lip 28, 2016 14:08 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

Słuchajcie Kobity,

Dotarłam do wsi w powiecie będzińskim do kobiety, która ostatnio owdowiała i ledwo przędzie. Ma niewysterylizowaną kotkę, która niedawno okociła się i ma dwa kocięta. Kobita zapowiedziała, że "będzie musiała zrobić z nimi porządek" [*]. Oponowałam, mówiłam, że do nieba nie pójdzie, że to karalne, ale nic do kobity nie docierało. W desperacji powiedziałam, że ja je wezmę, tylko niech je matka trochę odkarmi (nie mam chętnych na kocięta, do miejscowego schroniska ich nie oddam, bo oni takie usypiają... nawet jeśli nie są już ślepe a podrośnięte... Mam w mieszkaniu kocią socjopatkę, który nie toleruje innych zwierząt, chociaż próbuję ją powoli trochę socjalizować. Musiałyby siedzieć w klatce chyba, w łązience.. Ale to się da jakoś zorganizować. Najgorsze to przekonać kobitę, by mi wydała kocięta - jak to zrobić? Twierdzi, że nie da rady ich złapać, bo to dziczyzna :/ taaa... Pojadę do niej w tę niedzielę i będę pertraktować, ale potrzebuję argumentów.

Druga sprawa, mniej pilna, ale również ważna, dotyczy tej niewysterylizowanej kocicy. Zaproponowałam sterylizację za darmo, w ramach fundacji. Trochę wykazała zainteresowania, ale szybko zrezygnowała, mówiąc, że nie będzie nikogo narażać na koszty i że ona nie chce nikogo na kasę naciągać... [jest biedna, ale nie chce pomocy pieniężnej...]. Wpadłam na pomysł, by tymczasowo zaproponować podawanie kotce provery jak już nie będzie karmić. Akurat mam na stanie jedno opakowanie, a to zawsze lepsze wyjście niż kolejne mioty....

Bosze, czemu ja na taki beton trafiam...
Z tego co się dowiedziałam, we wsi "wszyscy tak załatwiają sprawę" :strach: :201436 .

Nevra

Od: Sob gru 24, 2011 1:12

Post » Czw lip 28, 2016 14:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

Provera moze szybko doprowadzic do ropomacicza (tendencje osobnicze jedna kotka dostaje latami i nic a inna po kilku tabletkach) Wtedy koszty leczenia jeszcze wyższe a do smierci o włos. Jak juz jestes gotowa trzymac maluchy toi moze i matkę, a nuz twoje kotka się zresocjalizuje. tylko nie w klatce dla pół dzikiej kotki ktlatka to tak samo jak by lisa zamknąc w klatce
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Czw lip 28, 2016 16:49 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

wiem, że jest takie zagrożenie, ale skoro nie chce dać kotki na sterylizację, to co ja mogę innego? wątpię, by mi ją dała do siebie, a moja kotka przy ostatnim 2 tygodniowym tymczasie musiała być na lekach antydepresyjnych, coby nie dostawała świra, więc czarno to widzę takie nagłe oswajanie jej i to z dziką kotką ^^ (ona sama też była dzika, długa historia skąd się u mnie wzięła i czemu trzymam półdzika w domu).
wpadłam na pomysł, by poprosić tę babkę, by rozniosła info o możliwości wysterylizowania kocic na koszt fundacji, skoro we wsi "każdy tak robi porządek z kociętami"... A nuż ktoś się zdecyduje i może za nim pójdą następni

Nevra

Od: Sob gru 24, 2011 1:12

Post » Czw lip 28, 2016 17:24 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 2547 kotów i tniemy, tniemy

Nevra pisze:wiem, że jest takie zagrożenie, ale skoro nie chce dać kotki na sterylizację, to co ja mogę innego? wątpię, by mi ją dała do siebie, a moja kotka przy ostatnim 2 tygodniowym tymczasie musiała być na lekach antydepresyjnych, coby nie dostawała świra, więc czarno to widzę takie nagłe oswajanie jej i to z dziką kotką ^^ (ona sama też była dzika, długa historia skąd się u mnie wzięła i czemu trzymam półdzika w domu).
wpadłam na pomysł, by poprosić tę babkę, by rozniosła info o możliwości wysterylizowania kocic na koszt fundacji, skoro we wsi "każdy tak robi porządek z kociętami"... A nuż ktoś się zdecyduje i może za nim pójdą następni

Nevra, doskonale Cię rozumiem. Wiem, że provera nie jest dobrym rozwiązaniem, ale czasami jedynym możliwym :( . Wiem to z własnego doświadczenia. Miałam kiedyś kotkę (było to wiele lat temu) i szukałam rozwiązania problemu systematycznie pojawiającej się rujki. Weterynarz, wówczas najlepszy w mieście, jako jedyną skuteczną metodę zaproponował właśnie proverę. Kastracja była oferowana jedynie w stosunku do kocurów. Nie miałam wtedy dostępu do internetu, a zresztą nasze forum jeszcze wtedy nie istniało. W rezultacie moja Kitka brała proverę przez ok. 14 lat. Ropomacicza na szczęście nie dostała, ale w wieku lat 15 zachorowała na guza sutka. Jestem przekonana, że to na skutek wieloletniego zażywania provery. Stąd wiem, że provera nie jest obojętna dla zdrowia, ale z drugiej strony nie powoduje spustoszeń natychmiast. Potwierdzeniem tego są spostrzeżenia kilkorga moich znajomych, którzy proverę stosowali u swoich kotek. Dlatego, na podstawie wieloletnich doświadczeń twierdzę, że provera z pewnością nie jest dobrym rozwiązaniem na dłuższą metę, ale czasami (na krótko) najlepszym z możliwych. A jeżeli uda się uświadomić "właścicieli" o innych rozwiązaniach niż topienie czy zakopywanie żywcem kociąt to już będzie wielki sukces. Życzę powodzenia :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

[poprzednia][następna]