<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 15, 2015 8:31 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Przykro mi :( ja tez kilka futerek straciłam :(

Marzenko ta pozycja, to że dużo pije,i futerko zmieniło kolor to może byc oznaka chorych nerek :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 15, 2015 8:35 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

CatAngel pisze:Przykro mi :( ja tez kilka futerek straciłam :(

Marzenko ta pozycja, to że dużo pije,i futerko zmieniło kolor to może byc oznaka chorych nerek :(

no właśnie wiem.. ale się jeszcze łudzę, że może to z niedozywienia jak się szlajał całą wiosnę....ale wiem, ze to prawdopodobnie samooszukiwanie się...
dzięki, ze sie odezwałaś, jakoś raźniej, bo mi smutno okropnie jest.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 15, 2015 9:18 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Tak jak napisałaś - trzeba być przygotowanym, że odejdą. Że odejdą tym szybciej im starsze, mają trudniejsze warunki...
Ale przez to wcale nie jest łatwiej :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lip 15, 2015 9:41 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Był taki okres, że starciłam nagle trzy koty :(

Adhd [*] 20.12.2013
Obrazek

Adhd która przypadkowo została zamknięta w piwnicy i mimo że szukaliśmy jej codziennie kilka razy,wszyscy ludzie wiedzieli że zaginęła, ale tez nie mogli pomóc. I nagle przyszła do budki,biedna,chuda,zasmarkana. Szybko do weta pojechaliśmy, została w szpitaliku na badaniach, a rano tz dzwoni i pyta czy siedzę, serce to mi tak waliło :( i mówi że Adhd ma Fipa :cry: :cry: Myślałam że wszystko w domu rozwalę. Wet czekał na naszą decyzję co dalej, daliśmy jej szansę kilka dni weterynarz próbował ją ratować niestety później zadzwonił, że jest coraz gorzej :(
Żeby kocinki już nie męczyć musieliśmy ją poddać eutanazji.To są najgorsze decyzje :( i nie ważne czy to koty domowe czy podwórkowe, czy obce zawsze to taka sama decyzja :( Adhd była cudną kotką, zawsze jak tylko wychodziłam z psem przybiegała i spacerowała ze mną :( Później nie mogłam sie przyzwyczaić do tego że jej ma.Zawsze sobie siedziała na skrzynce od gazu i jak tlyko usłyszała psa hop ze skrzynki i z ogonkiem do góry brykała do mnie.

Czarnuszek [*] 26.12.2012
Obrazek
Drugi był Czarnuszek II który nagle przyszedł w zimę nie wiadomo skąd i nagle odszedł :cry: ta Wigilia była jedną z najgorszym :cry: bo także trzeba było podjąć decyzje o eutanazji :( Z czarnej sierści zrobiła się brązowa, dużo pił, spał i schudł bo bardzo malusio jadł :( wyniki badań fatalne.

Czarnuszek był fajnym kotkiem. Przyszedł kilka tyg po zaginięciu Bliźniaka. Zawsze sobie to tłumacze tak, że zeby nam nie było smutno, kociaki które odchodzą(umieraja,albo idą w inne miejsce)przysyłają nam inne kociaste, które często mają takie same cechy jak te pierwsze. To się u mnie juz wiele razy sprawdziło. :)

Siwunia [*] 27.07.2013
Obrazek
I Siwunia :1luvu: którą opiekowałam sie od początku i na oko miała 12-15lat żyła od samego początku z Prążkiem.Jak dwoje przyjaciół.Pamiętałam ją zanim zaczełam sie kotami opiekować, jak maszerowała po dróżce, albo spała sobie w ogródku.
Siwka była kotką która nie dała się pogłaskać nigdy,ale podchodziła na tyle blisko żeby mozna było wyciągnąć rękę. Łapanka jej na sterylke tez nie należała do łatwych.

Są takie wyjątkowe koty pod naszą opieką które zawsze zostaną w pamięci. :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 15, 2015 9:50 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Uryczałam się jak dzik... :cry:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro lip 15, 2015 13:49 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Chyba zaśmiecam wątek, napisałam nie na temat. Usuwam wpis.
Współczuję śmierci koteczki :(
Ostatnio edytowano Czw lip 16, 2015 1:05 przez Iwonami, łącznie edytowano 1 raz
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro lip 15, 2015 22:19 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Spotkalam wieczorem Hrabiego. Pod samochodem na chodniku dałam tacke animowany. Połowę polknal, drugą połowę zjadł spokojniej. Czyli na raz zjadł 10dkg.
Umówiłam się z nim na jutro. Mam nadzieję że poslucha i przyjdzie. I że też będzie jadł.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 16, 2015 6:47 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

To jakaś lepsza wiadomość :D
Oby się udawało dalej :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lip 17, 2015 9:35 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Nie było go wczoraj... :roll: nawet o 1 w nocy byłam.

Marzenia11

Post » Pt lip 17, 2015 9:36 Re: <2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana

Marzenia11

[poprzednia]