Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 23, 2013 22:36 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

meggi, dostałaś pw? Przed założeniem nowego wątku chciałabym z Tobą wszystko skonsultować.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon mar 25, 2013 11:43 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Ewaw możesz zakładać już nowy wątek, reszte uzgodnimy telefonicznie.
Zrobiłam ostatnie zakupy puszkowe dla pani Bożeny, żeby jednak coś bylo do jedzenia dla koteczków dołożyłam od siebie, tak więc saldo na koniec wątku jest na zero. Czekam na przysłanie faktury i zrobie rozliczenie za marzec.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon mar 25, 2013 18:23 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Czy nikt nie stanie w obronie Pani W. po obszernej informacji Pani B? :roll: Cos chyba nie tak?

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon mar 25, 2013 19:18 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Ja dziś byłam w banku, założyłam osobne subkonto dla wolszczaków, jak wrócę do domu, to założę wątek.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw mar 28, 2013 18:41 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Rozliczenie marzec 2013r.
wpływy;
saldo z lutego - 36,41
Kotydwa12 - 100,-
Key_west - 100,-
Tajemniczy Wujek Z. - 50,-
meggi2 - 25,
-----------------------------------
razem wpływy - 286,41
wydatki;
310,09zł
saldo wątku - na ''0''
linki do faktur
http://wstaw.org/h/e96ed7c3148/
http://wstaw.org/h/d19ca09e78a/

Wolszczaki serdecznie dziękująObrazek marcowym darczyńcom; Kotydwa12, Key_west, Tajemniczy Wujek Z. za pomoc w zakupie karmy.
Dziękuje za współprace.

Pałeczke do prowadzenia wątku przekazuje ewaw. :)
Ostatnio edytowano Czw mar 28, 2013 19:20 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw mar 28, 2013 19:19 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

hej, czy ktoś jutro poszedłby do wolszczaków? mnie nie będzie, będą głodne :cry:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw mar 28, 2013 20:05 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Ja w sobotę się wybieram, ale nie wiem, czy sama dam radę dawać, czy zasilę pudło p. Bożeny.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw mar 28, 2013 20:41 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

mziel52 pisze:Ja w sobotę się wybieram, ale nie wiem, czy sama dam radę dawać, czy zasilę pudło p. Bożeny.

To może wybierz tą drugą opcję, jeśli mogę coś zasugerować. Ja w sobotę i tak muszę podjechać na cmentarz, żeby zwrócić klatkę więc od razu bym nakarmiła koty.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw mar 28, 2013 21:26 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Spróbuję być w piątek, ale nie wiem, czy dam radę wszystkie miejsca obejść. Na górkę podejdę
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw mar 28, 2013 21:49 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

renatab pisze:
meggi 2 pisze:
renatab pisze:Mam klatki, talony tylko potrzebuję kierowcy i pomocy w trzymaniu klatki(opadającej) przy przekładaniu do transportera :(
Razem,można więcej :ok:

Renatab dziś była u mnie pani Elżbieta(wiesz na pewno o kogo chodzi) i chętnie pomoże transportowo w łapaniu kotów na cmentarzu.

Mam wolny poniedziałek i mam nadzieję,że P. Ela będzie mogła ze mną pojechać.Ciężarówkę odebrałam,na razie siedzi u mnie bo było za zimno żeby ją wypuścić.Myślę,że na czwartek,wcześnie rano umówię się z P. Bożeną na wypuszczenie czarnulki. :D

Renato i co z czarnulką wypusciłaś ją ?
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw mar 28, 2013 22:34 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

neron pisze:
mziel52 pisze:Ja w sobotę się wybieram, ale nie wiem, czy sama dam radę dawać, czy zasilę pudło p. Bożeny.

To może wybierz tą drugą opcję, jeśli mogę coś zasugerować. Ja w sobotę i tak muszę podjechać na cmentarz, żeby zwrócić klatkę więc od razu bym nakarmiła koty.

Ok, ta druga mi bardziej odpowiada. Najwyżej wezmę parę saszetek ze sobą, gdyby jakiś głodny mnie spotkał.

mziel52

Post » Czw mar 28, 2013 22:38 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Czarnulkę,wypuszczę w sobotę.Tylko nie wiem gdzie jest ta piwnica :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw mar 28, 2013 22:57 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

To spytasz panią Bożenę. Na pewno będzie handlowała przy Sowińskiego. Ja też nie wiem, gdzie to jest.

mziel52

Post » Pt mar 29, 2013 15:49 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

Kwiaciarka Bożena pisze:
meggi 2 pisze:W temacie klatki nie pomoge, ale proszę o zgłoszenie się chętnej osoby, mlodszej i bardziej sprawnej do prowadzenia wątku i zbierania funduszy na karme dla wolszczaków.

Witam
Nie podoba mi sie ten pomysł ponieważ moim zdaniem jest to to osoba bardzo mocno zwiazana z wolszczakami i jak do tej pory dała sie poznac jako bardzo uczciwa i konkretna zawsze słuzy pomoca bez prowadzenia polityki i nie szuka poklasku
Ze wszystkiego sie rozlicza na forum takze nie bardzo rozumiem hhhyba że zdrowie nie pozwala albo presja ze strony wiadomych PAN ?????????????
Osobiscie nie wyobrażam sobie dalszego karmienia kotów bez współpracy z tą Pania!!!!!!!!
Szczególnie że ostatnio postanowiłam dołączyc do karmicieli zarejestrowanych bo kociaki mnie znają sama stworzyłam im dodatkowe miejsce karmienia tuż przed górką na rodzinnym grobie gdzie koty stawiają sie bardzo licznie oczywiscie oprócz tych wszystich wiadomych miejsc karmienia
Nawiązując do tematu zadzwoniłam do ochrony środowiska i tu się rozczarowałam -bo okazuje się żę Pani W owszem pobiera puszki ale nie tylko za siebie ale także dostaje przydział na drugiego karmiciela Pana O który faktycznie był oddany koto z cm przychodził codziennie bez względu na pogodę ale od roku 2007 już nie może tego robić a puszki odbiera córka tego Pana i przekazuje Pani Wiesi która z kolei twierdzi że ta Pani karmi koty razem z nią
Co oczywiście jest jeną wielka bzdurą bo ta Pani sama w 2007 stwierdziła ze koty karmił tata a ona nie ma nic z tym wspólnego tym samym po lekkiej awanturce Pani z ochrony środowiska stwierdziła że jak bardzo chce to może rozpatrzyc wniosek koło jesieni
W związku ztym raczej moje dokarmianie ograniczy się do tego - jeżeli coś ludzie przyniosą do pudła a są tacy którzy naprawde doceniają to co robię i za to im bardzo dziekuję
To oczywiście bedę chodzić ale jesli nie będzie wsparcia to przykro mi niech chodzą ci żekomi miłosnicy kotów i zawodowi karmiciele co pobieraja karmę dostają talony na leczenie a koty chore na cm itd Mam dośc polityki kombinacji najwyzej zostane przy swoich 7 które całą zime przechowuje w piwnicy u bezdomnych w tym 1 cięzarówka
Za Panią W chodziłam miesiąc codziennie i w te wszystkie mrozy też i żyje chociaż jstem emerytką ale muszę pracować bo na leki nie starcza
Tyle nie lubie pisać na forum wole działac interesują mnie koty a nie atmosfera wokół tego co robie i jaka jestem wspaniała
Przepraszam że tak obszernie ale ktoś to musiał napisać :oops: :( :( :(

Witam wszystkich na wątku.
Dwa tygodnie temu byłam świadkiem awantury na cmentarzu, że kociny latają głodne , że osoby chętne do karmienia nie mają czym karmić, że karme biorą tzw. martwe dusze. Mialam możliwość ustalenia tego w Wydziale Ochrony Srodowiska Urzędu Gminy Wola i faktycznie karmicielka Pani Wiesława dostaje od kilku lat 180 puszek i 36 kg suchej karmy. Taka ilośc wynika z brania przydziału za Pana karmiciela Wiesława.O. który już ze względu na stan zdrowia nie może chodzić do wolskich kotow. Nowych karmicieli gmina nie chce rejestrować , a szkoda bo na terenie odleglym od bramy cmentarza spotykam mnóstwo kocich mordek, jak się dowiedzialam, że to są koty z terenu zamkniętego Bumaru.

zyzik

Od: Pon mar 25, 2013 11:28

Post » Pt mar 29, 2013 17:04 Re: Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Byłam wczesnym popołudniem, ale było dużo ludzi na cmentarzu i aktywne dzisiaj pudło pani Bożeny, więc zasiliłam pudło

Chyba czegoś nie rozumiem, bo przy tej ilości kotów 180 puszek nie wydaje mi się jakąś olbrzymią ilością... no i czy to znaczy, że na Woli jest formalnie zarejestrowany tylko jeden karmiciel 8O :?:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

[poprzednia][następna]