K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 15:45 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Impreza w jcc super, dużo ludzi, dużo książek, idea się podoba.
B. dziękuję jej siostrze, która była. Był ojciec chrzestny Uszki, który z radością przyjął informację o tym, że znalazła DS. Była Dominika, która przygarnęła dwa merliniaki. Było dużo b. fajnych ludzi.
Dziękuję queen_ink, która pomoże Sylwii wszystko poskładać, ja musiałam do domu jechać, bo Fajka źle, ale jakby lepiej niż wczoraj. Tyson to wcale nie przerost treści nad formą. Trzymajcie za nią kciuki. Ona tak bardzo, bardzo chce żyć...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie lis 13, 2011 18:23 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

A na książkowisku udało się zebrać... 1120 pln :) 50% idzie na podopiecznych misieeek, a pozostałe 50% na karmę dla "naszych" karmicieli :). W grudniu będzie kolejna edycja, a propos grudnia, to czas zacząć rozpisywanie grafiku....
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie lis 13, 2011 19:32 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

W kociarni w miarę ok, tylko Zyta strasznie się boi w nowej klatce, nie wychodzi z budki ani do miski, ani do kuwety. Jeśli do jutra tak będzie, to trzeba będzie ją chyba przenieść spowrotem do królika. Miseczkę dałam jej do budki i nawet jadła. Mięsko. Bo dzisiaj koty dostały mielone indycze. :)
Syrenka lepiej, Ibu po staremu.
Katka oko ma paskudne, Gil ma chyba nadal zatwardzenie, trzeba mu dawać parafinę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lis 13, 2011 20:27 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Klamka chyba się sprzedała, namawiam ich na parkę z Marszałekiem... może może. Fajkaźle.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie lis 13, 2011 20:36 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Miszelino po twoim wyjściu Zyta wyszła z budki i piła z miseczki, Ibu chętnie je pacztecik Gourmeta, jak sprzątałam to zeszła na podłogę sprawdziła miseczki i pobawiła się myszką :) Syrena zjadła dzisiaj tyle że aż miała okrągły brzuszek, wymiziałam ją przy jedzeniu aż się rozmruczała :D

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Nie lis 13, 2011 21:16 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

lutra pisze:Klamka chyba się sprzedała, namawiam ich na parkę z Marszałekiem... może może. Fajkaźle.

Fajka trzymaj się malutka.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie lis 13, 2011 21:22 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

annakreft pisze:Miszelino po twoim wyjściu Zyta wyszła z budki i piła z miseczki, Ibu chętnie je pacztecik Gourmeta, jak sprzątałam to zeszła na podłogę sprawdziła miseczki i pobawiła się myszką :) Syrena zjadła dzisiaj tyle że aż miała okrągły brzuszek, wymiziałam ją przy jedzeniu aż się rozmruczała :D

No to mam nadzieję, że i kuwetkę zaliczy!
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 13, 2011 21:24 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

sorry, pogubiłam się w bazarkach :oops:
jeśli komuś jestem coś winna, proszę o kontakt

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Nie lis 13, 2011 23:55 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

lutra pisze:Klamka chyba się sprzedała, namawiam ich na parkę z Marszałekiem... może może. Fajkaźle.

Fajuś, trzymaj się dziewucha! Wiemy, że jesteś tough girl. Mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon lis 14, 2011 8:08 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Dostałam mailowy opieprz od Allegrowicza w związku z aukcjami Miredy i Uszki. Faktycznie, pomyliły mi się fotki i w obu jest zajawką Uszka (chyba).
Dominiko, proszę, sprawdź te aukcje i zweryfikuj fotografie, poprawię wieczorem, te koty mienią mi się w oczach :(
Oprócz tego nasłuchałam się o praktykach afn z umowami, gdy człowiek chce tylko "coś zdrowego". ;)

Panie Boże, składam reklamację. Chciałam tylko zdrowe ciało a już mi nawaliło to i tamto! :evil:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon lis 14, 2011 8:44 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Dzisiaj na Kocimska przyjedzie kocurek do kastracji (Robert, dzieki za transport! :1luvu: ), a we czwartek dostaniemy kota domowego (opłaconego) do szukania domu, bo ciaza, dziecko itp.
Ludzie sa beznadziejni :cry:
Obrazek

miszelina

Post » Pon lis 14, 2011 8:55 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Annazoo pisze:Dostałam mailowy opieprz od Allegrowicza w związku z aukcjami Miredy i Uszki. Faktycznie, pomyliły mi się fotki i w obu jest zajawką Uszka (chyba).
Dominiko, proszę, sprawdź te aukcje i zweryfikuj fotografie, poprawię wieczorem, te koty mienią mi się w oczach :(
Oprócz tego nasłuchałam się o praktykach afn z umowami, gdy człowiek chce tylko "coś zdrowego". ;)

Panie Boże, składam reklamację. Chciałam tylko zdrowe ciało a już mi nawaliło to i tamto! :evil:

dostaje odrobaczone, zaszczepione, zaczipowane, najczęściej ciachnięte, czasami poskładane do kupy za pomocą śrubek i gwoździ, nie płaci za to ani grosza a kot ma czelność się rozchorować. Normalne sku...two z naszej strony :twisted:

Uszka ma więcej białego i idzie w piątek do domu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lis 14, 2011 9:17 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Tweety pisze:
Annazoo pisze:Dostałam mailowy opieprz od Allegrowicza w związku z aukcjami Miredy i Uszki. Faktycznie, pomyliły mi się fotki i w obu jest zajawką Uszka (chyba).

dostaje odrobaczone, zaszczepione, zaczipowane, najczęściej ciachnięte, czasami poskładane do kupy za pomocą śrubek i gwoździ, nie płaci za to ani grosza a kot ma czelność się rozchorować. Normalne sku...two z naszej strony :twisted:

Uszka ma więcej białego i idzie w piątek do domu

bezczelność, bo on musi płacić za kota gdzie indziej, zamiast wziąć od nas bez umowy

No to jest baaaardzo szczegółowe rozróżnienie ;)
Z boku te koty są dla mnie takie same, poznaję teraz po plamie na łopatce, że dałam w zajawce tego samego kota

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon lis 14, 2011 9:18 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Ja mam takie pytanie - czy j3nny robi nadal ogłoszenia kotom AFN-u na alegratce? Bo zaglądałam tam ale nie widzę ogłoszeń - być może nie umiem ich znaleźć.
Gdyby nie robiła, to może ja bym wzięła alegratkę? Bo to chyba niezła strona na ogłoszenia - na pewno lepsza niż te moje.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lis 14, 2011 11:05 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Dziewczyny, bo nie ma tu żadnego kola, aniakreft miała taki pomysł, żeby zrobić dzień otwarty na kociarni, bo kociaki miziaki nie mają się jak, gdzie i kiedy pokazać. pomysł super, a ponieważ mikołaj tuż tuż, to sobie tak pomyślałam, że może połączymy mikołaja i np. zrobimy mikołajkowe głaskanie kociarnianych kotów, co? 6 grudnia od 18 do 21. Co myślicie? Fajnie by było, gdoby mogły być wtedy ze 2-3 osoby, które najwięcej wiedzą o kocimiakach... moglibyśmy jakieś plakaty porozlepiać w zoologikach, zrobić wydarzenie na fb. z naciskiem na to, że głaskamy, tulimy, pamiętamy pokazujemy, że są ważne... jak ktoś będzie chciał im coś przynieść, to sam z siebie przyniesie... co myślicie?
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]