Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 21:46 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Właśnie - z jakimi badaniami Bejbi by musiała Vailet do Profesora się wybrać?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 26, 2011 21:51 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:Właśnie - z jakimi badaniami Bejbi by musiała Vailet do Profesora się wybrać?

Ja zabrałam wszystkie ... rtg też powinna zabrać, nie wiem, czy było usg robione?
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto wrz 27, 2011 6:03 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:
Gibutkowa pisze:Właśnie - z jakimi badaniami Bejbi by musiała Vailet do Profesora się wybrać?

Ja zabrałam wszystkie ... rtg też powinna zabrać, nie wiem, czy było usg robione?

Było na lewo,więc nie mam wydruku bo było gratis.Czy przesłać tego nie można bo ja zbyt słaba na podróże :( ciśnienie z wczoraj 80 na 60,a puls 100 8O :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro wrz 28, 2011 19:10 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Ziabolek odkrył, że ma OGON ... i ciągle sprawdza, czy to aby na pewno jego ogon jest ... :mrgreen: Poza tym, niestety są pawiki ... :(
Profesor coś nie bardzo wywiązuje się z obietnicy ... do tej pory nie dał znaku życia ... :?
Obrazek

katarzyna1207

Post » Śro wrz 28, 2011 19:20 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Ziabolek odkrył, że ma OGON ... i ciągle sprawdza, czy to aby na pewno jego ogon jest ... :mrgreen: Poza tym, niestety są pawiki ... :(
Profesor coś nie bardzo wywiązuje się z obietnicy ... do tej pory nie dał znaku życia ... :?

Niestety z Doktorami tak jest bo mają dużo pacjentów i trochę też zapominają.Trzymam by szybko się odezwał :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro wrz 28, 2011 21:50 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Profesor, jak to profesorowie, zajęci na maksa i myślami daleko. Przypomnij się może niebawem, bo niewykluczone, że wyleciało z głowy :roll:
Ziabolku, podoba ci się ogonek? :D :ok: :kotek:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro wrz 28, 2011 21:56 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Ogon - fajna rzecz ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 28, 2011 22:44 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

bulba pisze:Ziabolku, podoba ci się ogonek? :D :ok: :kotek:

No chyba nie za bardzo ... zawzięcie na niego poluje w kuwecie zaadaptowanej na legowisko ... :roll: I tupie przy tym jak stado słoni ... A co do kuwety - kupiłam ze 2 tygodnie temu taką bardzo wysoką, z nadzieją, że chociaż trochę mniej żwirku wyniosą, i że już nawet stanie na głowie przy waleniu koopska nie spowoduje, że owo kupsko wyląduje na podłodze ... no i do tej pory nie udało mi się do niej żwirku nasypać ... Zawsze jakieś futro w niej zalega ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw wrz 29, 2011 15:04 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Ziabuś jest jednak strasznym pierdołą... :mrgreen:typowym przedstawicielem swojej rasy ... Dzisiaj rano doszło do wymiany argumentów pomiędzy Miszczuniem i Bubusiem - futro leciało, wrzaski odpowiednie też były ...Wszystkie koty przezornie w bezpiecznej odległości, a Ziabuś pierdoła z tym swoim kochanym "eeee yyyy"... wpakował się w sam środek zadymy chcąc chyba ratować któregoś :roll: I w efekcie sam zebrał mały łomocik od obydwu ... :evil:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw wrz 29, 2011 15:14 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

kochana pierdoła :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Czw wrz 29, 2011 16:00 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Właśnie zadzwonił Profesor ... po obejrzeniu endoskopii skłania się do diagnozy eozynofilowego zapalenia jelit, wskazują też na to wyniki drugiej histopatologii ... Hyyyy ... ja już na początku lipca pytałam, czy to nie może być to ... Może bym tak w ramach uniwersytetu dla staruszków poszła na weterynarię ... :mrgreen: Bo wiedzy nie mam żadnej, ale intuicję chyba tak ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw wrz 29, 2011 17:06 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Właśnie zadzwonił Profesor ... po obejrzeniu endoskopii skłania się do diagnozy eozynofilowego zapalenia jelit, wskazują też na to wyniki drugiej histopatologii ... Hyyyy ... ja już na początku lipca pytałam, czy to nie może być to ... Może bym tak w ramach uniwersytetu dla staruszków poszła na weterynarię ... :mrgreen: Bo wiedzy nie mam żadnej, ale intuicję chyba tak ...

Kasia,co to znaczy eozynofilowego zapalenia jelit? :roll:Ja też przed wetem wiedziałam że moja ma zapalenie jelit,co zostało potwierdzone.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw wrz 29, 2011 21:11 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Właśnie zadzwonił Profesor ... po obejrzeniu endoskopii skłania się do diagnozy eozynofilowego zapalenia jelit, wskazują też na to wyniki drugiej histopatologii ... Hyyyy ... ja już na początku lipca pytałam, czy to nie może być to ... Może bym tak w ramach uniwersytetu dla staruszków poszła na weterynarię ... :mrgreen: Bo wiedzy nie mam żadnej, ale intuicję chyba tak ...
A o proponowanej metodzie leczenia coś wspomniał?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw wrz 29, 2011 21:34 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Amika6 pisze:A o proponowanej metodzie leczenia coś wspomniał?

Tak
Dopóki wymioty nie są uporczywe (czyli tak jak teraz) - stopniowa zmiana diety na z/d Hillsa, jak się nasilą - Ulgastran i Metoclopramid (recepty dostałam już podczas wizyty), jak i to nie pomoże, to jako ostateczność włączamy sterydy. Mam do niego zadzwonić za tydzień i zdać relację, jak Ziabuś funkcjonuje ... albo w każdej chwili, gdyby było nagłe pogorszenie ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Nie paź 02, 2011 1:29 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:Kasia,co to znaczy eozynofilowego zapalenia jelit? :roll:Ja też przed wetem wiedziałam że moja ma zapalenie jelit,co zostało potwierdzone.

to jeden z rodzajów zapalenia jelit, mogą być wirusowe, bakteryjne,grzybicze, krwotoczne, martwicze i też eozynofilowe ... (i pewnie jszcze z tysiąc innych rodzajów). W każdym rodzaju inna przyczyna je wywołuje i czym innym się leczy. To podejrzewane u Ziabolka sterydami, a nie antybiotykami, które brał do tej pory...mało wiem na ten temat, ale ten rodzaj zapalenia ma jakiś związek z rypnięciem się układu immunologicznego (choroba z autoagresji organizmu???) Muszę się douczyć ...stąd te eozynofile gromadzą się tam, gdzie ich być nie powinno .
Obrazek

katarzyna1207

[poprzednia][następna]